Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τη Συρία

Απάντηση στη φερόμενη επίθεση με χημικά

Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τη Συρία
Η συνεδρίαση συνεκλήθη με πρωτοβουλία εννέα μελών του Συμβουλίου, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.Πηγή: (RΕUΤΕRS)
Τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδριάζουν εκτάκτως για να συζητήσουν τις πληροφορίες για τη χημική επίθεση στην πόλη Ντούμα της ανατολικής Γούτα.
Η συνεδρίαση συνεκλήθη με πρωτοβουλία εννέα μελών του Συμβουλίου, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Ρωσία διέψευσε ότι το συριακό καθεστώς έκανε χρήση χημικών όπλων.

Ψηφοφορία ζητούν οι ΗΠΑ
Η πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Εθνη Νίκι Χέιλι απαίτησε να διεξαχθεί σήμερα Τρίτη ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επί του αμερικανικού σχεδίου απόφασης που προβλέπει την έναρξη νέας έρευνας για το ποιος ευθύνεται για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, δήλωσαν διπλωμάτες.
Η μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών διένειμε αναθεωρημένο σχέδιο απόφασης στα 15 κράτη μέλη, το οποίο αποτελεί νέα εκδοχή προηγούμενου κειμένου που είχε εισηγηθεί την 1η Μαρτίου.
Η εξέλιξη ακολουθεί την προειδοποίηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι η Δαμασκός θα «πληρώσει μεγάλο τίμημα» για τη φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα στην Ντούμα, τον τελευταίο θύλακα των ανταρτών στην Ανατολική Γούτα, στα όρια της συριακής πρωτεύουσας. 
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε για την επίθεση τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ, τον οποίο χαρακτήρισε «ζώο», επιρρίπτοντας ταυτόχρονα ευθύνες στη Ρωσία αλλά και το Ιράν.
Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ είχε προειδοποιήσει, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας, για «σοβαρές συνέπειες» σε περίπτωση δυτικών αεροπορικών επιδρομών στη Συρία.
Ο ρώσος πρεσβευτής Βασίλι Νεμπέζνια ζητεί από τους επιθεωρητές του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Οπλων (OPCW) να μεταβούν από αύριο Τρίτη στη Συρία, όπου συριακές και ρωσικές δυνάμεις θα τους συνοδεύσουν στην περιοχή στην οποία πραγματοποιήθηκε «η υποτιθέμενη χημική επίθεση».

«Πρέπει ν' αποδοθεί δικαιοσύνη»
Οι Ηνωμένες Πολιτείες «θ’ απαντήσουν» στη χημική επίθεση στη Συρία ανεξαρτήτως του αν το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα ενεργήσει ή όχι, δήλωσε η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι.
«Φθάσαμε σ’ ένα σημείο που ο κόσμος θα πρέπει να δει την απόδοση δικαιοσύνης», δήλωσε η Χέιλι.
«Η ιστορία θα καταγράψει αυτό ως τη στιγμή που το Συμβούλιο Ασφαλείας είτε θα επιτελέσει το καθήκον του είτε θα δείξει την πλήρη και παντελή του αποτυχία να προστατεύσει τον λαό της Συρίας. Σε κάθε περίπτωση, οι Ηνωμένες Πολιτείες θ’ απαντήσουν». 

«Επιζητούν την στρατιωτική επιλογή»
Μιλώντας αργότερα στους δημοσιογράφους, ο ρώσος πρεσβευτής τόνισε ότι το σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που κατάρτισαν και εισηγήθηκαν οι ΗΠΑ, για τη φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα στην πόλη Ντούμα της Συρίας, περιέχει «απαράδεκτα στοιχεία», που θα κάνουν «χειρότερα» τα πράγματα.
Ερωτηθείς για τη συνεδρίαση του ΣΑ και για το εάν οι ΗΠΑ τάσσονται μάλλον υπέρ της επιλογής της διπλωματίας ή της στρατιωτικής δράσης, ο ρώσος διπλωμάτης απάντησε: «Φοβάμαι ότι επιζητούν περισσότερο τη στρατιωτική επιλογή, η οποία είναι πάρα πολύ επικίνδυνη».

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου