Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Σάββατο, 7 Απριλίου 2018

Κατά $8 εκατομμύρια μικρότερος ο προϋπολογισμός της Αρχιεπισκοπής


Μεγάλο Σάββατο, 7 Απριλίου, 2018H είσοδος της Αρχιεπισκοπής. Φωτογραφία αρχείου: «Εθνικός Κήρυξ»/Κώστας Μπέη
ΒΟΣΤΩΝΗ. Δραματική μείωση υπέστη ο προϋπολογισμός της Αρχιεπισκοπής Αμερικής του έτους 2018 και συγκεκριμένα κατά οκτώ εκατομμύρια, όπως προκύπτει από την κοινοποίηση που έγινε στον ιστότοπο της Αρχιεπισκοπής. Συγκεκριμένα, θα είναι 22 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία θα συγκεντρώνονται από τις ετήσιες συνεισφορές των κοινοτήτων.
Υπογραμμίζεται ότι ο προϋπολογισμός της Αρχιεπισκοπής, ο οποίος είχε εγκριθεί στην Κληρικολαϊκή Συνέλευση στο Νάσβιλ του Τενεσί τον Ιούλιο του 2016, είχε εκτοξευθεί στα τριάντα εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή $30.240.112. Για δε το έτος 2017 ήταν 27.816.483 δολάρια.
Ας σημειωθεί ότι κατά τα διαρρεύσαντα δέκα εννέα χρόνια της Αρχιεπισκοπίας του Αρχιεπισκόπου Γέροντος Αμερικής κ. Δημητρίου, ο προϋπολογισμός της Αρχιεπισκοπής έχει υπερδιπλασιαστεί, διότι από $13 εκατομμύρια που ήταν το 1999, είχαν φτάσει στα $30.240.112 σήμερα.
Ο νέος προϋπολογισμός εγκρίθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου και θα παρουσιασθεί στην 44η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Αρχιεπισκοπής, η οποία, ως γνωστόν, έχει οριστεί να γίνει στη Βοστώνη από την 1η μέχρι τις 5 Ιουλίου 2018.
Τονίζεται ότι είναι η πρώτη φορά κατά τα τελευταία δέκα εννέα χρόνια που η Αρχιεπισκοπή καταρτίζει έναν ρεαλιστικό προϋπολογισμό εξ’ υπαρχής, ο οποίος αντανακλά τα αληθινά και ακριβή στοιχεία εσόδων και εξόδων της Αρχιεπισκοπής.
Ο προϋπολογισμός προβλέπει ένα πλεόνασμα ύψους $1,9 εκατομμυρίων το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για να πληρωθούν συσσωρευμένα χρέη της Αρχιεπισκοπής.
Επίσης, έχει προϋπολογισθεί ποσό $1,3 εκατομμυρίων για πιθανά απρόβλεπτα έξοδα. Σε περίπτωση που αυτό το ποσό των $1,3 εκατομμυρίων δεν χρησιμοποιηθεί, τότε θα διατεθεί για πληρωμή υπαρχόντων χρεών της Αρχιεπισκοπής.

Ο Μάικλ Ψαρός στο βήμα ομιλεί στην συνεδρίαση του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου
Φωτογραφία Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Είναι ακόμη σημαντικό ότι η Αρχιεπισκοπή έχει «παγώσει» τα ποσά των οικονομικών συνεισφορών των κοινοτήτων στα επίπεδα του έτους 2017, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι το πλεόνασμα των $1,9 εκατομμυρίων δεν θα προήλθε από τις συνεισφορές των κοινοτήτων, αλλά από τις περικοπές των λειτουργικών εξόδων της Αρχιεπισκοπής και τις απολύσεις του τριάντα τοις εκατό του υπαλληλικού της δυναμικού.
Πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» αναφέρουν πως ο επιχειρηματίας κ. Μιχάλης Ψαρός, ταμίας του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην εξυγίανση και ανασυγκρότηση των οικονομικών της Αρχιεπισκοπής και έπαιξε καταλυτικό ρόλο και στην κατάρτιση του παρόντος προϋπολογισμού. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως για την κατάρτιση του προϋπολογισμού συνεργάσθηκαν επί αρκετούς μήνες ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής των Οικονομικών (Finance Committee) κ. Λάζαρος Κίρκος, η νέα πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής (Audit Committee) κυρία Ελένη Αλλεν, ο διευθυντής των Οικονομικών της Αρχιεπισκοπής (CFO) ιερεύς Σωτήριος Μπαρούντι και ο Επίσκοπος Φασιανής κ. Αντώνιος, Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής.
Είναι η πρώτη φορά που η Αρχιεπισκοπή κοινοποίησε τον προϋπολογισμό τόσο νωρίς πριν από τη σύγκληση της Κληρικολαϊκής Συνέλευσης. Συνήθως τον ανακοίνωνε λίγες μέρες πριν ή και ενίοτε στην Κληρικολαϊκή, οπότε δεν υπήρχε δυνατότητα εκ των προτέρων μελέτης του από τις κοινότητες και τους συνέδρους της Κληρικολαϊκής, οι οποίοι καλούντο λίγα λεπτά πριν τη λήξη της απλώς να τον επικυρώσουν και μάλιστα δια βοής.
Στη συνέχεια, παραθέτουμε μερικά από τα ποσά που προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός του 2018 για συγκεκριμένους τομείς.
Για την λογία του Οικουμενικού Πατριαρχείου έχει προϋπολογιστεί το ποσό του $1,0 εκατομμυρίου. Για το Ελληνικό Κολέγιο και τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού $1,0 εκατ. Μισθοί, ευεργετήματα και φόροι μισθολογίου των Μητροπόλεων $5.790.000. Γραφείο Αρχιεπισκόπου $754.600. Γραφείο Πρωτοσυγκέλου $433.400. Ορθόδοξος Παρατηρητής $417.800. Φιλανθρωπία και Βοήθεια Κληρικών $55.000. Δημόσιες Σχέσεις $282.800. Κατηχητική Παιδεία $723.400. Νεολαία $529.800. Συνέλευση Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων $10.000.
Διοίκηση και Γενικές Υπηρεσίες $438.400. Κληρικολαϊκή Συνέλευση $150.000. Επικοινωνίες $275.000. Επαρχιακή Σύνοδος και Αρχεία $294.800. Οικονομικά $645.000. Ελληνική Παιδεία $240.800. Διακονίες Ιντερνετ $437.900.
Ληξιαρχείο $96.300. Συνεδριάσεις Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου, Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου και Επιτροπών $300.000. Ενδεχόμενα Γενικά και Νομικά $1.300.000. Νομικά, Ελεγχοι και Αλλες Υπηρεσίες $575.000. Συντήρηση, Ενοικιάσεις (Leases) και Αλλα Γενικά Εξοδα $635.000. Ασφάλεια Κτιρίων και Ευθυνών (Liability) $1.100.000. Κοινόχρηστα, Τηλέφωνα, Ταχυδρομικά, Εντυπα $348.000.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου