Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com


Διαβάστε σε συνέχειες

Το πρόσφατο ταξίδι «έκπληξη» στην Ελλάδα

του Βασίλη Καυκά

Ταξίδι «έκπληξη» στην Ελλάδα


Από το τελευταίο μου ταξίδι στην Ελλάδα.

Τη χώρα που γεννήθηκαν θεοί

Ο γάμος του Γιώργου και της Σοφίας στην Αμαλιάδα

Συνάντηση με το νέο Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Θανάση Βασιλόπουλο

Ψήφο για πρώτη φορά στη Πατρίδα και ένα ποτό στο «Επαρχείο»

Συνάντηση με το Δήμαρχο Αμαλιάδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο και τον επίτιμο Πρόεδρο της Πανηλειακής Ομοσπονδίας κ. Κώστα Κουτρουμπή στη Κουρούτα

Μπάνιο στη παραλία της Ζαχάρως και στην Κουρούτα

ΕΝΦΙΑ & Κτηματολόγιο, "βαστάτε ποδαράκια μου"

Μία μέρα στα Τριπόταμα, και το Λεχούρι Αχαΐας

Τι τραβάει κάποιος για να ανοίξει λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα

Το "δράμα" της επιστροφής και χωρίς βαλίτσα

Σάββατο, 21 Απριλίου 2018

Κιμ: Σταματώ τις δοκιμές πυραύλων και πυρηνικών

Κλείνει το κυριότερο πεδίο δοκιμών

Κιμ: Σταματώ τις δοκιμές πυραύλων και πυρηνικών
O Κιμ (στη φωτογραφία, παρακολουθεί εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου) ανέφερε ότι η χώρα του δεν χρειάζεται πλέον να κάνει δοκιμές διότι έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την απόκτηση πυρηνικού οπλοστασίου.Πηγή: (RΕUΤΕRS)
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ανακοίνωσε ότι η χώρα του αναστέλλει τις δοκιμές πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων και ότι κλείνει το κυριότερο πεδίο δοκιμών, μεταδίδει το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
Από σήμερα, «21 Απριλίου, η Βόρεια Κορέα αναστέλλει τις πυρηνικές δοκιμές της και τις εκτοξεύσεις διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων», μετέδωσε το Γιονάπ, επικαλούμενο το KCNA.
«Ο Βορράς θα κλείσει πεδίο πυρηνικών δοκιμών στο βόρειο τμήμα της χώρας για ν’ αποδείξει τη δέσμευσή του στη διακοπή των πυρηνικών δοκιμών», σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Σύμφωνα με το KCNA, ο Κιμ ανέφερε ότι η χώρα του δεν χρειάζεται πλέον να κάνει δοκιμές διότι έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την απόκτηση πυρηνικού οπλοστασίου.
Η κίνηση ανακοινώθηκε ενόψει της διακορεατικής συνόδου κορυφής, την οποία αναμένεται ν’ ακολουθήσει η σύνοδος κορυφής Βόρειας Κορέας-ΗΠΑ.

Τραμπ: Μεγάλη πρόοδος!
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε την ανακοίνωση του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.
«Η Βόρεια Κορέα συμφώνησε ν’ αναστείλει όλες τις πυρηνικές δοκιμές και να κλείσει το κυριότερο πεδίο δοκιμών. Αυτή είναι πολύ καλή είδηση για τη Βόρεια Κορέα και τον κόσμο - μεγάλη πρόοδος! Ανυπομονώ για τη συνάντηση κορυφής μαζί του» έγραψε στο Τwitter ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ιαπωνία: Να μην μειωθεί η πίεση
Ο υπουργός Αμυνας της Ιαπωνίας Ιτσουνόρι Ονοντέρα τόνισε ότι δεν είναι ώρα να μειωθεί η πίεση που ασκείται στη Βόρεια Κορέα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.
Ο Ονοντέρα έκανε τη δήλωση σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον, διευκρίνισε το Κιόντο.
Το Τόκιο τάσσεται υπέρ της εκστρατείας μέγιστης πίεσης προκειμένου η Βόρεια Κορέα να πειθαναγκαστεί να εγκαταλείψει τα προγράμματά της για την απόκτηση πυρηνικού οπλοστασίου.

Νότια Κορέα: Δημιουργείται πολύ θετικό περιβάλλον
Η απόφαση της Βόρειας Κορέας να κλείσει πεδίο πυρηνικών δοκιμών και ν’ αναστείλει τις δοκιμές πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων σηματοδοτεί «ουσιαστική πρόοδο» στην πορεία προς την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, σημείωσε η προεδρία της Νότιας Κορέας.
Η κίνηση αυτή «θα συμβάλλει επίσης στη δημιουργία πολύ θετικού περιβάλλοντος για την επιτυχία της επικείμενης συνόδου κορυφής Βορρά-Νότου και Βορρά-ΗΠΑ», σημείωσε στην ανακοίνωση του Κυανού Οίκου ο Γιουν Γιανγκ-τσαν, εκπρόσωπος του προέδρου Μουν Τζε-ιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου