Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com


Διαβάστε από σήμερα, Δευτέρα (22 Ιουλίου) σε συνέχειες

Το πρόσφατο ταξίδι «έκπληξη» στην Ελλάδα

του Βασίλη Καυκά

Ταξίδι «έκπληξη» στην Ελλάδα


Από το τελευταίο μου ταξίδι στην Ελλάδα.


Τη χώρα που γεννήθηκαν θεοί


Ο γάμος του Γιώργου και της Σοφίας στην Αμαλιάδα


Συνάντηση με το νέο Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Θανάση Βασιλόπουλο


Ψήφο για πρώτη φορά στη Πατρίδα και ένα ποτό στο «Επαρχείο»


Συνάντηση με το Δήμαρχο Αμαλιάδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο και τον επίτιμο Πρόεδρο της Πανηλειακής Ομοσπονδίας κ. Κώστα Κουτρουμπή στη Κουρούτα


Μπάνιο στη παραλία της Ζαχάρως και στην Κουρούτα


ΕΝΦΙΑ & Κτηματολόγιο, "βαστάτε ποδαράκια μου"


Μία μέρα στα Τριπόταμα, και το Λεχούρι Αχαΐας


Τι τραβάει κάποιος για να ανοίξει λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα


Το "δράμα" της επιστροφής και χωρίς βαλίτσα

Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018

Στη Σιγκαπούρη, ο «οικονομικός κόμβος», που θα φιλοξενήσει την ιστορική συνάντηση Τραμπ - Κιμ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Με το ένα πόδι στην Ανατολή και το άλλο στη Δύση, η Σιγκαπούρη είναι μια από τις πλέον ασφαλείς περιοχές στην Ασία για να φιλοξενήσει, στις 12 Ιουνίου, την ιστορική σύνοδο κορυφής μεταξύ του Αμερικανού και του Βορειοκορεάτη ηγέτη.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Σιγκαπούρης επιβεβαίωσε απόψε ότι η πόλη-κράτος θα υποδεχτεί τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Κιμ Γιονγκ Ουν οι οποίοι αναμένεται να συζητήσουν μεταξύ άλλων και για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, μετά από πολύμηνη κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.
Ο Τραμπ είχε ανακοινώσει λίγο νωρίτερα με ανάρτησή του στο Twitter ότι η σύνοδος θα διεξαχθεί στη Σιγκαπούρη.
«Ελπίζουμε ότι η σύνοδος αυτή θα προωθήσει τις προοπτικές για την ειρήνη στην κορεατική χερσόνησο», πρόσθεσε το υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του.
Σύμφωνα με παρατηρητές, αυτός ο «οικονομικός κόμβος» της νότιας Ασίας επελέγη κατά πάσα πιθανότητα λόγω της ουδετερότητάς του, της ασφάλειας και της δυνατότητάς του να οργανώνει διεθνείς συνόδους.
Η υπερσύγχρονη πόλη με τις εντυπωσιακές υποδομές θεωρείται ευρέως ως μια από τις πιο ασφαλείς περιοχές στην Ασία. Έχει επίσης επιβάλει σκληρούς περιορισμούς στην ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και στις δημόσιες συγκεντρώσεις – πρόκειται δηλαδή για ελεγχόμενο περιβάλλον ικανό να καθησυχάσει τους Βορειοκορεάτες.
Η Σιγκαπούρη είναι επίσης ένα από τα ελάχιστα κράτη που διατηρεί εγκάρδιες διπλωματικές σχέσεις τόσο με τις ΗΠΑ όσο και με τη Βόρεια Κορέα. Θεωρεί την Ουάσινγκτον στενό εταίρο της ενώ η Πιονγκγιάνγκ διαθέτει εκεί μια πρεσβεία. Ταυτόχρονα, έχει καλές σχέσεις και με το Πεκίνο, τον κυριότερο σύμμαχο της Βόρειας Κορέας.
«Ως ουδέτερη χώρα, ένα μικρό κράτος χωρίς επιθυμία ή ικανότητα να βλάψει άλλες χώρες και τα συμφέροντά τους, η Σιγκαπούρη εμφανίζεται ως ιδανική υποψήφια», εκτίμησε ο Λιμ Τάι Ουέι, ερευνητής στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της χώρας.
Ο Κιμ, που σπανίως φεύγει από τη χώρα του αφότου ανέλαβε την εξουσία, θα ταξιδέψει 5.000 χιλιόμετρα για να συναντηθεί με τον Τραμπ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου