Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Σάββατο, 7 Απριλίου 2018

Μεγάλη ανατροπή: Τι αλλάζει στα βιβλιάρια υγείας για τους μισθωτούς

Yπουργείο Εργασίας

Μεγάλη ανατροπή: Τι αλλάζει στα βιβλιάρια υγείας για τους μισθωτούςΜεγάλο Σάββατο, 7 Απριλίου, 2018

Μεγάλες ανατροπές στο καθεστώς ασφάλισης χιλιάδων μισθωτών, φέρνει το υπουργείο Εργασίας. 
Με τροπολογία που κατατέθηκε αφαιρείται από χιλιάδες εργαζοµένους το δικαίωµα στη δηµόσια Υγεία.
Ειδικότερα, από 1ης Μαρτίου 2019, θα χορηγείται βιβλιάριο υγείας και θα ανανεώνεται η ασφαλιστική ικανότητα για υγειονοµική περίθαλψη σε µισθωτούς εάν έχουν πραγµατοποιηθεί κατά το προηγούµενο έτος 75 ηµέρες εργασίας και όχι 50, όπως ισχύει τώρα.
Σύμφωνα με τα Παραπολιτικά, µετά την ψήφιση αυτής της τροπολογίας, διαµορφώνεται ένα νέο, δυσµενέστερο πλαίσιο σε σχέση µε τη δυνατότητα των µισθωτών να έχουν βιβλιάριο υγείας και να δικαιούνται υγειονοµική κάλυψη σε είδος από τα νοσηλευτικά ιδρύµατα της χώρας µας
Μέχρι σήµερα, ένας µισθωτός και τα µέλη της οικογένειάς του θα έπρεπε να έχουν τουλάχιστον 50 ένσηµα, δηλαδή 2 µήνες εργασίας, για να µπορέσουν να ασφαλίζονται και να έχουν δικαίωµα σε παροχή υγειονοµικής περίθαλψης σε είδος.
Μάλιστα, για το τωρινό καθεστώς, δηλαδή τις 50 ηµέρες εργασίας, η εν λόγω τροπολογία αναφέρει ότι θα ισχύει από 1ης Μαρτίου 2018 µέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου 2019.
Επίσης, µε τη συγκεκριµένη τροπολογία, οι εργάτες γης και οι απασχολούµενοι µε εργόσηµο θα πρέπει να πραγµατοποιήσουν τουλάχιστον 150 µέρες ασφάλισης το προηγούµενο έτος, δηλαδή έξι µήνες, για να έχουν δικαίωµα σε ασφάλιση και παροχή υγειονοµικής περίθαλψης σε είδος. Και αυτή η απόφαση θα ισχύσει από την 1η Μαρτίου 2019, ουσιαστικά όµως η εφαρµογή της αρχίζει από φέτος, διότι οι εργάτες γης και οι εργαζόµενοι µε εργόσηµο θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 150 ηµέρες εργασίας φέτος για να µπορέσουν να ασφαλιστούν του χρόνου από 1ης Μαρτίου του 2019 και µετά.
Ωστόσο, υπάρχει µια θετική ανατροπή στο υφιστάµενο καθεστώς για τους εργάτες γης, οι οποίοι είναι πολίτες τρίτων χωρών και πλέον θα ασφαλίζονται για υγειονοµική περίθαλψη από την πρώτη µέρα εργασίας, αντί της προϋπόθεσης που ίσχυε για πραγµατοποίηση τουλάχιστον 3 µηνών εργασίας, δηλαδή 75 ηµέρες εργασίας, για ασφαλιστική κάλυψη και για υγειονοµική περίθαλψη σε είδος.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου