Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Τετάρτη, 4 Απριλίου 2018

Πανηγυρικός ο Εορτασμός για την 25η Μαρτίου από τους Χρυσοχωραφίτες (από τις Σέρρες) στο Worcester

Μεγάλη Τετάρτη, 4 Μαρτίου, 2018  www.paneliakos.comΤην Κυριακή το απόγευμα, 1η Απριλίου, έγινε ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο “Σπίτι των Χρυσοχωραφιτών” στο Worcester, Massachusetts.

Η υποπρόξενος κ. Μιρέλα Κουκούτση 
Μας υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημήτριος Βασιλειάδης, η πρώην Κυβερνήτης της Παμακεδονικής Ένωσης κ. Ρούλα Μιτκόνη και άλλοι.


Η πάνω αίθουσα εκδηλώσεων στο ιδιόκτητο κτίριο ήταν ασφυκτικά γεμάτη όταν άρχισε το σερβίρισμα του φαγητού που ήταν φρέσκο ψάρι (βακαλάος), λόγο της Ημέρας των Βαΐων.


Προσευχή έκαναν οι δύο ιερείς (πατήρ Δημήτριος και πατήρ Νικόλαος) της κοινότητας του Αγίου Σπυρίδωνος. Ενώ όλοι μαζί ψάλλαμε τους Εθνικούς Ύμνους, Ελλάδας και ΗΠΑ.
Η κυρία Νίνα Γκατζούλη

Με το που τελείωσε το μεσημεριανό φαγητό άρχισε το Πρόγραμμα του Εορτασμού της Εθνικής Παλιγγενεσίας όπου η κ. Μιρέλα Κουκούτση (υποπρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη) εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας με δικό της, απλό τρόπο αλλά τόσο καλό ώστε όλοι “κρεμόντουσαν” από τα χείλη της. Ακολούθησε η κ. Νίνα Γκατζούλη (συντονίστρια Μακεδονικών Οργανώσεων ανά την υφήλιο, πρώην Πρόεδρος της Παμακεδονικής) η οποία μίλησε για την Μακεδονία και το πρόβλημα που παρουσιάζουν τα Σκόπια για το θέμα της ονομασίας του κρατιδίου της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Η κυρία Γκατζούλη αναφέρθηκε στα συλλαλητήρια και την συμμετοχή όλου του Ελληνισμού στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα στη Νέα Υόρκη και αλλού. με χορούς από όλη την Ελλάδα.

Παρουσιαστής του προγράμματος των χορευτικών ήταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημήτριος Βασιλειάδης βοηθούμενος από την σύζυγό του Χρυσούλα και άλλους δασκάλους των χορευτικών τμημάτων.

Τρία τμήματα νέων με παραδοσιακές Μακεδονικές ενδυμασίες χόρεψαν χορούς από όλη την Ελλάδα πολλές φορές ξεσηκώνοντας τον κόσμο που συνέχεια έριχνε χρήματα στην πίστα του χορού.
Τα τμήματα που όπως είπα ήταν τρία άρχιζε με μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού μετά του Γυμνασίου, Λυκείου και Πανεπιστημίου. Μάλιστα στο τέλος έγινε ειδική αναγνώριση σε 5 νέους που λόγο σπουδών ή επαγγελματικών υποχρεώσεων πρέπει να φύγουν μακριά.
Η πρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Σπυρίδωνος του Worcester, MA κ. Γεωργία Παραφέστα, 

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων έκανε χαιρετισμό και συνεχάρη το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, τους νέους και νέες, τους χοροδιδασκάλους, τους γονείς, τους παππούδες και γιαγιάδες για την εξαιρετική παρουσίαση και για τα προγράμματα του Συλλόγου. Κάλεσε όλους να συμμετάσχουν στην παρέλαση του Ελληνισμού της Νέας Αγγλίας και στις άλλες εκδηλώσεις που θα γίνουν 20, 21 και 22 Απριλίου στη Βοστώνη.

Photos:  www.paneliakos.com


Photos:  www.paneliakos.com
Photos:  www.paneliakos.com


Photos:  www.paneliakos.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου