Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Παραιτήθηκε ο ύπατος πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ενωσης ΗΠΑ Στέλιος Κυριμλής


Μεγάλη Πέμπτη, 5 Απριλίου, 2018



Ο πρόεδρος της Παμακεδονικής Ενωσης Αμερικής κ. Στέλιος Κυριμλής. Φωτογραφία ευγενώς παραχωρηθείσα από τον ίδιο.
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Παραιτήθηκε τη Μεγάλη Δευτέρα ο ύπατος πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής Στέλιος Κυριμλής. Η παραίτησή του έγινε δύο εβδομάδες μετά το παναμερικανικό συλλαλητήριο της Νέας Υόρκης και μία εβδομάδα μετά την απόφασή του να μην ενδώσει στις πιέσεις που του ασκήθηκαν προκειμένου να υπογράψει το εξώδικο που οι Παμμακεδονικές Ενώσεις ανά τον Κόσμο έστειλαν στη Βουλή των Ελλήνων.
Η παραίτησή του τρεις μήνες πριν το προγραμματισμένο συνέδριο της Παμμακεδονικής Ενωσης έχει προβληματίσει πολλά πρώην και νυν ηγετικά στελέχη της Παμμακεδονικής, διότι ο κ. Κυριμλής τα δύο χρόνια της προεδρίας δικαιολόγησε πλήρως την εμπιστοσύνη των συνέδρων.
Ο κ. Κυριμλής, απαντώντας σε ερώτηση του «Εθνικού Κήρυκα», επεσήμανε ότι «είναι υπερήφανος για το έργο που επιτέλεσαν και για τα συλλαλητήρια που διοργάνωσαν στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και στις 18 Μαρτίου στη Νέα Υόρκη».
Παράλληλα, τόνισε ότι τα καθήκοντα του προέδρου, βάσει των διατάξεων του Καταστατικού της οργάνωσης αναλαμβάνει ο ύπατος αντιπρόεδρος Δημήτρης Φιλιππίδης, ο οποίος θα επωμιστεί και την διοργάνωση του 71ου συνεδρίου της οργάνωσης το οποίο πρέπει να συγκληθεί στα τέλη Ιουνίου 2018.
Το ύπατο προεδρείο πλαισιώνεται από τους Νίκο Κομνηνό, γενικό γραμματέα, Στέλιο Στρουμπάκη ταμία και Μαρία Μάρκου, νομική σύμβουλο. Πρόεδρος του Κέντρου Μακεδονικών Σπουδών με έδρα το Γουάιστόουν είναι ο Μιχάλης Στρατής και υπεύθυνη νεολαίας η Γιάννα Γιάντσου.
«Αρκετοί από εσάς, πιθανόν να είχατε ακούσει ότι λίαν προσφάτως αποφάσισα να παραιτηθώ πάραυτα από τα καθήκοντα του ύπατου προέδρου της Παμμακεδονικής Ενωσης των ΗΠΑ», επισημαίνει στην επιστολή παραίτησης της 2ας Απριλίου 2018 ο κ. Κυριμλής.

Από τη συνάντηση των στελεχών της Παμακεδονικής κυρίων Στέλιου Κυριμλή, Δημήτρη Φιλιππίδη και Δημήτρη Χατζή με υπουργό εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά στην Ουάσιγκτον. Διακρίνονται ο πρέσβης κ. Θεοχάρης Λαλάκος και ο πρόξενος κ. Δημήτρης Αγγελασόπουλος
Φωτογραφία ευγενώς παραχωρηθείσα από κ. Στέλιο Κυριμλή

Παράλληλα, τονίζει ότι η απόφαση δεν ήταν εύκολη, διότι η εκπροσώπηση της οργάνωσης ήταν ένα από τα πιο σπουδαία επιτεύγματα της ζωής μου.
Στη συνέχεια, αναφέρεται στα επιτεύγματα της διετίας και τονίζει την επιτυχημένη εκστρατεία συλλογής υπογραφών για το ψήφισμα «αυτό δεν είναι το όνομά σας» (this is not your name), καθώς επίσης και στις αλλεπάλληλες επαφές που είχαν με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, πρέσβη Μάθιου Νίμιτς, όπου του εξέφρασαν τις επιφυλάξεις και τις ενστάσεις της Παμμακεδονικής Ενωσης για τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για το θέμα του ονόματος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.
Αναφερόμενος στα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας και της Νέας Υόρκης τονίζει ότι ήταν επιτυχημένα και ότι εξέπεμψαν σαφέστατα το μήνυμα ότι το όνομα της Μακεδονίας είναι αδιαπραγμάτευτο.
«Εμείς δεν πρόκειται να παραδώσουμε ποτέ και σε κανέναν το όνομα της περιοχής μας και θέλω και προσωπικά να εκφράσω την ευγνωμοσύνη για όλους όσους συστρατεύτηκαν μαζί μου και συνέβαλαν σ’ αυτό το ζήτημα», τονίζει ο κ. Κυριμλής.
Τέλος, ο κ. Κυριμλής εκφράζει την εμπιστοσύνη στον κ. Φιλιππίδη που ανέλαβε τα καθήκοντά του και καλεί τα στελέχη και τα μέλη να προσφέρουν την βοήθειά τους για την διοργάνωση του 71ου συνεδρίου.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου