Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.comΤετάρτη, 11 Απριλίου 2018

Eurocontrol: Εξέδωσε προειδοποίηση για την Ανατολική Μεσόγειο

«Κίνδυνος αεροπορικών πληγμάτων»

Eurocontrol: Εξέδωσε προειδοποίηση για την Ανατολική Μεσόγειο
Πύραυλοι αέρος-εδάφους και πύραυλοι Κρουζ ίσως εκτοξευθούν τις επόμενες 72 ώρες και υπάρχει ενδεχόμενο διακοπής των ραδιοεπικοινωνιών και των συστημάτων υποβοήθησης της πλοήγησης, τονίζεται στην ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας.Πηγή: ANA
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol) προειδοποίησε την Τρίτη τις εταιρείες αεροπορικών μεταφορών να επιδείξουν μεγάλη προσοχή στον εναέριο χώρο της ανατολικής Μεσογείου τις επόμενες 72 ώρες, λόγω της πιθανής έναρξης αεροπορικών πληγμάτων στη Συρία.
Κατά τον οργανισμό, πύραυλοι αέρος-εδάφους και πύραυλοι Κρουζ ίσως εκτοξευθούν την περίοδο αυτή και υπάρχει ενδεχόμενο διακοπής των ραδιοεπικοινωνιών και των συστημάτων υποβοήθησης της πλοήγησης.
«Προσοχή στον σχεδιασμό πτήσεων»
«Χρειάζεται προσοχή στον σχεδιασμό πτήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή πληροφοριών πτήσης (FIR) της Λευκωσίας», τονίζει ο οργανισμός στην ανακοίνωσή του, χωρίς να δίνει περισσότερες διευκρινίσεις.
Στην προειδοποίησή του προς τους αερομεταφορείς της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο Eurocontrol επικαλείται οδηγίες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA).
Η Ρωσία και οι ΗΠΑ διαφώνησαν έντονα την Τρίτη στα Ηνωμένα Eθνη, κατά τη συζήτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας σχεδίου απόφασης για τη φερόμενη επίθεση με νευροπαραλυτικό αέριο το Σάββατο στην Ντούμα της Συρίας, την ίδια ώρα που η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της πιστεύεται πως ετοιμάζονται ν' αναλάβουν στρατιωτική δράση εναντίον των δυνάμεων του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ, στον οποίο χρεώνουν την ευθύνη της χημικής επίθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου