Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Η παρέλαση της Ομογένειας και οι εκδηλώσεις στη Βοστώνη


Παρασκευή, 13 Απριλίου, 2018

 


Μέλη του διοικητικού συμβουλίου: Παναγιώτης Λαμπρόπουλος, Αθανάσιος Καραγιώργος, Βασίλης Βασιλειάδης, Βασίλης Καυκάς, πρόεδρος, Αννα Κοσμίδου, εκπρόσωπος γενικού προξενείου, Ολγα Φώτου και Μαίρη Δεληχάτσιου. Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος κ. Νικόλαος Γκατζογιάννης (Γκέιτζ) θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στο επίσημο δείπνο της Ομοσπονδίας Σωματείων Νέας Αγγλίας το Σάββατο 21 Απριλίου 2018, το οποίο θα γίνει στο κοινοτικό κέντρο του Καθεδρικού Ναού Βοστώνης στο Μπρούκλαϊν, όπως γνωστοποιήθηκε στην πανομογενειακή συνεδρίαση το βράδυ της Τετάρτης στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο.
Η εκδήλωση του δείπνου γίνεται ετησίως στο πλαίσιο της παρέλασης για την Επανάσταση του 1821, η οποία οδήγησε στην απελευθέρωση της Ελλάδος από τους Τούρκους.
Θα τιμηθεί ο ιατρός και καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Βοστώνης (Boston University) και επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης Δρ. Βασίλης Ζαννής.
Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει ο γερουσιαστής από το Ροντ Αϊλαντ κ. Λεωνίδας Ραπτάκης. Το εισιτήριο έχει οριστεί στα $100 δολ. κατ’ άτομο. Επικεφαλής της επιτροπής είναι ο κ. Κώστας Τραβαγιάκης. Εχουν υποβληθεί εννέα αιτήσεις για λήψη υποτροφιών, ενώ θα δοθούν τρεις υποτροφίες εκ χιλίων δολαρίων εκάστη.

Από την πανομογενειακή συνέλευση της Ομοσπονδίας Σωματείων Νάς Αγγλίας για την παρέλαση και τις εκδηλώσεις της Ανεξαρτησίας της Ελλάδος. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος.

Την παρέλαση, η οποία θα γίνει την Κυριακή 22 Απριλίου και η οποία θα είναι αφιερωμένη στη Μακεδονία, θα τιμήσει με την παρουσία του ο κ. Μιχάλης Δουκάκης. Θα παρευρεθούν και ομογενείς και Αμερικανοί τοπικοί βουλευτές και γερουσιαστές με επικεφαλής τον ελληνικής καταγωγής κ. Μπρους Ταρ (Ταλιαδούρο).
Τελετάρχες, μέχρι στιγμής, θα είναι ο δήμαρχος Βοστώνης κ. Μάρτιν Γουόλς και ο Μητροπολίτης κ. Μεθόδιος. Κατέστη γνωστό πως θα έλθει ο δήμαρχος Πύλου και Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Δημάρχων Ελλάδος.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Βασίλης Καυκάς ανακοίνωσε στην ολομέλεια της πανομογενειακής πως εστάλησαν προσκλήσεις στον Πρόεδρο της Βουλής, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, στον Υπουργό Εξωτερικών, ωστόσο δεν υπήρξαν απαντήσεις μέχρι στιγμής εκτός από μία συγχαρητήρια επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος της Βουλής, κ. Νίκος Βούτσης που αναγνώσθηκε στη συνεδρίαση.

Ο κ. Ηλίας Τζιας καταγγέλει ότι υπάρτουν ανθελληνικές συμπεριφορές σε κοινότητες και ανέφερε συγκεκριμένο παράδειγμα από τον Αγιο Σπυρίδωνα του Γούστερ. Διακρίνονται ο κύριοι Γιάννης Νικολάου, Μιχάλης Τερζάκης, Παναγιώτης Δεληγιαννίδης και η κυρία Στέλλα Γώγου-Παπαδοπούλου. Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας- Θεόδωρος Καλμούκος.

Παρόντες στην παρέλαση θα είναι ο ομογενής δήμαρχος του Λόουελ κ. Βασίλης Σαμαράς, καθώς και οι Αμερικανοί δήμαρχοι των Σόμερβιλ και Μπρόκτον της Μασαχουσέτης.
Η παρέλαση θα γίνει στη 1 μεταμεσημβρινή και θα ξεκινήσει μπροστά από τον ουρανοξύστη Prudential, θα διατρέξει τον οδό Boylston Street και θα καταλήξει στο ξενοδοχείο «Four Seasons», δίπλα ακριβώς από τον Δημοτικό Κήπο.
Θα υπάρχουν έξι φιλαρμονικές οι οποίες θα κοστίσουν μεταξύ $8.500 και $10.000, όπως πληροφόρησε ο ταμίας κ. Τάκης Λαμπρόπουλος. Εκφράσθηκε η πρόταση από τον κ. Μιχάλη Τερζάκη να δοθεί, από του χρόνου, η μουσική με τα ελληνικά εμβατήρια στις φιλαρμονικές για να παίζουν.
Ο κ. Δημήτρης Παπασλής, επικεφαλής του τμήματος των ομογενών ευζώνων ενημέρωσε ότι αποτελείται από 17 παλληκάρια της Ομογένειας και όλα είναι έτοιμα για την παρέλαση, ενώ το ίδιο βράδυ της πανομογενειακής είχαν πρόβες στο Μαλιώτειο.
Μετά το πέρας της παρέλασης θα γίνει η καθιερωμένη πολιτιστική εκδήλωση στον Δημοτικό Κήπο Βοστώνης γνωστό ως Boston Common.
Ο κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος ανακοίνωσε ότι θα χορέψουν έξι χορευτικά συγκροτήματα από τρεις χορούς το καθένα, ενώ το πρόγραμμα στον Κήπο θα παρουσιάσει ο κ. Βασίλης Βασιλειάδης. Θα πωλούνται επίσης ελληνικά φαγητά και ελληνικά είδη δώρων, ενώ περίπτερο θα έχει και η Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία από το Νιούτον της Μασαχουσέτης.
Οι εκδηλώσεις και φέτος θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 20 Απριλίου από το Κυβερνείο της Μασαχουσέτης.
Η καθιερωμένη εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 20 Απριλίου στο Gardner Auditorium από τη 1 έως τις 2:15 καθότι η αίθουσα της Βουλής στην οποία γίνεται συνήθως φέτος έχει δοθεί στους Αρμενίους. Θα προηγηθεί στις 11:30 δεξίωση την οποία προσφέρει δωρεάν επί σειρά ετών ο κ. Νίκος Καναλουπίδης. Θα τιμηθεί ο ομογενής πολιτικός κ. Αλεξ Γιούρντας.
Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει δεξίωση στο γενικό προξενείο της Ελλάδος, το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το κυβερνείο.
Στην πανομογενειακή παρευρέθηκαν περί τους 30 αντιπρόσωποι συλλόγων και σωματείων που συγκροτούν την Ομοσπονδία, η οποία ουσιαστικά έχει την ευθύνη της διοργάνωσης και διεξαγωγής της παρέλασης, με τη «συνεργασία» της Μητρόπολης Βοστώνης και του γενικού προξενείου της Ελλάδος στη Βοστώνη.
Από μέρους του γενικού προξενείου παρευρέθηκε η κυρία Αννα Κοσμίδου, ως εκπρόσωπος του γενικού προξένου κ. Στράτου Ευθυμίου. Εκ μέρους της Μητρόπολης Βοστώνης δεν παρευρέθηκε ουδείς, έστω για να κάνει μία προσευχή, αλλά οι άνθρωποι έκαναν προσευχή από μόνοι τους.
Τονίζεται πως ο Μητροπολίτης κ. Μεθόδιος ο οποίος διαμένει σε πολύ κοντινή απόσταση από το Μαλιώτειο Κέντρο ουδέποτε παρευρίσκεται στις συνεδριάσεις για την παρέλαση. Επισημάνθηκε η απουσία των κοινοτήτων και ιερέων.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Βασίλης Καυκάς, είπε πως «οι κοινότητες δεν ξέρω γιατί δεν συμμετέχουν, θα έπρεπε να είναι κι αυτές εδώ». Σύνεδροι μίλησαν για έλλειψη ηγεσίας, ενώ καταγγέλθηκαν και ανθελληνικές συμπεριφορές από συγκεκριμένο ιερέα.
Δεν έγινε η προγραμματισθείσα κλήρωση της σειράς παρελάσεως λόγω μικρού αριθμού συμμετοχών, μέχρι στιγμής μόνο 29 τμημάτων, ενώ θα γίνει εκ νέου συνεδρίαση την Τρίτη 17 Απριλίου.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου