Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Η «New York Post» γράφει για έρευνα Αρχών και «σκάνδαλο $80 εκατ.» στον Αγιο Νικόλαο


Τετάρτη, 11 Απριλίου, 2018



Ο ναός του Αγίου Νικολάου. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» - Κώστας Μπέη.
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η «New York Post» δημοσίευσε εκτενές άρθρο για τον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, με τίτλο «Οι Αρχές ερευνούν σκάνδαλο $80 εκατομμυρίων ανέγερσης ναού ο οποίος καταστράφηκε την 11η Σεπτεμβρίου» (Feds probe $80M construction scandal at church wrecked on 9/11).
Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως «η ανάσταση της ελληνικής Ορθόδοξης εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, η οποία καταστράφηκε την 11η Σεπτεμβρίου έχει μετατραπεί σ’ ένα προβληματικό έργο $80 εκατομμυρίων και τώρα οι Αρχές θέλουν να μάθουν πού πήγαν τα χρήματα».
Η «New York Post» κάνει αναφορά στα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του «Εθνικού Κήρυκα» και συγκεκριμένα της Αγγλόφωνής μας έκδοσης. Ανέφερε επί λέξει πως «το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα Νέας Υόρκης ερευνά τα οικονομικά του έργου ανοικοδόμησης του Αγίου Νικολάου και της Αρχιεπισκοπής σύμφωνα με τον ‘Εθνικό Κήρυκα’ (The National Herald), εφημερίδα η οποία καλύπτει στην Ελληνική Κοινότητα».
Στο δημοσίευμα αναγράφεται ακόμα πως «το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα ερευνά επίσης τα $15 εκατομμύρια δολάρια που έχει λεχθεί ότι λείπουν από τους λογαριασμούς της ανοικοδόμησης του ημιτελούς ναού, ο οποίος θα ονομασθεί Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία Αγίου Νικολάου και Εθνικό Προσκύνημα. Το έργο χρηματοδοτήθηκε με δεκάδες εκατομμύρια δολάρια από ιδιωτικές δωρεές.
Εν τω μεταξύ, το κόστος του έργου έχει ανέλθει από τα $30 στα 80 εκατομμύρια, ενώ οι εργασίες της ανοικοδόμησης σταμάτησαν τον Δεκέμβριο όταν η Αρχιεπισκοπή δεν ήταν σε θέση να πληρώσει τον εργολάβο. Το Προσκύνημα έπρεπε να είχε τελειώσει το 2016.
Η τρουλωτή κατασκευή είναι από τα ίδια μάρμαρα με τα οποία έχει κατασκευασθεί ο Παρθενώνας, πρόκειται να αντικαταστήσει τον Ναό του Αγίου Νικολάου, ο οποίος βρισκόταν στην οδό Cedar μέχρι το τρομοκρατικό πλήγμα της 11ης του Σεπτέμβρη 2001. Επειτα από χρόνια διαπραγματεύσεων η εκκλησία συνήψε συμφωνία με τη Λιμενική Αρχή να επανοικοδομηθεί στην οδό Liberty.
Το νέο Προσκύνημα σχεδιάσθηκε από τον Ισπανό αρχιτέκτονα Σαντιάγκο Καλατράβα, στον ιστότοπο του οποίου αναγράφεται πως ο τόπος λατρείας που θα ανοικοδομηθεί και ο οποίος θα απαστράπτει τη νύχτα, θα είναι το μόνο θρησκευτικό έργο στη Σημείο Μηδέν, ένας πνευματικός φάρος ελπίδας και αναγέννησης».
Στο άρθρο αναφέρεται επίσης πως «με το διακηρυχθέν αρχιτεκτόνημα ήλθαν και οι αυξήσεις. Οταν ο κ. Καλατράβα δημιούργησε το διπλανό έργο Oculus η τιμή επίσης αυξήθηκε στα $4 δισεκατομμύρια.
Το έργο του Αγίου Νικολάου το οποίο υποτίθεται ότι θα ήταν το καινούργιο πρόσωπο της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική έχει μετατραπεί σε μία εθνική προσβολή. Η Εκκλησία αντιμετωπίζει τώρα το βάρος των ομοσπονδιακών και πολιτειακών ερευνών.
Ο Επίσκοπος Αντώνιος Παρόπουλος, πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, έδωσε εντολή στους υπαλλήλους να διατηρήσουν όλα τα έγγραφα τεκμήρια.
Η Αρχιεπισκοπή αρνείται ότι λείπουν $15 εκατομμύρια, αλλά ο ταμίας είπε ότι κάπου $4,75 εκατομμύρια που είχαν κατατεθεί σε λογαριασμούς, μεταφέρθηκαν για να καλύψουν έλλειμμα $5 εκατομμυρίων της Αρχιεπισκοπής.
Ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος, ο οποίος ηγήθηκε της προσπάθειας συγκέντρωσης χρημάτων, είπε ότι η Εκκλησία εξακολουθεί να αξιολογεί πόσα χρήματα μεταφέρθηκαν αντικανονικώς. Ο Εισαγγελέας των Ηνωμένων Πολιτειών και ο Γενικός Εισαγγελέας αρνήθηκαν να σχολιάσουν.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου