Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 11 Μαΐου, 2018

  • Τραγωδία στη Νέα Σμύρνη: 38χρονος σκότωσε τη μητέρα του. «Εγώ τη σκότωσα», είπε στους αστυνομικούς ο 38χρονος που καθόταν επί τρεις ημέρες με το πτώμα της μητέρας του σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη..
  • «Δίψα» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ως το απόγευμα της Παρασκευής. Η διακοπή θα πραγματοποιηθεί προκειμένου να διασφαλιστεί με τους απαραίτητους υγιεινολογικούς ελέγχους ότι το νερό έχει την κατάλληλη ποιότητα και είναι απολύτως ασφαλές για κατανάλωση, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΥΑΘ.
  • Γκάφα ολκής της ΕΛ.ΑΣ: Απελευθέρωσαν λάθος κρατούμενο στην Κρήτη. Μπέρδεψαν δύο Πακιστανούς κρατούμενους με αποτέλεσμα να ανοίξουν την πόρτα εξόδου σε αυτόν που κρατείται για απόπειρα βιασμού, ενώ το εξιτήριο αφορούσε κρατούμενο για διοικητικές υποθέσεις.
  • Χίος: Προφυλάκιση 25χρονου για απόπειρα βιασμού ανήλικης. Ο 25χρονος φέρεται ότι επιτέθηκε στη 12χρονη σε συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων στη Χίο, το οποίο χρησιμοποιείται για τη διαμονή ευάλωτων ομάδων προσφύγων και μεταναστών.
  • ΚΕΔΕ: Δεν αποτελεί βάση συζήτησης ο «Κλεισθένης Ι». Η ΚΕΔΕ δεσμεύτηκε να παρουσιάσει δική της πρόταση εντός τριών μηνών.

Κόσμος

  • ΗΠΑ: Ελεγξαν καναδό υπουργό επειδή φορούσε τουρμπάνι. Ο καναδός υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Ναβντίπ Μπέινς, Σιχ στο θρήσκευμα, ένιωσε την ταπείνωση των απλών πολιτών, όταν στο αεροδρόμιο του Ντιτρόιτ του ζήτησαν να βγάλει του τουρμπάνι και να περάσει εκ νέου από εξονυχιστικούς ελέγχους..
  • «Αιχμές» από Ερντογάν και Πούτιν στις ΗΠΑ για τα πυρηνικά του Ιράν. Οι πρόεδροι τς Τουρκίας και της Ρωσίας χαρακτήρισαν «λάθος» την αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
  • Ένταση στη Μέση Ανατολή: Αυτοσυγκράτηση συστήνουν ΟΗΕ και ΕΕ. Ο Γκουτέρες ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας να εξετάσει το ζήτημα της Συρίας που θα πρέπει να οδηγήσει «σε πολιτική λύση» και να «αναλάβει τις ευθύνες του» όπως αυτές προκύπτουν από τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών .
  • Καταλονία: Το «Plan D» του Πουτζδεμόντ για την προεδρία. Τον βουλευτή Κιμ Τόρα πρότεινε ως υποψήφιο πρόεδρο ο πρώην ηγέτης της Καταλονίας προκειμένου να μπει τέλος στο αδιέξοδο επτά μηνών και να καταφέρει η περιοχή να σχηματίσει τελικά κυβέρνηση.
  • Ροχανί: Δεν θέλουμε νέες εντάσεις στη Μέση Ανατολή. Η Τεχεράνη δεν επιθυμεί «νέες εντάσεις» στην Μέση Ανατολή, δήλωσε ο ιρανός πρόεδρος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, χωρίς να αναφερθεί στις ισραηλινές επιθέσεις στη Συρία .

Οικονομία

  • Eurogroup: Επιμένει για συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο για την αξιολόγηση ως τις 24 Μαΐου. «Στόχος είναι να επιτευχθεί συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο πριν τη Σύνοδο του Eurogroup το Μάιο» επιμένει ο Σεντένο σχετικά με την 4η αξιολόγηση, δίνοντας ουσιαστικά το πολύ 14 ημέρες στην Αθήνα για να καλύψει τα 88 προαπαιτούμενα. Ενισχυμένη μεταμνημονιακή εποπτεία προτείνει η Κομισιόν.
  • Στην κορυφή των χωρών που επωφελούνται από το σχέδιο Γιούνκερ η Ελλάδα. Η χώρα μας είναι αυτή που επωφελείται περισσότερο από κάθε άλλη στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το σχέδιο Γιούνκερ, με τις Εσθονία, Βουλγαρία και Πορτογαλία να ακολουθούν .
  • Τράπεζα Πειραιώς: Κέρδη 32 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα το α΄ τρίμηνο. Η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει να αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στην περαιτέρω ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Χρήστος Μεγάλου.
  • Τι προβλέπεται στο νομοσχέδιο για το μεταφορικό ισοδύναμο. Εάν για παράδειγμα κάποιος πληρώνει 20 ευρώ για ένα ταξίδι με λεωφορείο προς μια πόλη της ηπειρωτικής χώρας και ένας νησιώτης για να διανύσει την ίδια απόσταση στη θάλασσα πληρώνει 25 ευρώ, τότε θα παίρνει τα 5 ευρώ.
  • Ποια τμήματα της αγοράς ακινήτων θα αναπτυχθούν την επόμενη διετία. Παρέλαση προσωπικοτήτων στο 13ο RED Business Forum.

Αθλητισμός

  • Pontius Pilate the cleanup. What was resoundingly proven is that the battle was waged over who will control EPO, refereeing, and the Court of Arbitration, and not over “clean” football. .
  • Ισοπαλία χωρίς γκολ αλλά με… ξύλο για Γουέστ Χαμ και Μαν.Γιουνάιτεντ. Η κοκορομαχία του Πολ Πογκμπά με τον Μαρκ Νόμπλε ήταν η πιο... θεαματική στιγμή στο Γουέμπλεϊ, όπου η Γιουνάιτεντ κλείδωσε τη 2η θέση.
  • Χάλκινο η Κορακάκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο, στα 25μ. με αεροβόλο πιστόλι. Σε μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση, η Άννα Κορακάκη, απέδειξε ότι είναι μία από τις κορυφαίες αθλήτριες του κόσμου στην σκοποβολή.
  • Πόντιος Πιλάτος η εξυγίανση. Η είδηση ότι η ΕΠΟ όρισε τον Ισπανό Νταβίντ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν να διευθύνει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, ήταν από αυτές που χαρακτηρίζονται ως «βόμβα». Ωστόσο στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχουμε χορτάσει από βόμβες. Και μεταφορικές και κυριολεκτικές..
  • Έξαλλοι οι Ελληνες διαιτητές, ετοιμάζουν ανακοίνωση. Ο ορισμός ξένων διαιτητών στον τελικό του Κυπέλλου, προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια των Ελλήνων συναδέλφων τους, η οποία αναμένεται να εκφραστεί μέσω ανακοίνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου