Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 1 Απριλίου 2018

Συναγερμός στην δημοτική αρχή Ήλιδας: Μέδουσες έκαναν την εμφάνισή τους στην Κουρούτα!


 Κυριακή, 1η Απριλίου, 2018

Συναγερμός έχει σημάνει στον δήμο Ήλιδας και τις λιμενικές αρχές, μετά το άκρωςαπρόσμενο και ανησυχητικό συμβάν που αφορά στην εμφάνιση μεδουσών στην περιοχή του Χελωνίτη κόλπου και συγκεκριμένα στην παραλία της Κουρούτας.
Το πρόβλημα εντοπίστηκε την περασμένη Πέμπτη, από λουόμενο που είναι χειμερινός κολυμβητής και ενημέρωσε αμέσως την δημοτική αρχή και επιβεβαιώθηκε τόσο από την αυτοψία που έκαναν οι αρμόδιοι όσο και από περιπατητές που έκαναν την βόλτα τους στην παραλία εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό της Παρασκευής.
Μετά λοιπόν τον Κορινθιακό και τον Πατραϊκό κόλπο, όλα δείχνουν ότι ήρθε και η σειρά της Ηλείας να γεμίσουν οι παραλίες της με τσούχτρες και μέδουσες.

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι
Άλλωστε, από το καλοκαίρι είχαν κάνει την εμφάνισή τους μέδουσες στην παραλία της Καλογριάς και η ανησυχία των επιστημόνων επιβεβαιώνεται με τον χειρότερο τρόπο για την παραλία της Κουρούτας, λίγο καιρό μάλιστα πριν ξεκινήσει η θερινή σεζόν.
Όσοι έχουν επισκεφθεί την παραλία μιλούν για κοπάδι μεδουσών και πολλοί φοβούνται ότι το φαινόμενο θα λάβει μεγάλες διαστάσεις όπως και στην περίπτωση του Κορινθιακού Κόλπου, όπου έχουν κάνει την εμφάνισή τους χιλιάδες μέδουσες.
Το θέμα άλλωστε είχε συζητηθεί και στην Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, από οικολογικές οργανώσεις και φορείς από τέσσερις Περιφέρειες  (Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος, Στερεάς Ελλάδος και Αττικής), που έθεσαν το θέμα της περιβαλλοντικής καταστροφής του Κορινθιακού και της απονέκρωσης του θαλάσσιου οικοσυστήματος.
Από τη συζήτηση που έγινε τότε προέκυψε ότι η καταστροφή του θαλάσσιου οικοσυστήματος έχει ως αποτέλεσμα να επικρατούν πλέον σε μόνιμη βάση στον Κορινθιακό παρεπιδημούντα είδη, όπως μέδουσες και τσούχτρες.
Το φαινόμενο έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στον επιστημονικό κόσμο και πλέον προκαλεί πονοκέφαλο στην δημοτική αρχή Ήλιδας και ήδη έγινε επικοινωνία με καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών για να μεταβούν στην περιοχή και να αξιολογήσουν από κοντά το φαινόμενο προκειμένου να ληφθούν μέτρα εγκαίρως, καθώς αυτό μπορεί να λειτουργήσει ανασταλτικά για τους επισκέπτες της παραθαλάσσιας περιοχής της Κουρούτας και αυτό φυσικά θα επιφέρει τεράστιο πλήγμα στην τουριστική περίοδο, στην πιο πολυσύχναστη παραλία της Πελοποννήσου.
Ήδη, εγείρονται ανησυχίες από ντους επαγγελματίες της περιοχής, οι οποίοι εκφράζουν φόβους ότι θα επηρεαστεί αρνητικά η τουριστική περίοδος.
Αύριο, αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις για το θέμα, καθώς αναμένεται επίσκεψη καθηγητών του Πανεπιστημίου Πατρών στην παραλία της Κουρούτας.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου