Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων. ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018

Η Αργεντινή και πάλι στην «αγκαλιά» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου


Πέμπτη, 10 Μαΐου, 2018

Συνομιλίες με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προκειμένου να διασφαλιστεί πιστωτική γραμμή για τη χώρα, δήλωσε πως ξεκινά άμεσα ο πρόεδρος της Αργεντινής, Μαουρίσιο Μάκρι. Στο ηχογραφημένο διάγγελμά του, ο Αργεντίνος πρόεδρος αναφέρεται στις προκλήσεις των διεθνών συσχετισμών που θέλουν μια σειρά από οικονομίες να κλυδωνίζονται και τα εθνικά νομίσματα να δέχονται ισχυρές πιέσεις το τελευταίο διάστημα.
Η κίνηση αυτή σύμφωνα με τον Μάκρι γίνεται προκειμένου να θωρακιστεί η αργεντίνικη οικονομία, που δέχτηκε έντονες πιέσεις το τελευταίο διάστημα. «Θα ξεκινήσουμε σήμερα τις διαδικασίες για να διασφαλίσουμε μεγαλύτερη στήριξη ώστε να αντιμετωπίσουμε το νέο διεθνές σενάριο και να αποφύγουμε μια κρίση» σχολίασε συγκεκριμένα ο πρόεδρος στο μήνυμα του από το προεδρικό μέγαρο.
«Το πρόβλημα που έχουμε σήμερα είναι πως είμαστε μια από τις χώρες του κόσμου που είναι περισσότερο εξαρτημένες από την εξωτερική χρηματοδότηση, εξαιτίας των τεράστιων δημόσιων δαπανών που κληρονομήσαμε» πρόσθεσε.
Την ίδια ώρα, ισχυρό πλήγμα δέχονται τα ομόλογα της χώρας με την απόδοση του 100ετούς ομολόγου να σκαρφαλώνει σε επίπεδο ρεκόρ της τάξης του 8,38%. Η καθοδική πορεία του νομίσματος και των ομολόγων συνεχίζεται παρά τις παρεμβάσεις τις κεντρικής τράπεζας, η οποία αύξησε το επιτόκιο στο 40% από 27,25% μέσα σε μια εβδομάδα και δαπάνησε 5 δισ. συναλλαγματικών αποθεμάτων για να συγκρατήσει την ελεύθερη πτώση του πέσο.
Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου