Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Επίθεση του γερμανού υπουργού Εξωτερικών στη Ρωσία

Αξιώνει ν' αλλάξει συμπεριφορά

Επίθεση του γερμανού υπουργού Εξωτερικών στη Ρωσία
Ο Μάας (φωτογραφία), σοσιαλδημοκράτης πολιτικός που όμως τηρεί σκληρότερη γραμμή έναντι της Ρωσίας απ' ό,τι άλλα στελέχη του SPD, δήλωσε ότι η Μόσχα γίνεται όλο και πιο «δύσκολος εταίρος».Πηγή: ANA
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας επέκρινε την Κυριακή την κυβέρνηση της Ρωσίας για σειρά ενεργειών που της προσάπτει, κατηγορώντας την μεταξύ άλλων για κυβερνοεπίθεση εναντίον του υπουργείου του κι αξιώνοντας η συμπεριφορά της Μόσχας ν’ αλλάξει.
Ο Μάας απαρίθμησε σειρά πράξεων που χαρακτήρισε προβληματικές από ρωσικής πλευράς, ανάμεσά τους την απουσία προόδου στην εφαρμογή της εκεχειρίας στην ανατολική Ουκρανία, επίθεση με νευροπαραλυτική ουσία στη Βρετανία, την υποστήριξη της συριακής κυβέρνησης και προσπάθειες επηρεασμού δυτικών κρατών. 
«Υποστήκαμε επίθεση στο υπουργείο Εξωτερικών που είμαστε αναγκασμένοι να θεωρήσουμε ότι προερχόταν από τη Ρωσία», είπε στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF. 

«Πολύ υψηλή πιθανότητα να ευθύνεται η Μόσχα»
Πρόσθεσε πως το Βερολίνο δεν μπορεί να παριστάνει ότι όλα αυτά δεν συμβαίνουν και «το μόνο λογικό αλλά και απαραίτητο είναι να σημειώσουμε ότι δεν τα θεωρούμε εποικοδομητική συμβολή» από ρωσικής πλευράς. 
Γερμανοί αξιωματούχοι είχαν αποκαλύψει τον Φεβρουάριο κυβερνοεπίθεση, την οποία χαρακτήρισαν «μεμονωμένη», που έβαλε στο στόχαστρο κυβερνητικά δίκτυα υπολογιστών. 

Την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας αντικατασκοπίας δήλωσε ότι θεωρεί «πολύ υψηλή» την πιθανότητα η Μόσχα να βρισκόταν πίσω από εκείνη την επίθεση.
Ο Μάας, σοσιαλδημοκράτης πολιτικός που όμως τηρεί σκληρότερη γραμμή έναντι της Ρωσίας απ' ό,τι άλλα στελέχη του SPD, δήλωσε εξάλλου στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD ότι η Μόσχα γίνεται όλο και πιο «δύσκολος εταίρος», αλλά πρόσθεσε πως το Βερολίνο έχει δεσμευθεί να συνεχίσει τον διμερή διάλογο, ειδικά όσον αφορά την κρίση στη Συρία.

Εκκληση για τη Συρία
«Είναι καιρός, νομίζω, να επισημάνουμε ότι περιμένουμε εποικοδομητική συμβολή από ρωσικής πλευράς, συμπεριλαμβανομένης και της σύρραξης στη Συρία. Και επίσης ότι δεν θα προστατεύει πάντα τον Ασαντ», ανέφερε.
Και απηύθυνε έκκληση να υπάρξει νέα διεθνής προσπάθεια για να τερματιστεί ο πόλεμος στη Συρία, ενώ σημείωσε πως το Βερολίνο θα πρέπει ν’ αξιοποιήσει τη σχέση του με τη Μόσχα για να εξασφαλίσει πως η Ρωσία θα διαδραματίσει «εποικοδομητικό» ρόλο.
«Είτε μας αρέσει είτε όχι, η σύρραξη στη Συρία δεν μπορεί να επιλυθεί χωρίς τη Ρωσία», εξήγησε.
Η Ρωσία έχει διαψεύσει επανειλημμένα ότι αποπειράθηκε να επηρεάσει την έκβαση εκλογικών αναμετρήσεων σε δυτικές χώρες, ενώ αντιμετώπισε με χλεύη τον ισχυρισμό ότι βρισκόταν πίσω από την κυβερνοεπίθεση στη Γερμανία.
Η Γερμανία, η οποία βασίζεται στη Ρωσία για την προμήθεια του ενός τρίτου του αερίου που καταναλώνει σε ετήσια βάση, βαδίζει εδώ και καιρό σε λεπτή γραμμή όσον αφορά τη σχέση της με τη Μόσχα: πίεσε να συνεχίσουν να της επιβάλλονται κυρώσεις εξαιτίας της στάσης της στην Ουκρανία, αλλά ταυτόχρονα συνεχίζει τον διάλογο και τις εμπορικές συναλλαγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου