Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Ηχηρή απάντηση Αθήνας σε Ερντογάν για τους Έλληνες στρατιωτικούς


Με στολή παραλαγής ή μάλλον "παραλόγου" ο Ερντογάν.  
Άμεση και σε έντονους τόνους είναι η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης στα λεγόμενα του Ερντογάν για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που είναι φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη, τα οποία έδειχναν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος… θέλει να τους παζαρέψει για να πάρει τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που έχουν ζητήσει άσυλο από την Ελλάδα.
Το Μαξίμου σχολιάζει ότι αν ο Ερντογάν ήθελε να πει κάτι για την υπόθεση των 8 μπορούσε να το κάνει κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα είτε δημόσια είτε κατ’ ιδίαν στον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Μάλιστα, σε ανακοίνωση του, σχολιάζει με καυστικό τρόπο και το ότι ο Ερντογάν υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας του είχε υποσχεθεί τους 8 λέγοντας πως η Ελλάδα έχει… πρωθυπουργό και όχι Σουλτάνο!

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Μαξίμου

«Ο Τούρκος Πρόεδρος αν είχε να πει κάτι σε σχέση με την υπόθεση των 8 είχε την ευκαιρία να το πει τόσο κατ´ ίδιαν στον Έλληνα Πρωθυπουργό ή και δημόσια κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα.
Σήμερα επιλέγει να συνεχίσει έναν ακατανόητα ολισθηρό δρόμο προκλητικών επιθέσεων, συμψηφίζοντας δυο εντελώς ανόμοιες υποθέσεις.
Του ξεκαθαρίζουμε λοιπόν ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και έχει Πρωθυπουργό που σέβεται και γνωρίζει τις διαδικασίες τις ελληνικής δικαιοσύνης και όχι Σουλτάνο ώστε να μπορεί να υπόσχεται για τις αποφάσεις της.
Αν επιθυμεί να είναι επικεφαλής ενός ευνομούμενου κράτους, οφείλει να δώσει εξηγήσεις για το λόγο που η Τουρκία κρατά ακόμη φυλακισμένους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που δεν έκαναν τίποτα παραπάνω από το περάσουν ορισμένα μέτρα στο Τουρκικό έδαφος, την ώρα που ερευνούσαν για παράνομες διελεύσεις.
Την ίδια στιγμή μάλιστα που γνωρίζει καλά, ότι αντίστοιχα περιστατικά στο παρελθόν και οι δυο πλευρές τα αντιμετώπιζαν στο πλαίσιο της συνεννόησης και της καλής θέλησης δυο γειτονικών χωρών, μελών μάλιστα της ίδιας στρατιωτικής συμμαχίας».
Λίγη ώρα νωρίτερα, από την Αντιόχεια, κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, ο Ερντογάν, φορώντας μάλιστα στολή παραλλαγής, έστειλε νέο μήνυμα, το δεύτερο μέσα σε λίγες μέρες, στην Ελλάδα για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη από την 1η Μαρτίου.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας επιτέθηκε τόσο στους Ευρωπαίους που του ζήτησαν, στη Σύνοδο της Βάρνας, να απελευθερώσει τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς όσο και στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ, ο Ερντογάν φρόντισε να μιλήσει ξανά για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς. Και ξεκάθαρα τους συνέδεσε με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα. Τους οκτώ που κατηγορεί ως πραξικοπηματίες και ως επίδοξους δολοφόνους του.

Ερντογάν: Για τους τρομοκράτες δεν είπατε τίποτα στον Τσίπρα

«Ξέρετε, κάποιοι προσπάθησαν να με σκοτώσουν και διέφυγαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο. Τότε ο Τσίπρας μου είχε πει πει ότι «σε 10 – 15 μέρες θα το κανονίσω». Πέρασαν μήνες, πέρασαν χρόνια (!) και ακόμη να το κανονίσει. Και τώρα ψάχνουν να τους προστατεύσουν. Πριν από λίγες ημέρες πιάσαμε δύο Ελληνες που παραβίασαν τα σύνορα. Ξεσηκώθηκε όλη η Δύση εναντίον μας. Μας είπαν «είστε μεγάλο κράτος, δώστε τους σε εμάς.» Λυπάμαι, είμαστε κράτος δικαίου. Η δικαιοσύνη θα αποφασίσει. Ό,τι αποφασίσει η Δικαιοσύνη, αυτό θα είναι (σ.σ. το είπε δυο φορές). Δηλαδή, σε εσάς υπάρχει Δικαιοσύνη και σε εμάς δεν υπάρχει; Όλοι, από κάθε πλευρά, μας επιτίθενται. Σταματήστε. Για αυτούς τους τρομοκράτες δεν κάνατε τίποτα. Για αυτούς δεν είπατε τίποτα στον Τσίπρα. Αλλά για αυτό (σ.σ. τους Έλληνες στρατιωτικούς) μπήκατε στη σειρά να κάνετε κάτι».

Δεύτερη αναφορά στους Έλληνες στρατιωτικούς

Ήταν 28 Μαρτίου κατά τη διάρκεια της πτήσης επιστροφής στην Τουρκία από τη Βάρνα όταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε μιλήσει, για πρώτη φορά, για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς. Και τότε είχε βάλει από το… παράθυρο το θέμα της ανταλλαγής τους με τους 8 Τούρκους που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα.
«Μιλήσαμε και για το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών», είχε πει ο Ερντογάν. Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, οι Ευρωπαίοι του είπαν: «είστε μια μεγάλη χώρα, ένας μεγάλος Πρόεδρος, εξασφαλίστε την απελευθέρωση εκείνων των δύο στρατιωτών».
Κι εκείνος, σύμφωνα με όσα είχε μεταφέρει η εφημερίδα«Χουριέτ», τους είχε απαντήσει: «Τους εξήγησα πως το θέμα είναι στα χέρια της δικαιοσύνης. Μου είπαν να φροντίσω να αποφυλακιστούν και τους απάντησα ότι δεν είμαι πιο μεγάλος από τη δικαιοσύνη. Τους εξήγησα πως δεν είναι δίκαιο αυτοί που ασχολούνται τόσο με τους δυο Έλληνες στρατιώτες να μην ασχολούνται το ίδιο και με εκείνους που διέφυγαν στην Ελλάδα αφού έκαναν πραξικόπημα».
Τότε, ο Ερντογάν είχε φροντίσει να… διευκρινίσει ότι «δεν συσχετίζονται τα δύο θέματα». Αλλά ακριβώς αυτό είχε κάνει. Είχε πει: «Βέβαια, εμείς δεν κάνουμε οποιαδήποτε σύνδεση μεταξύ των δυο θεμάτων. Αλλά αυτοί που έκαναν στη χώρα μας πραξικόπημα, ακόμα είναι στην Ελλάδα. Παρότι τους ζητήσαμε δεν μας τους έδωσαν. Αυτοί που δεν έβγαλαν άχνα για το θέμα αυτό, αναφέρουν ότι πρέπει να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι δυο Έλληνες στρατιώτες».
Πηγή: newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου