Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,

Τσίπρας: Η ευρωπαϊκή στάση πρέπει να βασίζεται σε αρχές και να είναι κοινή. Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να μπει στη λογική των μπλοκ, αλλά πρέπει να βασίζεται σε αρχές, καθώς και ότι η ευρωπαϊκή στάση πρέπει να είναι κοινή, όχι μόνο για το θέμα του Ιράν, αλλά και σε άλλα θέματα όπως το Παλαιστινιακό.
  • Σεισμός 4,6 ρίχτερ στη Νεάπολη Λακωνίας. Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 ρίχτερ σημειώθηκε στη 1.30 τα μεσάνυχτα κοντά στη Νεάπολη Λακωνίας και έγινε αισθητός και στην Τρίπολη. .
  • Έκλεψαν το αυτοκίνητο του Δημήτρη Καμμένου. Σύμφωνα με τις Αρχές, η κλοπή του οχήματος, το οποίο ανήκει στη Βουλή, έγινε από το γκαράζ του σπιτιού του Δ. Καμμένου, στο Παλαιό Φάληρο. .
  • Τζακ ποτ στο ΛΟΤΤΟ. Τζακ ποτ σημειώθηκε στην αποψινή κλήρωση του ΛΟΤΤΟ. .
  • ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και αποχή, οι πρωταγωνιστές των φοιτητικών εκλογών. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, η συμμετοχή κυμάνθηκε στα περυσινά επίπεδα, που ήταν σχετικά χαμηλά. .
  • Πάιατ: Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα έπρεπε να είχαν επιστρέψει σπίτι τους. Απαράδεκτη χαρακτήρισε ο Αμερικανός πρεσβευτής Τζέφρι Πάιατ την συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία και τόνισε πως θα έπρεπε να είχαν επιστρέψει σπίτι τους, στο πνεύμα της συμμαχικής σχέσης, εδώ και πολύ καιρό. .

Κόσμος

  • Σάλος με σκίτσο της SZ που απεικονίζει τον Νετανιάχου ως Netta στην Eurovision με πύραυλο. Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η γελοιογραφία που φιλοξενεί η Sueddeutsche Zeitung -μεταξύ άλλων και του εντεταλμένου της γερμανικής κυβέρνησης για τον αντισημιτισμό- στην οποία παρουσιάζεται ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ντυμένος με το κοστούμι της νικήτριας του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, Νέτα Μπαρζιλάι. .
  • Focus για παραίτηση Σακελλαρίου: Πράξη διαμαρτυρίας για τις συντάξεις. Το γερμανικό περιοδικό Focus αναφέρεται στην παραίτηση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκου Σακελλαρίου, κάνοντας λόγο για πράξη διαμαρτυρίας κατά των πολυάριθμων περικοπών των συντάξεων τα τελευταία χρόνια. .
  • Μεξικό: Απέσυρε την υποψηφιότητά της η ανεξάρτητη Μαργαρίτα Σαβάλα. Η πρώην πρώτη κυρία του Μεξικού Μαργαρίτα Σαβάλα, τέταρτη σύμφωνα με τις προθέσεις ψήφου στις δημοσκοπήσεις ενόψει των προεδρικών εκλογών του Ιουλίου (κατέβηκε ως ανεξάρτητη), ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι αποσύρει την υποψηφιότητά της. .
  • Τραμπ: Ορισμένοι παράτυποι μετανάστες είναι κτήνη. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «κτήνη» ορισμένους παράτυπους μετανάστες την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια συζήτησης για τις λεγόμενες πόλεις-καταφύγια και το μεταναστευτικό, αναφερόμενος ιδίως στα μέλη της συμμορίας Μάρα Σαλβατρούτσα (MS-13). .
  • Ζάμπια: Σύλληψη τραγουδιστή που κατήγγειλε την κυβερνητική διαφθορά. Οι Αρχές της Ζάμπιας συνέλαβαν την Τετάρτη τον τραγουδιστή και ακτιβιστή Τσάμα Φούμπα στο αεροδρόμιο της Λουσάκα, μια απόφαση που επικρίθηκε σφοδρά από τη Διεθνή Αμνηστία η οποία έκανε λόγο για "σοκαριστική επίδειξη μισαλλοδοξίας" εκ μέρους της κυβέρνησης. .

Πολιτική

  • Τσίπρας: Η ευρωπαϊκή στάση πρέπει να βασίζεται σε αρχές και να είναι κοινή. Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να μπει στη λογική των μπλοκ, αλλά πρέπει να βασίζεται σε αρχές, καθώς και ότι η ευρωπαϊκή στάση πρέπει να είναι κοινή, όχι μόνο για το θέμα του Ιράν, αλλά και σε άλλα θέματα όπως το Παλαιστινιακό. .
  • Τσίπρας: Βρισκόμαστε στα τελευταία μέτρα της εξόδου από τα μνημόνια. «Βρισκόμαστε στα τελευταία μέτρα της εξόδου από τα μνημόνια», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην παρέμβαση του κατά την προπαρασκευαστική σύνοδο του ΕΣΚ στη Σόφια, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. .
  • Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του ΕΛΚ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Ζοζέφ Ντολ την Τετάρτη. .
  • Βούτσης: Κατεξοχήν πολιτική ενέργεια η κράτηση των Ελλήνων στρατιωτικών. Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, εξέφρασε την αισιοδοξία του για θετική έκβαση στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης. Ωστόσο, εκτιμά ότι το ζήτημα είναι «κατεξοχήν μία πολιτική ενέργεια και λιγότερο θέμα Δικαιοσύνης και πραγματικών επιχειρημάτων». .
  • Ακρόαση Σακελλαρίου του ΣτΕ από τη Διάσκεψη των Προέδρων ζητά ο Θεοχάρης. Με επιστολή του στον Πρόεδρος της Βουλής ο ανεξάρτητος βουλευτής ζητά έκτακτη σύγκληση της Διάσκεψης για να εξετάσει την πρότασή του. Στόχος να ενημερώσει προσωπικά τη Βουλή ο κ. Σακελλαρίου για τις αιτιάσεις της παραίτησής του από την προεδρία του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου. .

Οικονομία

  • Κατασχέσεις σε έξι στους δέκα οφειλέτες και άνοιγμα θυρίδων θέλει η ΑΑΔΕ. Σχεδόν 200.000 ελέγχους σχεδιάζει για το τρέχον έτος η ΑΑΔΕ, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο που έδωσε στη δημοσιότητα. .
  • Οδηγός για την συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης. Οδηγό με 22 ερωτήσεις- απαντήσεις για την συμπλήρωση των εντύπων Ε2 και Ε3 της φορολογικής δήλωσης, εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). .
  • ΤΑΙΠΕΔ: Τα επενδυτικά σχήματα που διεκδικούν την Εγνατία και μαρίνα Αλίμου. Προεπιλέγησαν από το ΤΑΙΠΕΔ τα επενδυτικά σχήματα που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στη Β' φάση των διαγωνισμών για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης της Εγνατίας Οδού και της μαρίνας Αλίμου .
  • Ικανοποίηση στο ΥΠΟΙΚ για τις επαφές με θεσμούς αλλά υπάρχουν «3-4 αγκάθια». Το πρωί της Πέμπτης θα τεθούν επί τάπητος τα δημοσιονομικά, με την προοπτική επίτευξης των στόχων να βρίσκεται στο προσκήνιο. .
  • Χρεοκοπία και capital controls βλέπει ελβετική εφημερίδα για την Τουρκία. O οικονομολόγος Russel Napier θεωρεί ότι η διαδικασία χρεοκοπίας της Τουρκίας έχει ήδη ξεκινήσει, γράφει η γερμανόφωνη εφημερίδα της Ελβετίας, Neue Zurcher Zeitung. .

Αθλητισμός

  • Ριβάλντο: Ο Νεϊμάρ πρέπει να φύγει από την Παρί. «Αν ο Νεϊμάρ δεν εγκαταλείψει την Παρί ΣΖ, δεν θα κερδίσει ποτέ κάτι σημαντικό», είπε μεταξύ άλλων ο παλαίμαχος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής. .
  • Mε Γκριεζμάν «εκτελεστή» η Ατλέτικο κατέκτησε το Europa League. Ο νόμος του φαβορί υπερίσχυσε του… γηπεδούχου στον τελικό του Europa League. .
  • Γλύτωσε το μέγα κάζο και το... έμφραγμα ο Ολυμπιακός απέναντι στην Κύμη. Αν και έφτασε ακόμη και στο +25, ο Ολυμπιακός… παράτησε το ματς μετά το πρώτο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα η Κύμη να φτάσει μία «ανάσα» από τη μεγάλη ζημιά, αλλά τελικά νίκησε 78-75 και έτσι πήρε το προβάδισμα στη σειρά των playoffs. .
  • To μήλο κάτω από τη μηλιά: Ο μίνι Μαρσέλο κάνει μαγικά με τη μπάλα (βίντεο). Ο 8χρονος Ένζο Βιέιρα, έκανε μαγικά με την μπάλα, σκοράροντας την μπάλα σε ένα κάδο μετά από διαρκείς… ανταλλαγές κεφαλιών με τους αστέρες της Ρεάλ! .
  • Οπαδοί έδειραν τους παίκτες της Σπόρτινγκ. Από την οργή των αγανακτισμένων οπαδών των πρωτευουσιάνων τραυματίστηκαν οι Ζόρζε Ζεσούς, Μπας Ντοστ, Ακούνια, Ρούι Πατρίσιο, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Μπατάλια και Ρούι Ζοσέ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου