Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018

Πυρά Φίλη κατά Τσίπρα: Μπορούμε να πανηγυρίζουμε στο Καστελόριζο;

«Δεν είμαι από εκείνους που γιορτάζουν επειδή τελειώνει το μνημόνιο»

Πυρά Φίλη κατά Τσίπρα: Μπορούμε να πανηγυρίζουμε στο Καστελόριζο;Τις πανηγυρικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην ομιλία του στο Καστελόριζο, στηλίτευσε ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης. «Τι μπορούμε να πανηγυρίζουμε στο Καστελόριζο; Εγώ δεν είμαι από εκείνους που γιορτάζουν επειδή τελειώνει το μνημόνιο γιατί άφησε ερείπια πίσω του…. Γιατί να χορεύουμε;» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Φίλης.    
Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ.Φίλης, παρουσίασε στοιχεία του εργατολόγου Σάββα Ρομπόλη όπως μειώσεις στις συντάξεις έως και 45% από το 2019, ενώ προειδοποίησε και  για οικονομική απόκλιση από την Ευρώπη: «Το μέσο επίπεδο των συντάξεων από 750 ευρώ θα πέσει στα 450 ευρώ, τι μπορούμε να πανηγυρίζουμε στο Καστελόριζο κι αλλού; Ρωτώ, τι μπορούμε να πανηγυρίζουμε;» σημείωσε χαρακτηριστικά. 
Σχολιάζοντας την αναφορά του κ. Τσίπρα στο Καστελόριζο ότι η έξοδος «θα είναι τόσο καθαρή όσο ο ουρανός του Καστελόριζου» σχολίασε : «Υπάρχουν δύσκολα μπροστά μας, δεν θέλω να μιλάω με σχήματα λόγου, είμαστε σε μεταίχμιο τελειώνει η δανειακή σύμβαση, δεν θέλω να δημιουργούνται προσδοκίες που δεν βασίζονται σε πραγματικά στοιχεία, θέλω να θέσουμε στη δημόσια ζήτηση ζητήματα ξεχασμένα».

«Αντέχει η ελληνική οικονομία, και κάθε οικονομία, πλεονάσματα 3,5% για πέντε χρόνια; Τι πολιτικές θα ακολουθήσει για τη σύγκλιση της ελληνικής οικονομίας με την ευρωπαϊκή; αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα έχουμε αποκλίσεις από την ευρωπαϊκή οικονομία... Πώς κλείνουμε τις πληγές και τις ανισότητες που προκάλεσαν τα μνημόνια; Δεν γίνεται αμέσως, συμφωνώ, άλλα θέλει ένα σχέδιο» είπε.

Τέλος, ο πρώην υπουργός τόνισε πως «το σχέδιο της Ελλάδας που έχει κατατεθεί στους δανειστές πρέπει να συζητηθεί και στην ελληνική βουλή με τα άλλα κόμματα. Κάποια μέτρα τώρα που βγαίνουμε από την κρίση πρέπει να τα ξανακουβεντιάσουμε...». «Μνημόνιο ψηφίσαμε το καλοκαίρι του ‘15, και εγώ το ψήφισα» δήλωσε.
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου