Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com


Διαβάστε από σήμερα, Δευτέρα (22 Ιουλίου) σε συνέχειες

Το πρόσφατο ταξίδι «έκπληξη» στην Ελλάδα

του Βασίλη Καυκά

Ταξίδι «έκπληξη» στην Ελλάδα


Από το τελευταίο μου ταξίδι στην Ελλάδα.


Τη χώρα που γεννήθηκαν θεοί


Ο γάμος του Γιώργου και της Σοφίας στην Αμαλιάδα


Συνάντηση με το νέο Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Θανάση Βασιλόπουλο


Ψήφο για πρώτη φορά στη Πατρίδα και ένα ποτό στο «Επαρχείο»


Συνάντηση με το Δήμαρχο Αμαλιάδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο και τον επίτιμο Πρόεδρο της Πανηλειακής Ομοσπονδίας κ. Κώστα Κουτρουμπή στη Κουρούτα


Μπάνιο στη παραλία της Ζαχάρως και στην Κουρούτα


ΕΝΦΙΑ & Κτηματολόγιο, "βαστάτε ποδαράκια μου"


Μία μέρα στα Τριπόταμα, και το Λεχούρι Αχαΐας


Τι τραβάει κάποιος για να ανοίξει λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα


Το "δράμα" της επιστροφής και χωρίς βαλίτσα

Σάββατο, 5 Μαΐου 2018

Παραπομπή Τζανακόπουλου στο Πειθαρχικό του ΔΣΑ ζητά δικηγόρος

 Σάββατο, 5 Μαΐου, 2018

Mε αφορμή την επίθεση και τις αναφορές στο πρόσωπο του επιχειρηματία Β. Μαρινάκη
Παραπομπή Τζανακόπουλου στο Πειθαρχικό του ΔΣΑ ζητά δικηγόρος
Την παραπομπή του κυβερνητικού εκπροσώπου και δικηγόρου Δημήτρη Τζανακόπουλου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) ζητά με επιστολή της η δικηγόρος Ιωάννα Λαχανά. Η κ. Λαχανά με επιστολή της στον πρόεδρο του ΔΣΑ, Δημήτρη Βερβεσό καταφέρεται κατά του κ. Τζανακόπουλου με αφορμή την επίθεση και τις αναφορές στο πρόσωπο του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.
«Εσείς δε ως Πρόεδρος του ΔΣΑ, του Μεγαλύτερου Δικηγορικού Συλλόγου της χώρας και με το κύρος της θεσμικής αποστολής σας έχετε δύο (2) μόνο επιλογές. Να κινήσετε την εκ των καθηκόντων σας (αλλά και του καθήκοντος) πειθαρχική διαδικασία ή να σιωπήσετε. Η επιλογή είναι δική σας», αναφέρει η δικηγόρος.
Κάνει λόγο τέλος για πρωτοφανή για κράτος δικαίου επίθεση κυβερνητικού στελέχους εναντίον Ελληνα πολίτη

H επιστολή της κ. Λαχανά αναφέρει:
ΠΡΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΣΑ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΕΡΒΕΣΟ
ΑΘΗΝΑ 4-5-2018
κ. Πρόεδρε
Πρόσφατα γίναμε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς για κράτος Δικαίου επίθεσης στελέχους της κυβέρνησης εναντίον Έλληνα πολίτη κατά σαφή παραβίαση του συνόλου του δικαιϊκού μας συστήματος καθώς και ανειλημμένων υπερεθνικών δεσμεύσεων όπως αυτές προκύπτουν από Διεθνείς Συμβάσεις (ΕΣΔΑ- Σύμφωνο για τα αστικά και πολιτικά δικαιώματα).
Ο παράνομος αυτός χαρακτηρισμός (τον οποίο αρνούμαι για λόγους αξιοπρέπειας να επαναλάβω) γίνεται τερατώδης από την στιγμή που την πατρότητά του (τουλάχιστον αρχικά) την διεκδίκησε και δικηγόρος, κυβερνητικός εκπρόσωπος, για να οπισθοχωρήσει στη συνέχεια και να προτάξει τον ίδιο τον αρχηγό της εκτελεστικής εξουσίας, δίνοντας όμως ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στην αλλοτρίωση νομίμων συνταγματικών αλλά και με διεθνείς συμβάσεις κατοχυρωμένων ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
Κύριε Πρόεδρε
Όπως καλώς γνωρίζετε δεν είμαστε μόνο Έλληνες πολίτες αλλά και συλλειτουργοί του Δικαίου ασκούντες το δικηγορικό λειτούργημα και η θέση μας αυτή δεν μας επιτρέπει να σιωπήσουμε, να μείνουμε άλαλοι κατά τον σοφό λαό, από τον οποίο απαιτούμε σεβασμό.
Φθάνει άλλωστε η αφωνία, τόσο λαλίστατων σε άλλα θέματα, επιστημονικών και όχι μόνο Ενώσεων και Σωματείων, εκκωφαντική πράγματι η σιωπή των Νομικών Σχολών της χώρας ,των επιστημονικών φορέων, των δικαστικών ενώσεων και λοιπών πανελλαδικής εμβέλειας οργανώσεων.
Εμείς όμως δεν δικαιούμαστε να σιωπήσουμε για έναν επιπρόσθετο λόγο: Στην πρωτοφανή αυτή παραβίαση συμμετείχε -αν δεν πρωτοστατούσε- μέλος του Συλλόγου μας και λόγω της ιδιότητάς του πρέπει να κινηθεί η διαδικασία πειθαρχικού του ελέγχου.
Εσείς δε ως Πρόεδρος του ΔΣΑ, του Μεγαλύτερου Δικηγορικού Συλλόγου της χώρας και με το κύρος της θεσμικής αποστολής σας έχετε δύο (2) μόνο επιλογές. Να κινήσετε την εκ των καθηκόντων σας (αλλά και του καθήκοντος) πειθαρχική διαδικασία ή να σιωπήσετε.
Η επιλογή είναι δική σας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΙΩΑΝΝΑ Π. ΛΑΧΑΝΑ
Υ.Γ.
1. Τύχη αγαθή δεν γνωρίζω ούτε κατ΄ όψη τους δύο “πρωταγωνιστές”.
2. Εξυπακούεται ότι ο Έλληνας πολίτης έχει σίγουρη την δικαίωση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων βάσει του άρθρου 6 της ΕΣΔΑ, λόγω της δημόσιας και από κυβερνητικό στέλεχος έκφρασης γνώμης εναντίον του, σε εκκρεμή δικαστική του υπόθεση.
3.Ως εδώ η χώρα μας κ. Πρόεδρε δεν έφθασε με αυτόματο πιλότο, αλλά με προφανή συμμετοχή ή/και συνέργεια πολλών είτε από σκοπιμότητα, είτε από άγνοια. Η εποχή όμως της “αθωότητας” έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Κανείς δε δικαιούται ούτε να κλείνει τα μάτια ούτε να “σφυρίζει αδιάφορα” αν δε θέλουμε να ξαναπάμε στα βράχια, που αυτή τη φορά θα είναι πιο κοφτερά.
Η αντίσταση και η επαγρύπνηση είναι καθήκον όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου