Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com


Διαβάστε από σήμερα, Δευτέρα (22 Ιουλίου) σε συνέχειες

Το πρόσφατο ταξίδι «έκπληξη» στην Ελλάδα

του Βασίλη Καυκά

Ταξίδι «έκπληξη» στην Ελλάδα


Από το τελευταίο μου ταξίδι στην Ελλάδα.


Τη χώρα που γεννήθηκαν θεοί


Ο γάμος του Γιώργου και της Σοφίας στην Αμαλιάδα


Συνάντηση με το νέο Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Θανάση Βασιλόπουλο


Ψήφο για πρώτη φορά στη Πατρίδα και ένα ποτό στο «Επαρχείο»


Συνάντηση με το Δήμαρχο Αμαλιάδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο και τον επίτιμο Πρόεδρο της Πανηλειακής Ομοσπονδίας κ. Κώστα Κουτρουμπή στη Κουρούτα


Μπάνιο στη παραλία της Ζαχάρως και στην Κουρούτα


ΕΝΦΙΑ & Κτηματολόγιο, "βαστάτε ποδαράκια μου"


Μία μέρα στα Τριπόταμα, και το Λεχούρι Αχαΐας


Τι τραβάει κάποιος για να ανοίξει λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα


Το "δράμα" της επιστροφής και χωρίς βαλίτσα

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018

Ο Σταμάτης Κριμιζής στον Πύργο


Πέμπτη, 10 Μαΐου, 2018
Μια ακόμα σημαντική εκδήλωση διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τραπεζικών Υπαλλήλων νομού Ηλείας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Μαΐου (στις 8.30 μ.μ.), στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και κεντρικός ομιλητής θα είναι ο διακεκριμένος Φυσικός, συγγραφέας και ερευνητής, Σταμάτης Κριμιζής (σ.σ. η πρόσφατη παραίτηση του οποίου από τη θέση του προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού απασχόλησε την δημοσιότητα).
Σημαντικό στέλεχος του διαστημικού προγράμματος των ΗΠΑ, ο Δρ. Κριμιζής διατέλεσε επικεφαλής επιστήμονας και αργότερα διευθυντής του τμήματος Διαστημικής στο φημισμένο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής (APL) του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.
Το βιογραφικό του περιλαμβάνει 23 αποστολές της NASA και της ευρωπαϊκής διαστημικής υπηρεσίας ESA, περισσότερες από 600 επιστημονικές δημοσιεύσεις αλλά και πολλά βραβεία.
Ο κ. Κριμιζής θα αναπτύξει ομιλία με θέμα: «Ταξίδι στο Ηλιακό Σύστημα: 54 χρόνια επί τόπου Εξερεύνησης», και με το πέρας αυτής ο διαπρεπής φυσικός θα απαντήσει σε ερωτήσεις.
Τον εξαιρετικό ομιλητή θα προλογίσει ο Ηλείος αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος, το θέμα της ομιλίας του οποίου θα έχει τίτλο «Ζωή σαν Διαστημική Οδύσσεια».
Αποσπάσματα από βιβλία του ομιλητή θα διαβάσει ο –επίσης Ηλείος-  ηθοποιός και πρ. καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας Κώστας Καζάκος.
Θα συμμετάσχει επίσης και η Χορωδία του 3ου Γυμνασίου Πύργου παρουσιάζοντας γνωστά τραγούδια.
Στο φουαγιέ , πριν και μετά την εκδήλωση και τις ομιλίες, θα λειτουργήσει έκθεση έργων Αστροναυτικής και Διαστήματος των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Πύργου .
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου