Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

"Ακροβατούν" οι Τούρκοι. Αφησαν στη... μέση την παραβίαση δύο τουρκικά F-16

Ανήμερα του Πάσχα,στις Οινούσσες, όπου βρισκόταν ο Πάνος Καμμένος

Αφησαν στη... μέση την παραβίαση δύο τουρκικά F-16 Δευτέρα, 9 Απριλίου, 2018Ανήμερα το Πάσχα το τουρκικό αρχηγείο αεροπορίας έδωσε εντολή σε δύο F-16 να προχωρήσουν σε παραβίαση του FIR Αθηνών και να πετάξουν πάνω από το νησάκι Παναγία των Οινουσσών με διπλό σκοπό. Αφενός για να δείξουν ακόμη και μία τέτοια μέρα για την Χριστιανοσύνη οι Τούρκοι δεν χαμπαριάζουν και κάνουν ό,τι θέλουν πάνω από το Αιγαίο και αφετέρου για να μπουν στο μάτι του Πάνου Καμμένου που βρισκόταν στα φυλάκια του Φαρμακονησία και της Παναγίας Οινουσσών.

Είναι γνωστές οι δηλώσεις που είχαν προηγηθεί από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας για την Τουρκία και το μένος εναντίον του των τουρκικών μέσων ενημέρωσης. Ετσι τα δύο τουρκικά μαχητικά επιχείρησαν να πουλήσουν τσαμπουκά όμως δεν προχώρησαν σε κλασσικού τύπου παραβίαση όπως αυτές που συνηθίζουν. Επειδή μέρα που ήταν και επειδή δεν θέλησαν να προκαλέσουν κάποια μη αναμενόμενη αντίδραση του Έλληνα υπουργού που βρισκόταν στο σημείο, τα δύο μαχητικά μπήκαν στις... μύτες στον ελληνικό εναέριο χώρο και για ελάχιστο χρονικό διάστημα.
Προκειμένου μάλιστα να μην τους τύχει καμία... στραβή πέταξαν σε πολύ μεγάλο ύψος αλλά εντός της εμβέλειας των ελληνικών συστημάτων άμυνας. Το πρώτο τουρκικό F-16 πέταξε πάνω από την Παναγιά στα 21.000 πόδια, στις 11.11 π.μ. και βγήκε από το ελληνικό FIR στις 11.12. Λίγα λεπτά αργότερα το δεύτερο F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 11.20 και πραγματοποίησε νέα πτήση πάνω από το νησάκι Παναγιά, αυτή τη φορά σε ύψος 20.000 πόδια και εξήλθε ένα λεπτό αργότερα!

Ήταν δεν τόσο αστραπιαίες και εκ του ασφαλούς αυτές οι παραβιάσεις που ούτε καν δόθηκε εντολή για άμεση αναχαίτιση από ελληνικά μαχητικά. Το σήμα των δύο τουρκικών μαχητικών εμφανίστηκε στα ελληνικά ραντάρ και αμέσως «χάθηκε», δηλαδή φάνηκε πως επέστρεψαν ταχύτατα στη βάση τους. Είχαν σκοπό να καταγραφεί η παρουσία τους ώστε να εκδοθεί ανακοίνωση από το ελληνικό ΓΕΕΘΑ ότι ακόμη και το Πάσχα οι τούρκοι αλωνίζουν στο Αιγαίο. Επί της ουσίας, το τουρκικό ΓΕΑ, δεν ρισκάρισε να στείλει τα δύο μαχητικά να δοκιμάσουν τα νεύρα των Ελλήνων χειριστών τέτοια μέρα αλλά και του ευέξαπτου υπουργού Αμυνας.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου