Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 9 Μαΐου, 2018

  • Τι απαντά η Γερμανία για τα υποβρύχια της Τουρκίας. Η κυβέρνηση ασκεί περιοριστική και υπεύθυνη πολιτική εξαγωγών εξοπλιστικών, υποστηρίζει το Βερολίνο, απαντώντας στις επικρίσεις του Die Linke περί ανευθυνότητας αφού «η Τουρκία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα υποβρύχια εναντίον της Ελλάδας ή της Κύπρου».
  • Νεκρός 75χρονος αιωροπτεριστής στο Κάθισμα Λευκάδας. Έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω στα βράχια με αποτέλεσμα να τραυματισθεί βαριά.
  • Ένοπλη ληστεία σε μονοκατοικία στο Λαγονήσι. Οι δράστες, αφού κλείδωσαν την οικογένεια αρχικά σε ένα υπνοδωμάτιο και μετά στην τουαλέτα, πήραν από το σπίτι όσα χρήματα και κοσμήματα βρήκαν και αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή.
  • Τα παιδιά της Αποστολής στα Γιάννενα υποδέχθηκαν τον Θοδωρή Ζαγοράκη. Τον κ. Ζαγοράκη υποδέχτηκε στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ο Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού "ΑΠΟΣΤΟΛΗ" Κωνσταντίνος Δήμτσας .

Κόσμος

  • Στη Βόρεια Κορέα βρίσκεται ο Μάικ Πομπέο. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο έφτασε στην Πιονγιάνγκ, για δεύτερη φορά μέσα σε έξι εβδομάδες, ενόψει των συνομιλιών που θα έχει με την ηγεσία της Βόρειας Κορέας..
  • Εννέα νεκροί από ισραηλινές επιθέσεις στη Συρία. Επιδρομή πραγματοποίησε το Ισραήλ στη Συρία αργά το βράδυ της Τρίτης, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον εννέα μαχητές προσκείμενοι στο καθεστώς της Συρίας..
  • Ρώσος ολιγάρχης φέρεται να πλήρωσε $500.000 στον δικηγόρο του Τραμπ. Περίπου 500.000 δολάρια πληρώθηκε ο δικηγόρος του Τραμπ, Μάικλ Κόεν, από ρώσο ολιγάρχη που έχει στενές σχέσεις με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με τον Μάικλ Αβενάτι, δικηγόρο της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, η οποία ισχυρίζεται ότι συνευρέθη σεξουαλικά με τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο συγκεκριμένος ρώσος ολιγάρχης ανακρίθηκε από την ομάδα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ, που ερευνά τη φερόμενη ανάμειξη της Ρωσίας στις αμερικάνικες προεδρικές εκλογές του 2016, αποκαλύπτει το CNN..
  • Διεθνείς αντιδράσεις στην απόφαση Τραμπ για το Ιράν. Διεθνείς αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση του αμερικανού προέδρου να αποχωρήσουν οι ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν .
  • Ροχανί: Θα παραμείνουμε στη συμφωνία και χωρίς τις ΗΠΑ. Σε τηλεοπτικό διάγγελμά του ο πρόεδρος του Ιράν είπε ότι η απόφαση που έλαβε ο Τραμπ υπήρξε «ιστορική εμπειρία» για την Τεχεράνη και κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι ουδέποτε τήρησαν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν.

Οικονομία

  • Στο ΔΝΤ στρέφεται πάλι η Αργεντινή για «γραμμή στήριξης». Η Αργεντινή ξεκίνησε σήμερα διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ προκειμένου να εξασφαλίσει μια "γραμμή οικονομικής στήριξης" ανακοίνωσε ο πρόεδρος Μαουρίσιο Μάκρι σε διάγγελμα.
  • Εφορία: Δέκα «έξυπνοι» κωδικοί που ξεφουσκώνουν το εκκαθαριστικό. Οι φορολογούμενοι με έξι συν τέσσερις κινήσεις έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν τον φορο-λογαριασμό.
  • Εκρηκτική αύξηση στη χρήση καρτών στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τη Mastercard, η Ελλάδα αποτελεί μία από τις πιο ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές στις ανέπαφες συναλλαγές.
  • OEΕ: Δεν αντισταθμίζει το μεταφορικό ισοδύναμο τις απώλειες από τον ΦΠΑ. Το Μεταφορικό Ισοδύναμο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως οικονομικό αντιστάθμισμα στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, τονίζει ο πρόεδρος του ΟΕΕ Κωνσταντίνος Κόλλιας σε επιστολή του προς τον υπουργό Ναυτιλίας, Π.Κουρουμπλή.
  • Πήρε ανάσα στο τέλος το Χρηματιστήριο μετά το γκραν γκινιόλ. Συνεδρίαση για γερά νεύρα η σημερινή, με τον Γενικό Δείκτη αρχικά να βουλιάζει εν μέσω οργίου φημών ότι το fund QCM στρέφει τα πυρά του και σε άλλες εταιρείες μετά τη Folli Follie. Μετά τον πρώτο πανικό, ανακοινώσεις και καταγγελίες η αγορά αναδύθηκε στις 817 μονάδες, και μάλιστα με οδηγό ανόδου τη μετοχή της ...Folli Follie.

Αθλητισμός

  • Μουνιέ: «Είμαι ο τελευταίος που θα φύγει…». Ο Γάλλος εξτρέμ θα εξαντλήσει την υπομονή του. Το ίδιο ισχύει για Ινσούα, Άλτμαν, οι σκέψεις του Κουλιμπαλί και τα δεδομένα για Λουτσιάνο, Γιόχανσον.
  • Αποκλειστικό: Συνάντηση Νταμπίζα – εκπροσώπου του Παϊρότζ, με πρωτοβουλία Αλαφούζου. Ο Νίκος Νταμπίζας συναντήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο με τον συνεργάτη του Πιεμπονγκσάντ, Τζακ Σρισουμρίντ, και έκαναν μια πρώτη κουβέντα για την ανάληψη της θέσης του τεχνικού διευθυντή.
  • «Διπλό» σωτηρίας η Σαουθάμπτον, υποβιβάστηκε η Γουέστ Μπρομ. Η Σαουθάμπτον πήρε διπλό σωτηρίας με 0-1 επί της Σουόνσι που παραμένει σε κίνδυνο, ενώ με το αποτέλεσμα αυτό υποβιβάστηκε η Γουέστ Μπρομ.
  • Αλέγκρι: «Με ενθουσιασμό, αλλά και μυαλό κόντρα στη Μίλαν». Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι τόνισε ότι οι παίκτες του πρέπει να παίξουν με ενθουσιασμό, αλλά και να έχουν καθαρό μυαλό για να κλείσουν ιδανικά τη σεζόν.
  • Έρχονται και έμμισθοι Λευκορώσοι χούλιγκανς για τον τελικό του Κυπέλλου. Μετά τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για κάθοδο οπαδών της Παρτιζάν, στο... κόλπο φαίνεται πως μπαίνουν και Λευκορώσοι χούλιγκαν! Όλα αυτά στον επικείμενο τελικό Κυπέλλου Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου