Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 5 Μαΐου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 5 Μαΐου, 2018, CINCO DE MAYO

Μητσοτάκης: Η χώρα δε θα μείνει ακυβέρνητη μετά τις επόμενες εκλογές. "Ο σκοπός μας είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, και έχω πει δημόσια και το επαναλαμβάνω ότι και αυτοδύναμοι να είμαστε, θα επιδιώξουμε μια ευρεία κοινωνική και πολιτική και κοινοβουλευτική πλειοψηφία".
  • Επιθέσεις με μολότοφ στο Πολυτεχνείο και τη Χαρ. Τρικούπη. Κύματα επιθέσεων με μολότοφ εξαπέλυσαν οι «γνωστοί» κουκουλοφόροι κατά των ΜΑΤ στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο και τη Χαριλάου Τρικούπη..
  • Εκλεβε ιατρικά είδη από το νοσοκομείο Ηρακλείου. Ιατρική είδη και αντικείμενα, τα οποία εντοπίστηκαν σε χώρο του νοσοκομείου, είχε αρπάξει 38χρονος δράστης από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου..
  • Πάτρα: Νεκρός 17χρονος από άγριες συμπλοκές μεταναστών. Υπέκυψε στο νοσοκομείο ο ανήλικος μετανάστης που είχε τραυματιστεί βαρύτατα στο κεφάλι, κατά τη διάρκεια της σύρραξης μεταξύ ομάδων αλλοδαπών, στο ύψος του νέου λιμανιού της Πάτρας..
  • Εννέα συλλήψεις για τα επεισόδια στη Μυτιλήνη. Σε βάρος των εννέα συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τη συμμετοχή τους σε έκνομες ενέργειες.
  • Η αναβάθμιση των μεταφορών στην υπουργική συνάντηση Ελλάδας, Βουλγαρίας, Αλβανίας, ΠΓΔΜ. «Στόχος μας είναι σε λίγα χρόνια τα Βαλκάνια να αποκτήσουν τα χαρακτηριστικά που υπάρχουν και στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης» τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

Κόσμος

  • Οι ΗΠΑ ανασυστήνουν τον Δεύτερο Στόλο λόγω Ρωσίας. Η επιθετικότητα της Ρωσίας αποτελεί το νέο δόγμα στην Ουάσιγκτον και στο πλαίσιο των σχεδιασμών για την αντιμετώπισή της οι ΗΠΑ ανασυστήνουν τον Δεύτερο Στόλο, που είχε καταργηθεί το 2011 για οικονομικούς λόγους..
  • Απέσυρε το Ισραήλ την υποψηφιότητα από το ΣΑ του ΟΗΕ. Το Ισραήλ διεκδικούσε τη μια από τις δυο έδρες μη μόνιμων-μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, οι οποίες αναλογούν στην ομάδα των δυτικοευρωπαϊκών και άλλων χωρών..
  • Τρέμει η γη στη Χαβάη μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Κιλαουέα. Σεισμικές δονήσεις ακολουθούν την έκρηξη του ενός εκ των πέντε ηφαιστείων της Χαβάης, από το οποίο ξεχύνεται λάβα, απειλώντας κατοικημένες περιοχές. .
  • Συνάντηση Τραμπ – Μουν στην Ουάσιγκτον. Ο αμερικανός πρόεδρος θα συναντηθεί με τον νοτιοκορεάτη ομόλογό του ενόψει της συνάντησης κορυφής Τραμπ - Κιμ, που αναμένεται έως τις αρχές Ιουνίου..
  • Ουκρανία: Άνοιξε πυρ κατά τη διάρκεια δημοτικού συμβουλίου. Ουκρανός πολιτικός «άνοιξε πυρ» κατά μελών του Δεξιού Τομέα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου στη Νικόπολη, αντιδρώντας στην κίνηση διαδηλωτή να του πετάξει βουτυρόγαλα.

Οικονομία

  • Air France: Δεν υπήρξε συμφωνία με τα Συνδικάτα, παραιτήθηκε ο πρόεδρος. Ο επικεφαλής της Air-France ανακοίνωσε την παραίτησή του, καθώς είχε θέσει ως προϋπόθεση για να παραμείνει την έγκριση της πρότασης από τους εργαζόμενους, ώστε να μπει ένα τέλος στις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.
  • Κίνα: Η μονομέρεια και ο προστατευτισμός δεν συνάδουν με τους διεθνείς κανόνες. Η μονομέρεια και ο προστατευτισμός είναι πράξη απομόνωσης και δεν συνάδουν με τον νόμο της αγοράς και τους διεθνείς κανόνες, δήλωσε η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Χούα Τσουνγίνγκ.
  • Η Βιέννη έχει εισπράξει από την Ελλάδα 112 εκατ. ευρώ σε τόκους. Η καταβολή τόκων ύψους 112 εκατ. ευρώ από την Ελλάδα στην Αυστρία για τα διμερή δάνεια, ανατρέπει την ρητορική των τελευταίων ετών, του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων.
  • Αχτσιόγλου: Αύξηση κατώτατου μισθού και επαναφορά συλλογικών συμβάσεων μετά τον Αύγουστο. Τον Αυγουστο βγαίνουμε οριστικά από τα μνημόνια και την αυστηρή επιτροπεία, τόνισε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου. Επανέλαβε ότι μετά την έξοδο θα επανέλθουν σε ισχύ οι συλλογικές διαπραγματεύσεις με την υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων, αλλά και ότι «θα θεσμοθετηθεί» αύξηση του κατώτατου μισθού.
  • Ολοκληρώθηκαν οι διασταυρώσεις για τα ανασφάλιστα. Κατά 95.927 αυξήθηκαν το πρώτο τετράμηνο του 2018 τα ασφαλισμένα οχήματα. Την ίδια στιγμή η ΑΑΔΕ ολοκλήρωσε τις διασταυρώσεις και ετοιμάζεται για τις επόμενες κινήσεις.

Αθλητισμός

  • Ναβάρο: Υπάρχουν πολλές κάμερες για να δούμε την τελευταία φάση. Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών.
  • Σάκοτα: Η Μονακό είναι ακόμη καλύτερη από την Μούρθια. Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών.
  • Νίκη παραμονής για τη Μπράιτον απέναντι στην αδιάφορη Γιουνάιτεντ. Οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη χάρη στο γκολ του Γκρος στο 57 και πανηγύρισαν «τρίποντο» μετά από 5 ανεπιτυχή αποτελέσματα.
  • Προβάδισμα για Ευρώπη η Σεβίλη. Πλέον οι Ανδαλουσιάνοι έχουν 51 βαθμούς και βρίσκονται στην 7η προνομιούχο θέση, έχοντας δύο βαθμούς περισσότερους από την Χετάφε και τρεις από την Τζιρόνα.
  • Στα 4.64μ. Κυριακοπούλου και Στεφανίδη στη Ντόχα – Νικήτρια η Μόρις με 4.84μ.. Στεφανίδη και Κυριακοπούλου μοιράστηκαν την 4η θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου