Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Τιμή και ύμνος στην Ελλάδα η εκδήλωση στο κυβερνείο της Μασαχουσέτης


Σάββατο, 21 Απριλίου, 2018



Ομάδα γερουσιαστών της Μασαχουσέτης επιδίδει εκ μέρους του κυβερνήτη κ. Τσάρλυ Μπέικερ την επίσημη Διακήρυξη για την 25η Μαρτίου για την Ελληνική Ανεξαρτησία στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Σωματείων Νέας Αγγλίας κ. Βασίλη Καυκά Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος
ΒΟΣΤΩΝΗ.-Τιμή και ύμνος στην Ελλάδα ήταν η γιορτή που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής 20 Απριλίου στο Κυβερνείο της Μασαχουσέτης. Απουσιάσαντος την τελευταία στιγμή του ομογενή γερουσιαστή κ. Μπρους Ταρ, τον αντικατέστησε ο γερουσιαστής κ. Τζόσεφ Μπονκόρε, του οποίου η μητέρα είναι ελληνικής καταγωγής.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την είσοδο μελών του τμήματος των ευζώνων στην αίθουσα Gardner του κυβερνείου, με προσευχή που ανέπεμψε ο  Μητροπολίτης Βοστώνης κ. Μεθόδιος. Η χορωδία του Ελληνικού Κολεγίου  και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης απέδωσε τους εθνικούς ύμνους Ελλάδος και Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς επίσης εκκλησιαστικούς ύμνους και επίκαιρα τραγούδια υπό τη διεύθυνση του κ. Γεωργίου Θεοδωρίδη, πρωτοψάλτη του Καθεδρικού ναού της κοινότητας της Αγίας Σοφίας στην Ουάσιγκτον και λέκτορα της Βυζαντινής μουσικής στο Ελληνικό Κολέγιο και τη Θεολογική Σχολή.

Ο Αλέξανδρος Αγγέλωφ μαθητής του Ελληνικού Σχολείου της κοινότητας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Κέμπριτζ Μασαχουσέτης εκφωνεί σε άριστα ελληνικα την ομιλία του . Δίπλα του ο ο γερουσιαστής κ. Τζόσεφ Μπονκόρε
Φωτογραφία Εθνικόσ Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος

Στον χαιρετισμό του ο γενικός πρόξενος κ. Στράτος Ευθυμίου, ανάμεσα στα άλλα είπε πως «είναι πολλή σημαντική η μέρα σήμερα, οι πατέρες μας έδωσαν τη ζωή τους για τη δημοκρατία και την ελευθερία». Πρόσθεσε πως «η Ελλάδα προσπαθεί να βγει από την κρίση», ενώ υπογράμμισε πως «η συμμαχία και η φιλία μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών είναι δυνατή».
Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Βασίλης Καυκάς, ανάμεσα στα άλλα τόνισε, πως, «θέλω να σας ευχαριστήσω εκ μέρους της διοργανωτικής επιτροπής για την προσπάθεια που καταβάλλετε κάθε χρόνο να θυμηθούμε την ιστορία της γενέτειρας Ελλάδας και να θυμηθούμε εδώ στην χώρα που ζούμε ως Ελληνικής καταγωγής αμερικανοί πολίτες την ιστορία της Ελλάδος. Μιας ιστορίας του 1821 η οποία έγινε ο μεγάλος άθλος της απελευθέρωσης, κι είναι μόνο ένα κομμάτι της ιστορίας της Ελλάδας διότι η Ελλάδα έχει τέσσερις χιλιάδες χρόνια ιστορίας». Τόνισε πως «δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε στις δάφνες του παρελθόντος, αλλά τι κάνουμε εμείς; Τι θα κάνουν τα παιδιά μας; Είμαστε έτοιμοι να μεταλαμπαδεύσομε στα παιδιά μας τις ιδέες του Ελληνισμού; Πρέπει να το κάνουμε με οποιεσδήποτε θυσίες». Σε άλλο σημείο είπε πως «φέτος αναγνωρίζουμε το όνομα της Μακεδονίας μας και θα είναι μπροστά στην παρέλαση τα Μακεδονικά σωματεία. Επίσης θέλουμε να δώσουμε έμφαση στα ανθρώπινα δικαιώματα των δικών μας ανθρώπων στη Βόρειο Ήπειρο».

Ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας και αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Δημήτριος Καφαντάρης απευθύνει χαιρετισμό. Διακρίνονται ο Μητροπολίτης Βοστώνης κ. Μεθόδιος, ο γερουσιαστής κ. Τζόσεφ Μπονκόρε και ο γενικός πρόξενος κ. Στράτος Ευθυμίου.
Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος

Ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας και αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Δημήτριος Καφαντάρης στον χαιρετισμό του εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στην «Βοστώνη, την Αθήνα της Αμερικής όπου χτυπά αυτό το τριήμερο η καρδιά της Ελλάδος» και τόνισε πως «ήλθαμε για αν τιμήσουμε τους αγώνες που ξεκίνησαν πριν από 197 χρόνια  από μία χούφτα ανθρώπων χωρίς να κοιτάζουν τους αριθμούς, χωρίς μεγάλα όπλα αλλά με ψυχή και καρδιά πολέμησαν για την ελευθερία και τη δημοκρατία, δυο λέξεις μεγάλες».
Σε άλλο σημείο τόνισε «όποτε υπήρχε η ενότητα του λαού μας οδήγησε σε νίκες, σε επιτυχίες. Όταν μπήκε η διχόνοια πάντα είχαμε αποτυχίες, στιγμές». Συμπλήρωσε πως «μέσα από την ομοψυχία, την ενότητα να αγωνισθούμε για την πατρίδα, για τα ιδανικά, για το έθνος, για τη δημοκρατία, για την ελευθερία».
Ο γερουσιαστής κ. Τζόσεφ Μπονκόρε, εκ μέρους του κυβερνήτη της Μασαχουσέτης κ. Τσάρλυ Μπέικερ επέδωσε στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Βασίλη Καυκά επίσημη Διακήρυξη για την 25η Μαρτίου 1821 Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας
Την εκδήλωση σημάδεψαν με τις ομιλίες του δύο παιδιά Ελληνικών Σχολείων. Η Αννα-Αντωνία Ρίγκαν μαθήτρια του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου της κοινότητας Αγίας Τριάδας του Λόουελ της Μασαχουσέτης, η οποία μίλησε στην αγγλική γλώσσα με θέμα «πολεμώντας για ελευθερία και δημοκρατία το 1821 και ο Αλέξανδρος Αγγέλωφ, μαθητής του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου της κοινότητας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Κέμπριτζ Μασαχουσέτης, ο οποίος μίλησε σε άπταιστα ελληνικά με θέμα «Ελευθερία και Δημοκρατία: Το μήνυμα της 25ης Μαρτίου».

Η μαθήτρια του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου της κοινότητας Αγίας Τριάδος του Λόουελ Μασαχουσέτης εκφωνεί την ομιλία της Διακρίνεται ο γερουσιαστής κ. Τζόσεφ Μπονκόρε
Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος

Η Αννα-Αντωνία Ρίγκαν ανάμεσα στα άλλα είπε πως «ελευθερία σημαίνει τα νόμιμα και πολιτικά δικαιώματα του πολίτη. Η δημοκρατία ορίζεται ως η κυβέρνηση από τον λαό. Το 1821, οι Ελληνες δεν είχαν δημοκρατία και ελευθερία. Δεν ήταν ελεύθεροι να λένε αυτό που ήθελαν, ή να κάνουν αυτό που επιθυμούσαν».
Αναφέρθηκε στο Κρυφό Σχολειό και μάλιστα τραγούδησε στα ελληνικά το τραγούδι «φεγγαράκι μου λαμπρό φέγγε με να περπατώ».
Ο Αλέξανδρος Αγγέλωφ στην ομιλία του, η οποία είπε και τα εξής: «Είμαι δέκα χρονών, μαθητής της Πέμπτης Δημοτικού και λατρεύω την ιστορία. Πιστεύω ότι μαθαίνοντας για το παρελθόν μπορούμε να κάνουμε σοφότερες επιλογές για το μέλλον μας. Για τις ανάγκες του θεατρικού ρόλου μου στην πρόσφατη γιορτή του Ελληνικού μας Σχολείου διάβασα για τη ζωή του Κωνσταντίνου Κανάρη, ενός ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, που αγωνίστηκε με πάθος και συνέπεια για την ελευθερία και τη δημοκρατία του Νέου Ελληνικού Κράτους. Ατρόμητος, συνεπής στο λόγο του, πειθαρχικός, και με βαθιά θρησκευτική πίστη ήταν ο καπετάνιος που-κατά τη γνώμη μου-άλλαξε την πορεία της επανάστασης».


Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματελίων Νέας Αγγλίας κ. Βασίλης Καυκάς απευθύνει χαιρετισμό.
Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας- Θεόδωρος Καλμούκος

Σε άλλο σημείο είπε πως «ο Κανάρης αγάπησε την ελευθερία περισσότερο από τη ζωή του και μπήκε στον αγώνα για την πατρίδα χωρίς φόβο, με χαμόγελο, σα να πήγαινε σε γιορτή. Τον σκέφτηκα να το κάνει, αναρωτήθηκα τι θα έκανα εγώ κι ένοιωσα αμηχανία. Γεννήθηκα και μεγαλώνω σε χώρες ελεύθερες, τη Βρετανία, την Ελλάδα και τώρα τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά λίγες φορές συλλογίστηκα πως η ελευθερία, αν και πανανθρώπινο δικαίωμα, δεν συμβαίνει παντού. Χιλιάδες πρόσφυγες βγαίνουν στην ακτές της Ευρώπης κάθε λεπτό, διωγμένοι από καθεστώτα μη ελευθερίας και δημοκρατίας. Τα μάτια τους τρομαγμένα και άδεια. Τα μάτια τους είναι τα μάτια ανθρώπων που έχασαν αγαπημένους τους, τα σπίτια τους, τις πόλεις τους, τις παιδική τους αθωότητα, τα πάντα. Εγώ, εσείς, όλοι εμείς οι ελεύθεροι τι κάνουμε για να βοηθήσουμε αυτούς τους αδελφούς μας;»

Από την εκδήλωση στο κυβερνείο της Μασαχουσέτης.
Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος

Ο Αλέξανδρος Αγγέλωφ τόνισε ακόμα πως «τον 21ο αιώνα, εδώ στη φιλόξενη γη της Μασαχουσέτης, επέτειοι όπως η σημαντικότατη αυτή επέτειος των 197 χρόνων από την κήρυξη του Ελληνικής Επανάστασης, θα πρέπει να μας θυμίζουν ότι η ελευθερία είναι πανανθρώπινο δικαίωμα και η δημοκρατία πολύτιμο προνόμιο αλλά και μεγάλη υποχρέωση. Για να ανθίσει χρειάζεται ανθρώπους που σκέπτονται ελεύθερα και που ζουν την κάθε τους μέρα με το καλό των συνανθρώπων τους πάντα στην σκέψη και την καρδιά τους».
Στα πλαίσια της εκδήλωσης τιμήθηκε ο κ. Αλεξ Γκιούρντας, ενώ προηγήθηκε δεξίωση
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου