Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 21 Απριλίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 21 Απριλίου, 2018

  • Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στο Παλιούρι της Χαλκιδικής. Σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στην κεντρική Μακεδονία, ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών..
  • Μάγδα Φύσσα: Οι χρυσαυγίτες να γυρίσουν πάλι στις τρύπες τους. Η κ. Φύσσα, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από την έναρξη της δίκης, ζητά να αντιμετωπιστεί η Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση και να καταδικαστεί, ενώ αφήνει αιχμές για τη στάση της αστυνομίας, λέγοντας πως «προστατεύονται οι χρυσαυγίτες».
  • Υιοθεσία επιτρέπεται μόνο σε έγγαμα ζευγάρια, διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας. Δεν δίδεται η δυνατότητα σε ζευγάρια του συμφώνου συμβίωσης να υιοθετήσουν παιδί, διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας, τονίζοντας τη σημασία του νομοσχεδίου και τις τομές που επιφέρει στις διαδικασίες αναδοχής και υιοθεσίας.
  • Κερατσίνι: Σε σοβαρή κατάσταση 16χρονος που έπεσε από βράχια. Νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού Νίκαιας.
  • Επείγουσα έκκληση για παροχή βοήθειας σε πρόσφυγες από το Αφρίν. Μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αναφέρει η ΑΡΣΙΣ-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, έχουν έρθει πολλοί νέοι πρόσφυγες με μεγάλες και επείγουσες ανάγκες για τροφή και στέγη.

Κόσμος

  • Ο Τραμπ χαιρέτισε την απόφαση Κιμ να διακόψει τις δοκιμές. Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε την ανακοίνωση του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ότι η χώρα του αναστέλλει τις δοκιμές πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων και κλείνει το σημαντικότερο πεδίο δοκιμών της..
  • Κιμ: Σταματώ τις δοκιμές πυραύλων και πυρηνικών. Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ανακοίνωσε ότι η χώρα του αναστέλλει τις δοκιμές πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων και ότι κλείνει το κυριότερο πεδίο δοκιμών, μεταδίδει το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA..
  • Ατύχημα με τον ιό Εμπολα σε εργαστήριο της Βουδαπέστης. Μέλος του προσωπικού επιστημονικού εργαστηρίου έχει τεθεί σε απομόνωση σε νοσοκομείο της Βουδαπέστης διότι εκτέθηκε από ατύχημα στον εξαιρετικά θανατηφόρο ιό Εμπολα, αλλά δεν έχει εμφανίσει μέχρι τώρα κανένα απολύτως σύμπτωμα της ιδιαίτερα μολυσματικής ασθένειας, γνωστοποίησαν υπηρεσίες υγείας..
  • ΗΠΑ: «Ηθικά κατακριτέες» για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Κίνα, Ρωσία, Ιράν και Β.Κορέα. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε διεθνές επίπεδο.
  • Φυλάκιση δύο ετών στον 18χρονο που χάκαρε τον λογαριασμό πρώην διευθυντή της CIA. Από το εφηβικό δωμάτιο του, ο Γκαμπλ κατάφερε να αποσπάσει πληροφορίες από τηλεφωνικά κέντρα και στη συνέχεια να τις χρησιμοποιήσει για να μπει στους λογαριασμούς των θυμάτων του, πείθοντας του τηλεφωνητές ότι μιλούν με τον... Τζον Μπρέναν.

Οικονομία

  • Ντράγκι: Ο αυξανόμενος προστατευτισμός πιθανόν να έχει ήδη κάποια αρνητική επίδραση. Η διατήρηση του ελεύθερου και ανοικτού εμπορίου που βασίζεται στην πολυμερή συνεργασία έχει καθοριστική σημασία για την προώθηση ενός ευνοϊκού παγκόσμιου οικονομικού περιβάλλοντος, τόνισε ο Ντράγκι.
  • Ουραγός στην ΕΕ παραμένει η Ελλάδα στην απασχόληση παρά την αύξηση. Στο 57,8% αυξήθηκε ο δείκτης απασχόλησης στην Ελλάδα το 2017, από 56,2% το 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ωστόσο η χώρα εξακολουθεί να έχει τον χαμηλότερο δείκτη απασχόλησης στην ΕΕ.
  • Σταθάκης: Αποτελεί θράσος η στάση της ΝΔ για τη ΔΕΗ. Η σημερινή κυβέρνηση ανέτρεψε, προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, τις τρεις βασικές ιδιωτικοποιήσεις που προωθούσε η κυβέρνηση Σαμαρά. Δεν θα ζητήσουμε, ασφαλώς, συγνώμη από τη ΝΔ και τον κ. Σαμαρά γιατί ακυρώσαμε τα σχέδιά τους, τόνισε ο κ. Σταθάκης.
  • Σε καλό κλίμα οι συναντήσεις Τσακαλώτου με αξιωματούχους της ΕΕ. «Οι συναντήσεις έγιναν σε καλό κλίμα», ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες, όμως, δεν αναφέρθηκαν συγκεκριμένα στο περιεχόμενό τους.
  • Εβδομαδιαία κέρδη 4,16% κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αθηνών. Μικρή πτώση σημείωσε το Χρηματιστήριο την Παρασκευή, μένοντας όμως πάνω από τις 840 μονάδες. Σε εβδομαδιαία βάση ο Γενικός Δείκτης Τιμών κατέγραψε κέρδη 4,16%.

Αθλητισμός

  • Λευκή ισοπαλία για Λεγανές και Λα Κορούνια. Ισόπαλο με 0-0 έληξε το ματς Λεγανές - Λα Κορούνια που άνοιξε την αυλαία της 34ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβιζιόν.
  • Το ατομικό νταμπλ που κυνηγάει ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Ο Σέρβος του ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία να γίνει ο 10ος παίκτης που θα αναδειχτεί τοπ σκόρερ σε πρωτάθλημα και κύπελλο την ίδια σεζόν στην Ελλάδα.
  • Ο Ηρακλής στον τελικό με τον ΠΑΟΚ, νίκησε στο τάι μπρέικ τον Παναθηναϊκό. Ο Ηρακλής επέστρεψε σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, έξι χρόνια μετά τη Σύρο (2012). Σε ένα δραματικό ημιτελικό, ο «Γηραιός» επιβλήθηκε με απίστευτη ανατροπή του Παναθηναϊκού (3-2), παρότι είχε βρεθεί να χάνει με 0-2 σετ και οι «πράσινοι» είχαν match ball. Ο τελικός της Ρόδου είναι λοιπόν υπόθεση της Θεσσαλονίκης, αφού αύριο (21/4) ο Ηρακλής θα […].
  • Άνετη νίκη της Γκλάνμπαχ, 3-0 τη Βόλφσμπουργκ. Περίπατος της Γκλάντμπαχ επί της Βόλφσμπουργκ με 3-0 στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 31ης αγωνιστικής στην Μπουντεσλίγκα.
  • Μία νίκη μακριά από το Final 4 η «Φενέρ», 2-0 την Μπασκόνια. Η Φενερμπαχτσέ υπερασπίστηκε το πλεονέκτημα έδρας της και στο Game 2 της σειράς των πλέι οφ της Euroleague και πλέον απέχει μία νίκη από την πρόκριση με sweep στο φάιναλ φορ του Βελιγραδίου. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης επικράτησε δύσκολα με 95-89 της Μπασκόνια, έγραψε το 2-0 και την προσεχή Τρίτη (24/4) έχει την ευκαιρία να προκριθεί […].

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου