Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 15 Μαΐου, 2018

Η Τουρκία ανακαλεί τους πρέσβεις της σε ΗΠΑ και Ισραήλ. Η Τουρκία ανακάλεσε για διαβουλεύσεις τους πρέσβεις της σε ΗΠΑ και Ισραήλ, έπειτα από τις συγκρούσεις μεταξύ ισραηλινού στρατού και Παλαιστινίων στην Λωρίδα της Γάζας που είχαν αποτέλεσμα τουλάχιστον 55 Παλαιστίνιους νεκρούς, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε το Ισραήλ για "κρατική τρομοκρατία" και χαρακτήρισε τις ενέργειές του ενάντια στους Παλαιστινίους "γενοκτονία".


  • Συνελήφθη 53χρονος συνταξιούχος για τη δολοφονία της άστεγης στο Σχιστό. Ένας 53χρονος συνταξιούχος, πρώην δημοτικός υπάλληλος, συνελήφθη από την αστυνομία για την ανθρωποκτονία της 41χρονης άστεγης, που βρέθηκε σήμερα το απόγευμα με μώλωπες και χτυπήματα, έξω από τροχόσπιτο στη βιομηχανική ζώνη Σχιστού. .
  • Κλείνουν και άλλες πύλες των γραμμών 2 και 3 του Μετρό. Πρόκειται για τους σταθμούς από την Εθνική Άμυνα έως το Σύνταγμα, στην γραμμή 3 και από τα Σεπόλια έως και τη Δάφνη στη γραμμή 2 .
  • Για τρίτη φορά επανεξετάζεται η υπόθεση Γεωργίου. Αναιρέθηκε η απαλλαγή του για δεύτερη φορά από τον Αρειο Πάγο. Δικαστικό σήριαλ η υπόθεση με τις καταγγελίες για διόγκωση του ελλείμματος του 2009. .
  • Κεφαλογιάννης: Μετέφερα στους αξιωματικούς μας την αγάπη του Έθνους. Ο κρητικής καταγωγής ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης αφιέρωσε στους Μητρετώδη και Κούκλατζη και μια μαντινάδα: «Ο άντρας που ‘χει με Αρχές, όμορφες μεγαλώσει, Τίποτα στον κόσμο, δεν μπορεί, να τον εταπεινώσει». .
  • Βρέθηκε πτώμα γυναίκας στον σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμάτων στο Σχιστό. Πτώμα γυναίκας, αγνώστων λοιπών στοιχείων βρέθηκε απέναντι από τον σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμάτων στο Σχιστό. .

Κόσμος

  • Η Τουρκία ανακαλεί τους πρέσβεις της σε ΗΠΑ και Ισραήλ. Η Τουρκία ανακάλεσε για διαβουλεύσεις τους πρέσβεις της σε ΗΠΑ και Ισραήλ, έπειτα από τις συγκρούσεις μεταξύ ισραηλινού στρατού και Παλαιστινίων στην Λωρίδα της Γάζας που είχαν αποτέλεσμα τουλάχιστον 55 Παλαιστίνιους νεκρούς, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε το Ισραήλ για "κρατική τρομοκρατία" και χαρακτήρισε τις ενέργειές του ενάντια στους Παλαιστινίους "γενοκτονία". .
  • Σε επέμβαση υπεβλήθη η Μελάνια Τραμπ. Σε επέμβαση για την αντιμετώπιση «ήπιου» προβλήματος στα νεφρά υπεβλήθη σήμερα η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ. .
  • Στους 55 οι νεκροί Παλαιστίνιοι από ισραηλινά πυρά. «Φταίει η Χαμάς». Σε τουλάχιστον 55 ανέρχονται οι νεκροί και σε τουλάχιστον 2.700 οι τραυματίες Παλαιστίνιοι από τον ισραηλινό στρατό στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σήμερα στην Λωρίδα της Γάζας .
  • ΟΗΕ: Σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την κατάσταση στη Γάζα . Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα συγκληθεί αύριο στις 10:00, τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδας), έπειτα από αίτημα του Κουβέιτ, με θέμα συζήτησης την κατάσταση στην Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik ένας εκπρόσωπος της ρωσικής αντιπροσωπείας στα Ηνωμένη Έθνη. .
  • Στέρτζον: Η ανεξαρτησία της Σκωτίας δεν θα βγει ποτέ από το τραπέζι. Το ζήτημα της ανεξαρτησίας της Σκωτίας δεν θα βγει ποτέ από το τραπέζι, μέχρι να επιτευχθεί, προειδοποίησε σήμερα η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον, σε δηλώσεις που έκανε στο πρακτορείο Thomson Reuters στο Λονδίνο. .

Πολιτική

  • Βουλή: Στις 23 Μαΐου η προ ημερησίας για διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς. Είχε καταθέσει το αίτημα η Φώφη Γεννηματά, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι λειτουργεί με γνώμονα την πολιτική της επιβίωση, δεσμεύοντας τη χώρα με επώδυνες δεσμεύσεις και ζητούσε πρόωρες εκλογές πριν το κλείσιμο της συμφωνίας με τους δανειστές. .
  • Την Τετάρτη στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο Κατσίκης. Επισήμως την παραπομπή του βουλευτή των ΑΝΕΛ για ακρόαση και λήψη απόφασης επιβολής ή μη πειθαρχικών κυρώσεων εισηγήθηκε στη Διάσκεψη ο Πρόεδρος της Βουλής. Ελέγχεται για τη σύγκριση ομοφυλοφιλίας με το έγκλημα της παιδοφιλίας. .
  • Δέκα κάλπες για τη Novartis και την Παρασκευή στην Ολομέλεια. Λόγους νομιμότητας επικαλέστηκε ο Νίκος Βούτσης παραπέμποντας για τη διαδικασία στις υπηρεσίες της Βουλής. .
  • Δ. Καμμένος: Θα αναθεωρήσει η Ελλάδα το «ΟΧΙ» στο CERN;. Ζητά εξηγήσεις για την απόρριψη τεχνογνωσίας για την καταπολέμηση καρκινικών όγκων από τους υπουργούς Παιδείας, Υγείας και Εξωτερικών. .
  • Κομισιόν για Σκοπιανό: Δεν είναι θέση μας να δίνουμε ντιρεκτίβες στην Αθήνα. Απάντηση στο δημοσίευμα της «Αυγής» που ήθελε Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Φεντερίκα Μογκερίνι να έχουν προτείνει στην Αθήνα να επιζητήσει ενισχυμένη πλειοψηφία 180 εδρών για το Σκοπιανό έδωσαν οι Βρυξέλλες. .

Οικονομία

  • Αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο για σύσταση ΕΠΕ. Στη Βουλή νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας που απλοποιεί τις διαδικασίες. .
  • Επίσπευση στην ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων ζήτησε το EWG από την Ελλάδα. Να επιταχύνει σε ό,τι αφορά την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων, διεμήνυσε στην Αθήνα το EuroWorking Group αλλά και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στη συνεδρίαση της Δευτέρας. .
  • SZ: Ευρωομόλογα από την πίσω πόρτα επιχειρεί να φέρει η Κομισιόν. «Οι χώρες της Ευρωζώνης θα πρέπει στο μέλλον να συνενώσουν τα εθνικά τους κρατικά ομόλογα σε ένα νέο χρεόγραφο, προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Κατά την άποψή της, αυτό δεν ισοδυναμεί με μια κοινή ευθύνη για χρέη. .
  • Σκληραίνουν τη στάση τους για το ελληνικό χρέος Γερμανία και ΔΝΤ. Σκληραίνουν τη στάση τους στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, τόσο η Γερμανία όσο και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. .
  • Σταθάκης: Για τη βουτιά της μετοχής της ΔΕΗ φταίνε κερδοσκόποι και ΜμΕ. Όπως δήλωσε το τελευταίο διάστημα εξελίσσεται υποτιμητική επίθεση από επενδυτές με βραχυπρόθεσμο κερδοσκοπικό ορίζοντα .

Αθλητισμός

  • Τέλος ο Χριστοδουλόπουλος από την ΑΕΚ. Άδοξα τελειώνει η καριέρα του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στην ΑΕΚ! .
  • Ρεκόρ και δυνατές συγκινήσεις στο Spetsathlon 2018!. Το μεγαλύτερο τρίαθλο της Ελλάδας, το Spetsathlon, για άλλη μία χρονιά εντυπωσίασε και ενθουσίασε συμμετέχοντες και επισκέπτες, επιφυλάσσοντας μοναδικές στιγμές αθλητικής δράσης! .
  • Με Νεϊμάρ στο Μουντιάλ η Εθνική Βραζιλίας . Ο Νεϊμάρ, το μεγάλο αστέρι της Βραζιλίας, συμπεριλήφθηκε τελικά στην αποστολή της «Σελεσάο» για το Μουντιάλ της Ρωσίας. .
  • Εισαγγελική παρέμβαση για ΕΠΟ, ΕΛ.ΑΣ. και security - Διερευνώνται τρία αδικήματα. Οι πλημμέλειες και οι παραλείψεις του τελικό του Κυπέλλου και οδήγησαν σε βιαιότητες, προκάλεσαν εισαγγελική παρέμβαση, όπως αποκάλυψε η "ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ". .
  • Η Δίκη στον ΣΚΑΪ ζωντανά από το SKAI.gr στις 21.45. Η εκπομπή αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο στον απόηχο του τελικού κυπέλλου Ελλάδος, στον οποίο ο ΠΑΟΚ ανεδείχθη κυπελλούχος επικρατώντας με 2-0 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου