Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Η Επέτειος της Μάχης της Αγουλινίτσας


Τρίτη, 17 Απριλίου, 2018Τρισάγιο στη μνήμη των ηρωικώς αγωνισαμένων και ενδόξως πεσόντων αγωνιστών στη Μάχη της Αγουλινίτσας, θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή (των Μυροφόρων) 22 Απριλίου, στο Επιτάλιο.
Το Τρισάγιο θα τελεστεί στις 11:00 το πρωί, στο Μνημείο της Μάχης, στην τοποθεσία Αϊ Γιάννης, με αφορμή τη συμπλήρωση 197 χρόνων (σ.σ 24 Απριλίου 1821) από την ηρωική και νικηφόρα μάχη της Αγουλινίτσας κατά των Λαλαίων Τουρκαλβανών.
Η σημαντικότατη αυτή νίκη των Ελλήνων, αναπτέρωσε το φρόνημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και απέδειξε ότι, οι μέχρι τότε αήττητοι Λαλαίοι Τουρκαλβανοί, μπορούν και να ηττώνται στη μάχη. Παράλληλα, αποτέλεσε το έναυσμα για την περαιτέρω ένωση των Ελλήνων απέναντι στον κοινό εχθρό, γεγονός που, στις 13 Ιουνίου του ιδίου έτους, οδήγησε στη λαμπρή νίκη στο Πούσι και την οριστική φυγή των άγριων Τουρκαλβανών από το Λάλα και την Ηλεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου