Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Η ιστοσελίδα μας, paneliakos.com, σας εύχεται

Υγεία, Πρόοδο και Ευτυχία - Χρόνια Πολλά
Καλά Χριστούγεννα, KALA CHRISTOUGENNA (Greek)
Merry Christmas (American English, USA)

English (UK) Happy Christmas

German: Frohe Weihnachten
French: Joyeux Noël
Spanish: ¡Feliz Navidad
Italian: Buon Natale
Portuguese: Feliz Natal
Japanese: メリークリスマス
Russian: С Рождеством
Dutch: Vrolijk kerstfeest
Swedish: God jul
Czech: Veselé vánoce
Turkish:Mutlu Noeller
Albanian: Gëzuar Krishtlindjet
Estonian: Häid Jõule
Hebrew: חג מולד שמח
Chinese: 圣诞快乐
Ukrainian: З Різдвом
Serbian: Срећан Божић
Filipino: Maligayang Pasko
Georgian: შობა
Finish: hyvää joulua

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Δευτέρα, 9 Απριλίου 2018

Η χρήση κινητών τηλεφώνων έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ατμόσφαιραΔευτέρα, 9 Απριλίου, 2018
Ο σύγχρονος άνθρωπος είναι πλέον άρρηκτα συνδεδεμένος με τα κινητά τηλέφωνα, τους υπολογιστές (φορητούς και PC), τις ταμπλέτες και τις οθόνες. Η χρήση αυτών των συσκευών μας παρέχουν μια σειρά από υπηρεσίες και ευκολίες αλλά έχουν και διάφορες αρνητικές συνέπειες στην ζωή μας.
Επιστήμονες του Πανεπιστημίου McMaster στον Καναδά πραγματοποίησαν μια έρευνα για το οικολογικό αποτύπωμα της ύπαρξης αυτών των ηλεκτρονικών συσκευών. Η εντύπωση που υπήρχε ήταν ότι η χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών περιορίζουν με διαφόρους τρόπους την εκπομπή βλαβερών αερίων στην ατμόσφαιρα. Για παράδειγμα, η επικοινωνία μέσω κινητών τηλεφώνων ή η χρήση του Διαδικτύου θεωρητικά τουλάχιστον μειώνουν τις μετακινήσεις και άρα την χρήση οχημάτων που εκπέμπουν ρύπους.
Τα αποτελέσματα της μελέτης ανατρέπουν αυτή την πεποίθηση και προκαλούν αίσθηση αφού όπως αναφέρεται σε αυτή η κατασκευή αλλά και χρήση των κινητών τηλεφώνων, των υπολογιστών, των tablets και των μόνιτορ έχει αξιοσημείωτη συμβολή στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.
Σύμφωνα με την έρευνα μέχρι το 2020 οι ηλεκτρονικές συσκευές θα στείλουν 125 μεγατόνους διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Η εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα γίνεται και από την παραγωγή των συσκευών αλλά και από την λειτουργία των κέντρων διαχείρισης των δεδομένων από την χρήση των κινητών τηλεφώνων και των υπολογιστών.
Στην έρευνα σημειώνεται ότι ανάμεσα στις ηλεκτρονικές συσκευές εκείνα που δημιουργούν το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα κινητά τηλέφωνα. Σύμφωνα με τους ερευνητές το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των 125 μεγατόνων διοξειδίου του άνθρακα θα είναι προϊόν της κατασκευής και χρήσης των κινητών τηλεφώνων.
Η συμβολή των κινητών τηλεφώνων στην παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα οφείλεται σύμφωνα με τους ερευνητές σε ποσοστό 85%-90% στην κατασκευή και όχι στην χρήση τους. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι η ενέργεια που καταναλώνεται στα εργοστάσια κατασκευής των κινητών τηλεφώνων αλλά στην ενέργεια που καταναλώνεται για την εξόρυξη διαφόρων υλικών που υπάρχουν στα κινητά τηλέφωνα όπως ο χρυσός αλλά και κάποια σπάνια μέταλλα και στοιχεία όπως το λανθάνιο και το ύττριο. Ορισμένα από αυτά μάλιστα υπάρχουν μόνο στην Κίνα. Η κατάσταση επιβαρύνεται και το δυσμενές οικολογικό αποτύπωμα από την παρουσία των κινητών τηλεφώνων διογκώνεται συνεχώς από την τάση που υπάρχει να αλλάζουν οι καταναλωτές συσκευές αγοράζοντας καινούργιες ανά περίπου δύο χρόνια. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι μια λύση σε αυτό το πρόβλημα θα ήταν όταν αγοράζουμε ένα καινούργιο κινητό τηλέφωνο να ανακυκλώνουμε αυτό που δεν θα χρησιμοποιούμε πλέον.
Η δεύτερη μετά τα κινητά τηλέφωνα μεγαλύτερη πηγή εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα στον ηλεκτρονικό κόσμο είναι τα κέντρα διαχείρισης δεδομένων στα οποία λειτουργούν διακομιστές. Κάθε ενέργεια που κάνουμε με τους υπολογιστές μας και ειδικότερα οτιδήποτε κάνουμε μέσα στο Διαδίκτυο καταλήγει σε κάποιο διακομιστή. Οι γίγαντες της βιομηχανίας των υπολογιστών και του Internet όπως η Microsoft, η Google, η Amazon και η Yahoo δημιουργούν τεράστιες εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν αμέτρητους διακομιστές. Σε αυτή την περίπτωση οι ειδικοί προτείνουν οι εγκαταστάσεις με τους διακομιστές να λειτουργούν με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου