Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Πτώση μαχητικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας ανοιχτά της Σκύρου – Νεκρός ο πιλότος του Mirage

Αεροσκάφος τύπου Mirage 2000-5 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε το μεσημέρι της Πέμπτης στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Σκύρου.
Το θάνατο του χειριστή του Mirage 2000 – 5 που συνετρίβη ανοιχτά της Σκύρου θρηνεί η Πολεμική Αεροπορία.
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μέσω ανάρτησής του στο Twitter, «ένας έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας».
Η συντριβή του μαχητικού αεροσκάφους σημειώθηκε κατά την επιστροφή ελληνικού σχηματισμού δύο αεροσκαφών που είχαν απογειωθεί για να αναχαιτίσουν τουρκικά αεροσκάφη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας σήμερα στις 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου.
Τα αεροσκάφη Mirage 2000
To Mirage 2000 χρησιμοποιείται για αναχαίτιση και αποστολές κρούσης. Τα πρώτα αεροσκάφη παραδόθηκαν το Μάρτιο του 1976 και ενώ το σχήμα τους μοιάζει εξωτερικά με τα Mirage III/5 και 50, πρόκειται για ένα εντελώς νέο αεροσκάφος με εξελιγμένα συστήματα αναχαιτίσεως.
Τα φτερά έχουν το σχήμα χαμηλά τοποθετημένων Δέλτα με κομμένες άκρες και η άτρακτος έχει το σχήμα σωλήνα με οξεία μύτη και καλύπτρα θέσεως πιλότου σε μορφή φυσαλίδας.
Το Mirage 2000, που εξειδικεύτηκε από την αρχή στις αναχαιτίσεις παντός καιρού, είναι ένα από τα πιο ικανά μαχητικά στον κόσμο με υψηλή ευελιξία στις αερομαχίες με εχθρικά αεροσκάφη. Στο δευτερεύοντα ρόλο του για προσβολές στόχων εδάφους, το Mirage 2000 φέρει πύραυλους, ρουκέτες και βλήματα κατευθυνόμενα από λέιζερ. Υπάρχει και το διθέσιο μοντέλο του αεροσκάφους, το 2000N (διείσδυσης), το οποίο διαθέτει δυνατότητα εκτοξεύσεως πυρηνικών όπλων μακράς άφεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου