Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Σάββατο, 14 Απριλίου 2018

«Μπλόκο» σε παροχές - Σκληρή γραμμή από Βερολίνο

Γερμανία: «Nein» στο αναπτυξιακό σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης

Γερμανία: «Nein» στο αναπτυξιακό σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης
Γερμανικό «μπλόκο» μπαίνει στο αναπτυξιακό σχέδιο που ετοίμασε η κυβέρνηση και έχει δώσει για πρώτη έγκριση στους δανειστές. Παρά το γεγονός ότι η συνάντηση γνωριμίας του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον ομόλογό του Ολαφ Σολτς, έγινε σε καλό κλίμα, κάτι που επιβεβαίωσαν και οι δύο πλευρές, οι πληροφορίες ωστόσο που έρχονται από το Βερολίνο είναι δυσάρεστες.
Οι Γερμανοί που εκφράζουν μεγάλο μέρος των δανειστών και θα καθορίσουν τις εξελίξεις από εδώ και στο εξής, φαίνεται να αντιδρούν σε σημεία του στρατηγικού σχεδίου που αφορούν σε παροχές. Και καθόλου τυχαίο δεν ήταν το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt η οποία προειδοποιεί ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να μπει στη λογική των εκλογικών δώρων επειδή τα περιθώρια είναι μικρά.
Οι ίδιες πληροφορίες από το Βερολίνο που έφτασαν και στο Μέγαρο Μαξίμου, αναφέρουν ότι η γερμανική κυβέρνηση θα κρατήσει αυστηρή στάση τόσο στη συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους όσο και στη συμφωνία για τη μεταμνημονιακή εποχή. Και μάλιστα είναι έτοιμη να συγκρουστεί με το ΔΝΤ το οποίο ζητά πλήρη ελάφρυνση του χρέους.
Εκεί που συμφωνούν Μέρκελ και Λαγκάρντ είναι ότι δεν πρόκειται να δεχθούν παρεκκλίσεις από τη σφιχτή δημοσιονομική πολιτική που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, ακόμη κι αν βγει –τυπικά τουλάχιστον- από το μνημόνιο.
Τα μηνύματα που έλαβε ο Ευκλ.Τσακαλώτος στο Βερολίνο είναι ότι στη Γερμανία υπάρχει ένα μπρα ντε φερ ως προς το που θα κατευθυνθεί η γερμανική πολιτική σε σχέση με την Ελλάδα. Από τη μια ο σοσιαλδημοκράτης Ολαφ Σολτς θέλει να δείξει διαλλακτικότητα ωστόσο βρίσκει μπροστά του έναν συνασπισμό «σκληρών» στελεχών της Χριστιανικής Ενωσης. Τα στελέχη αυτά δεν θέλουν επ’ ουδενί να δοθούν ελαφρύνσεις στο χρέος της Ελλάδας.
Από την άλλη, η σκληρή γραμμή του Βερολίνου συνίσταται στο ότι δεν θα κάνουν πίσω ως προς την πιστή εφαρμογή ενός πολυετούς εποπτικού οργάνου που θα παρακολουθεί τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα.
Θα ζητήσει επίσης να μην υπάρξουν μέτρα που θα βγάλουν εκτός προγράμματος την προσαρμογή. Πρόκειται για μέτρα που είτε θα συνδέονται με την ελάφρυνση του χρέους (και που ζητά και το ΔΝΤ όπως εμπροσθοβαρής εφαρμογή τους, αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, ιδιωτικοποιήσεις, νέα ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας) όσο και μέτρα που θα συνδέονται με την μετά – μνημόνιο εποχή και που δεν θα αφήνουν την Ελλάδα να «ξεφεύγει» αλλά να πετυχαίνει πάντα στόχους.
Προς αυτή την κατεύθυνση έρχεται και η προειδοποίηση προς την ελληνική κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε «δώρα» προεκλογικού χαρακτήρα. Κάτι που σημαίνει ότι ενδεχομένως κάποια μέτρα κοινωνικού χαρακτήρα (επιδόματα, προσλήψεις κ.λπ.) να γίνουν αντικείμενο σκληρής διαπραγμάτευσης με την τρόικα.
Κρίσιμες αναμένεται να είναι οι επαφές που θα γίνουν στην Ουάσιγκτον στις εαρινές συναντήσεις ώστε να μη χαθεί χρόνος και να σημειωθεί πρόοδος στο Εurogroup της 27ης Απριλίου, στη Σόφια της Βουλγαρίας.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου