Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 12 Μαΐου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 12 Μαΐου, 2018

  • Ηράκλειο: Συλλήψεις για ναρκωτικά και όπλα. Δυο Ελληνες συνελήφθησαν σε περιοχή του δήμου Χερσονήσου καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι μετέφεραν ναρκωτικά. Σε έρευνα που έγινε στα σπίτια τους βρέθηκαν ναρκωτικά και όπλα..
  • Σε πεδίο μάχης μετέτρεψαν οπαδοί το κέντρο της Αθήνας. Οπαδοί συνεπλάκησαν μεταξύ τους αλλά και με την αστυνομία αργά το βράδυ της Παρασκευής, μετατρέποντας το κέντρο της πρωτεύουσας σε πεδίο μάχης. .
  • Δεκάχρονος υπέκυψε στα τραύματά του μετά από τραυματισμό στο σχολείο. Οι γιατροί του νοσοκομείου Λάρνακας του έδωσαν εξιτήριο ύστερα από εξετάσεις, λίγες ώρες αργότερα ο μικρός μεταφέρθηκε ξανά στο νοσοκομείο μετά από αδιαθεσία και κατέληξε στο χειρουργείο.
  • Αίσιο τέλος στην περιπέτεια της Κασέμ Ντουά. Η 14χρονη βρέθηκε στην περιοχή της Ομόνοιας.
  • Συνελήφθησαν στη Ν. Φιλαδέλφεια οι δύο αλβανοί δραπέτες. Στην επιχείρηση συμμετείχαν άνδρες της Ασφάλειας Αττικής και των ΕΚΑΜ, συλλαμβάνοντας τους δύο κακοποιούς - Αιφνιδιάστηκαν οι δύο Αλβανοί.

Κόσμος

  • Αίγυπτος: Σύλληψη ακτιβίστριας γι’ αντικυβερνητικά σχόλια. Η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε τη σύλληψη ακτιβίστριας στην Αίγυπτο επειδή επέκρινε την κυβέρνηση της χώρας σε θέματα που σχετίζονται με τη σεξουαλική παρενόχληση και τις συνθήκες διαβίωσης. .
  • Βοήθεια των ΗΠΑ στη Β. Κορέα αν δεχθεί την αποπυρηνικοποίηση. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δηλώνουν έτοιμες να προσφέρουν οικονομική βοήθεια στη Βόρεια Κορέα, αν εκείνη λάβει «θαρραλέα μέτρα» για το πυρηνικό της πρόγραμμα.
  • Τηλεφωνική συνομιλία Μέι-Τραμπ για τις κυρώσεις στο Ιράν. Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι σκοπεύει να επαναφέρει τις οικονομικές κυρώσεις των ΗΠΑ, στο πλαίσιο των οποίων θα τιμωρούνται οι εταιρείες άλλων χωρών που συνεργάζονται με την Τεχεράνη, αφού οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν από τη συμφωνία-ορόσημο .
  • Παραιτήθηκε ο επικεφαλής των επιθερητών της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας. Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί κάποια εξήγηση από τον ΟΗΕ σχετικά με την αποχώρηση του Τέρο Βαριοράντα.
  • Άνοδος της δημοτικότητας του Νετανιάχου λόγω της κόντρας με το Ιράν. Οι τρεις έρευνες για διαφθορά σε βάρος του Νετανιάχου, που εδώ και εβδομάδες μονοπωλεί τα πρωτοσέλιδα, δεν δείχνουν να πλήττουν τα ποσοστά δημοτικότητάς του στην εκλογική βάση του.

Οικονομία

  • Ντράγκι: Η Ευρωζώνη χρειάζεται νέο «δημοσιονομικό εργαλείο» για καταπολέμηση κρίσεων. Ο Ντράγκι τάχθηκε υπέρ ενός μέσου για τη βοήθεια των πιο αδύναμων χωρών, εάν αυτές τιμωρούνται υπερβολικά από τους επενδυτές σε περιόδους κρίσεων χρέους.
  • Διευκρινίσεις ΔΕΗ για την πληρωμή λογαριασμών μέσω ΕΛΤΑ. Η ΔΕΗ τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «κάθε έλεγχος ή κριτική, ακόμη και οι από καθέδρας υποδείξεις, είναι καλοδεχούμενος. Δημόσιες ωστόσο τοποθετήσεις που, ενώ ουδόλως συμβάλλουν στη λύση του προβλήματος και δυσφημίζουν την επιχείρηση, δεν είναι ούτε επιτρεπτές ούτε ανεκτές».
  • Ερντογάν: Οι οίκοι αξιολόγησης αναβάθμισαν την «τελειωμένη» Ελλάδα. Την οργή του για τις αρνητικές προοπτικές των οίκων αξιολόγησης για την τουρκική οικονομία εξέφρασε ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εξαπέλυσε παράλληλα νέα επίθεση εναντίον της χώρας μας, χαρακτηρίζοντάς την «τελειωμένη». Σε νέα πτώση η τουρκική λίρα.
  • Κόκκινα δάνεια και πλειστηριασμοί στο τραπέζι Δραγασάκη – τραπεζιτών. Ευρεία σύσκεψη με εκπροσώπους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της κυβέρνησης με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη.
  • Φοροελαφρύνσεις σε χαμηλόμισθους και επενδύσεις συνιστά το ΔΝΤ στο Βερολίνο. Στη νέα ανάλυσή του για τη γερμανική οικονομία, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) καλεί την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αλλάξει κατεύθυνση, γράφει η Handelsblatt στην έκδοση του Σαββάτου.

Αθλητισμός

  • Το ΟΑΚΑ του 69,4% και οι άλλες 10 έδρες των τελικών. Μετά το ΟΑΚΑ δεύτερο στη λίστα με τους περισσότερους τελικούς εμφανίζεται το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με 20 .
  • Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας μεταξύ οπαδών Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ. Τα επεισόδια έλαβαν χώρα μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, κοντά στον σύνδεσμο του «Δικέφαλου του Βορρά» στο κέντρο της Αθήνας.
  • Ο Παναθηναϊκός «ισοπέδωσε» την ΑΕΚ και παρέμεινε αήττητος. Πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού αλλά και του αγώνα ο Λεκαβίτσιους με 17 πόντους.
  • Basket League: Παναθηναϊκός – ΑΕΚ [Τελικό 115-85]. Live Blog 25η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – ΑΕΚ (Basket League) Με σκοπό να διατηρήσει το αήττητο στην Basket League, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για την αναμέτρηση που ολοκληρώνει την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος. .
  • Άρθρο ποταμός για ΕΠΟ, ΚΕΔ: Συγκάλυψη η επιλογή Μπορμπαλάν, νέο κεφάλαιο – φάρσα στην ελληνική τραγωδία. Διεθνείς διαστάσεις παίρνει η επιλογή Μπορμπαλάν για τον τελικό. Στο νέο... «θαύμα» της ΕΠΟ του Β. Γραμμένου έκανε εκτενή αναφορά το διεθνές site Inside World Football κάνοντας λόγο για «κίνηση - συγκάλυψη» .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου