Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Σκέψεις, σχόλια και συναισθήματα των ομογενών για την 103η επέτειο του «Εθνικού Κήρυκα»


Μεγάλη Τρίτη, 3 Απριλίου, 2018



Φωτογραφίες «Εθνικός Κήρυξ» - Δημήτρης Τσάκας
Ομογενείς μας, αντιπροσωπευτικά, από διαφορετικά μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών ανταποκρίθηκαν με προθυμία και εξέφρασαν τις σκέψεις και τα αισθήματά τους για την εφημερίδα μας, τον «Εθνικό Κήρυκα», επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 103 χρόνων απρόσκοπτης και συνεχούς έκδοσης.
Ο επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Μιχάλης Ψαρός είπε: «Συγχαίρω, ευχαριστώ, και χαιρετώ τον ‘Εθνικό Κήρυκα’ ο οποίος στην Ελληνική Κοινότητα, τη Διασπορά και ολόκληρη την Ομογένεια επιτελεί για πάνω από έναν αιώνα μία αξιοσημείωτη υπηρεσία. Ο ‘Εθνικός Κήρυκας’ είναι μέρος του οικοδομήματος της Κοινότητάς μας, ο έμπιστος φίλος μας και ο ακατάβλητος υπερασπιστής της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού. Στέλνω επίσης τις θερμότερές μου ευχές στον κ. Διαματάρη και την οικογένειά του. Πάντα Αξιοι».

Ο Μητροπολίτης Τορόντο και παντός Καναδά κ. Σωτήριος. Φωτογραφία: Ιερή Μητρόπολη Τορόντο -Καναδά.

Ο Μητροπολίτης Τορόντο και παντός Καναδά κ. Σωτήριος είπε, πως «ο Εθνικός Κήρυκας είναι ζυγισμένος, πάνω απ’ όλα Ελλάδα και Ορθοδοξία και οι πληροφορίες του είναι αληθείς».
Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος κ. Νικόλαος Γκατζογιάννης (Γκέιτζ) τόνισε πως «ο ‘Εθνικός Κήρυκας’ είναι το Διαδίκτυο της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας. Μας πληροφορεί, μας συνδέει, μας καθοδηγεί, μας εμπνέει, μας ενώνει.
Εχει ευδοκιμήσει για περισσότερο από έναν αιώνα για τον ίδιο λόγο που η ‘New York Times’ έχει επιβιώσει ενώ οι ανταγωνιστές του εξαφανίστηκαν, επειδή έχει κάνει την καλύτερη εργασία πληροφόρησης του κοινού που υπηρετεί».
Ο επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος κ. Γεώργιος Μπεχράκης, είπε, πως «πρέπει να υποστηρίζουμε τον ‘Εθνικό Κήρυκα’ τόσο την Ελληνική όσο και την Αγγλική Εκδοση για να μας ενημερώνει ώστε οι άνθρωποι σήμερα να γνωρίζουν τι συμβαίνει. Χωρίς τον ‘Εθνικό Κήρυκα’ θα χάναμε την ταυτότητά μας και την επαφή μας με την πατρίδα Ελλάδα από την οποία ήλθαν οι γονείς μας. Πρέπει να διατηρήσουμε τον ‘Εθνικό Κήρυκα’ ζωντανό, διαφορετικά θα τυφλωθούμε και δεν θα μπορούμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει όχι μόνο μέσα στην Ελληνοαμερικανική Κοινότητα, αλλά και εκτός αυτής».
Ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμος είπε πως «ο Εθνικός Κήρυκας είναι ένα πολύ σπουδαίο μέρος της ιστορίας της Ελληνοαμερικανικής μας Κοινότητας για όλα αυτά τα χρόνια. Εχει παίξει καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη και τη διαιώνιση του Ελληνισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο ‘Εθνικός Κήρυκας’ είναι ένας καθρέφτης μέσα στον οποίο βλέπουμε τον εαυτό μας».

Στο βήμα ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης Ευάγγελος. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Στέλιος Λάμπρου

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελος, είπε ότι «Ο ‘Εθνικός Κήρυκας’ φέρνει τους ομογενείς κοντά στην πατρίδα μας Ελλάδα και την Ελλάδα στην Ομογένεια. Ευχαριστώ τον ‘Εθνικό Κήρυκα’ ο οποίος περισσότερο από έναν αιώνα, επί 103 χρόνια προσφέρει στην Ομογένεια τα δώρα της συνύπαρξης και της σύνδεσης της Ομογένειας της Αμερικής με την Ελλάδα. Δεν μπορώ να φαντασθώ την Ομογένεια χωρίς τον ‘Ε.Κ.’, θα σας πω μόνο τούτο, πως 56 χρόνια δεν έχει λείψει ο ‘Ε.Κ.’ από το σπίτι μας».
Ο πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αλέξανδρος Καρλούτσος, είπε πως «πιστεύω ότι όλα τα ιδρύματα της Ομογένειας, η Αρχιεπισκοπή, η AHEPA, οι σύλλογοι, πάντοτε χρειάζονται μία συνείδηση και μία φωνή και για την ιστορία χρειαζόμαστε μάρτυρα και νομίζω ότι ο ‘Εθνικός Κήρυκας’ το έχει προσφέρει αυτό πάρα πολύ καλά.
Είναι μερικά άρθρα με τα οποία μπορεί να διαφωνούμε, αλλά αντικειμενικά οφείλω να πω ότι ο ‘Εθνικός Κήρυκας’ είναι η συνείδηση και η φωνή της Ομογένειας και του λαού. Πολλές φορές μας λέει εδώ υπάρχει λάθος, εκεί πρέπει να γίνει αυτό, και κάνοντάς το αυτό ο ‘Εθνικός Κήρυκας’ έχει προσφέρει τη μαρτυρία, τη φωνή και τη συνείδηση».
Πρόσθεσε πως «δεν μπορώ να φαντασθώ την Ομογένεια χωρίς τον ‘Εθνικό Κήρυκα’. Εχουμε βέβαια τον ‘Παρατηρητή’ αλλά είναι ειδική φωνή της Εκκλησίας, των αρχιερέων, των ιερέων, αλλά χρειάζεται και μία άλλη ανεξάρτητη φωνή κι αυτή είναι ο ‘Εθνικός Κήρυκας’».
Η δικηγόρος κυρία Ανίτα Καρταλοπούλου ανέφερε πως «τις τελευταίες δεκαετίες, όλοι έχουμε παρατηρήσει μία σημαντική συρρίκνωση των έντυπων Μέσων. Εφημερίδες, συμπεριλαμβανομένου του ελληνικού Τύπου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στις ΗΠΑ, έχουν παύσει. Οι Ελληνόφωνες ‘Ατλαντίς’ και ‘Πρωινή’, παρούσες σε κάθε ελληνοαμερικανικό νοικοκυριό στο παρελθόν, έρχονται αμέσως στο μυαλό μας. Παρόλα ταύτα, ο ‘Εθνικός Κήρυξ’ έχει ανταποκριθεί στις δυσκολίες της εποχής και έχει αντέξει τις δύσκολες συνθήκες. Συχνά αποτελεί την αποκλειστική πηγή πληροφοριών κρίσιμης σημασίας για την Ομογένεια. Γνωρίζοντας καλά, και την Ομογένεια και τα θέματα που την απασχολούν, έχει μπει και στο χώρο του Ιντερνετ με Ελληνική και Αγγλική έκδοση ώστε να έχει άμεση επαφή με όλους.

Ο κ. Μιχάλης Ψαρός. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

Είτε κανείς συμφωνεί είτε διαφωνεί με τις απόψεις, τις συντακτικές της θέσεις ή την προσέγγιση του ‘Κήρυκα’, όλοι συμφωνούν ότι ο Κήρυκας έχει γίνει μια αναντικατάστατη πηγή πληροφοριών για όλους μας.
Συγχαρητήρια καθώς συνεχίζετε το σημαντικό σας έργο, σε αυτό, τον δεύτερο αιώνα υπηρεσίας στην Ελληνική Κοινότητα».
Ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Νίκας υπογράμμισε πως «ο ‘Εθνικός Κήρυκας’ καταβάλλει μία τεράστια προσπάθεια για να ενημερώνει καθημερινώς την Ομογένειά μας, η οποία είναι από τις πιο δυναμικές εθνικότητες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μέσω του ‘Εθνικού Κήρυκα’ ενώνεται ο ένας Ελληνας με τον άλλον. Ο αείμνηστος πατέρας μου, ο π. Προκόπιος Νίκας διάβαζε κάθε μέρα τον ‘Εθνικό Κήρυκα’ ο οποίος ήταν πάντοτε παρών μέσα στο σπίτι μας. Τώρα βέβαια με τα ηλεκτρονικά μέσα εμείς τον διαβάζομε αυτοστιγμεί».
Η κυρία Αθηνά Κρομμύδα, εκπαιδευτικός και λογοτέχνιδα, είπε πως «με χαρά μου παραθέτω λίγες σκέψεις μου για τον ‘Εθνικό Κήρυκα’, επ’ ευκαιρία της 103ης επετείου από της ιδρύσεώς του.
Τον ‘Εθνικό Κήρυκα’ τον διαβάζω πάνω από τέσσερις δεκαετίες καθημερινά. Με ικανοποιεί το ότι καλύπτει ένα πολύ ευρύ φάσμα ειδήσεων, πληροφοριών και πολιτισμικών θεμάτων σε ημερήσια βάση. Ετσι μας κρατά ενήμερους για τη ζωή και τα δρώμενα της Ομογένειας, της μάνας πατρίδας και όλου του κόσμου. Ιδιαίτερα τον συγχαίρω γιατί καθημερινά προβάλλει τις δραστηριότητες των σχολείων μας, της νεολαίας και των ομογενειακών οργανώσεων. Χαίρομαι όταν διαβάζω τις επιτυχίες των μαθητών μας. Ως εκπαιδευτικός πλημμυρίζω χαρά και αγαλλίαση όταν διαβάζω επιτεύγματα νέων που γαλουχήθηκαν στα παροικιακά μας σχολεία και βγήκαν στην κοινωνία με δυνατή ταυτότητα και Ελληνοχριστιανική παιδεία.

Ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Γεώργος Μπεχράκης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Με χαροποιεί το γεγονός ότι προβάλλονται με τον δέοντα σεβασμό οι δραστηριότητες των οργανώσεων και των εθνικοτοπικών συλλόγων γιατί εκεί διαφαίνεται και η αγωνία του Ελληνα να φτάσει ψηλά και να προσφέρει. Και γι’ αυτό ευχαριστώ την εφημερίδα ‘Εθνικός Κήρυξ’ γιατί με πληροφορεί και μου δίνει αιτία να ονειρεύομαι ένα ευοίωνο μέλλον για τον Ελληνισμό. Τα επιτεύγματα των Ελλήνων επιστημόνων και των ερευνητών μας, των επιχειρηματιών και των ευεργετών μας των όπου γης, πάντα μου προκαλούν το θαυμασμό και χαίρομαι που πολλά απ’ αυτά έρχονται στην αντίληψή μου μέσω του ‘Κήρυκα’. Η προβολή των ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών μέσω της εφημερίδας είναι αξιέπαινη. Οι ειδήσεις σχετικά με αρχαιολογικές ανασκαφές, τα θρησκευτικά, ιστορικά και τα ταξιδιωτικά θέματα παρατίθενται με τόση προσοχή που θέλγουν τον αναγνώστη. Αυτό που επίσης θεωρώ πολύ σημαντικό είναι οι αθλητικές ειδήσεις και συγκεκριμένα ό,τι έχει να κάνει με την προβολή των παιδιών μας γιατί τους καλλιεργεί την ευγενή άμιλλα και τους ενισχύει το ‘Ευ αγωνίζεσθαι’.
Εύχομαι από καρδιάς ο ‘Κήρυκας’ να συνεχίσει να μας ενημερώνει με καλές ειδήσεις και να ‘ναι λίγα, πολύ λίγα τα γεγονότα που μας θλίβουν, ιδιαίτερα αυτά που μας πληροφορούν για συμπατριώτες και αδέρφια μας που …φεύγουν…Συγχαρητήρια και θερμές ευχές στον εκδότη του ‘Εθνικού Κήρυκα’ κ. Αντώνη Διαματάρη και τους συνεργάτες του. Εύχομαι από καρδιάς ο ‘Εθνικός Κήρυξ’ να αξιωθεί να πληροφορεί πάρα πολλές γενιές ακόμη».
Ο π. Κωνσταντίνος Μανέτας, ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Σόμερβιλ της Μασαχουσέτης, είπε ότι «ο ‘Εθνικός Κήρυκας’ και η Ομογένεια αποτελούν δύο αναπόσπαστα και σφιχτοδεμένα κομμάτια του Ελληνισμού της Αμερικής. Ο ‘Κήρυκας’ πηγάζει από την Ομογένεια, τρέφεται από αυτήν και βλαστάνει τους μελανούς χυμούς του. Η Ομογένεια πάλι χρησιμοποιεί τον ‘Κήρυκα’ για να υπάρχει, αποτελεί μια από τις πέντε αισθήσεις της. Τον χρειάζεται για να ακροάται τον κόσμο, για να οσφρίζεται τα τεκταινόμενα. Για να βλέπει πέρα από τον Ορίζοντα, τα επερχόμενα….. Τον έχει ανάγκη για να επικοινωνούν τα μέλη της, είναι ο συνεκτικός τους κρίκος. Τον χρειάζεται για να την ενώνει με τη Μάνα Εκκλησία της μίας και μοναδικής Πόλης, για να θυμάται τις ρίζες του που χάνονται στα βάθη των αιώνων και πατούν γερά πιασμένες και στις δύο όχθες του Αρχιπέλαγου! Να τα χιλιάσετε».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλης Καυκάς ομιλεί στη στο κυβερνείο του Ροντ Αϊλαντ.
Φωτογραφία: “Ε.Κ.”/Θεόδωρος Καλμούκος

Ο κ. Βασίλης Καυκάς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, είπε, «πρώτα-πρώτα εύχομαι στον ‘Εθνικό Κήρυκα’ να τα χιλιάσει.
Είναι θεσμικό Μέσο Ενημέρωσης. Διάφορα γεγονότα δεν θα γινόταν γνωστά εάν δεν υπήρχε ο ‘Εθνικός Κήρυξ’ ο οποίος προβάλει τον Ελληνισμό και την Ελληνική Γλώσσα ενώ μας κρατάει ενήμερους για πολλά θέματα τόσο εντός της Ομογένειας όπως και για την Ελλάδα και του κόσμου. Είναι ένας Φάρος που φωτίζει. Κάποιες φορές καυτηριάζει αλλά και αυτό χρειάζεται για να γινόμαστε καλύτεροι.
Εάν δεν υπήρχε ο ‘Εθνικός Κήρυξ’ ο Ελληνισμός θα ήταν ‘φτωχότερος’. Η ενημέρωση θα ήταν περιορισμένη και η Ελληνική Γλώσσα θα είχε αλλοιωθεί ακόμα περισσότερο. Σας εύχομαι καλή συνέχεια».
Ο κ. Σωτήρης Χριστόπουλος, πρόεδρος της Ακαδημίας Πλάτωνος, Φλόριδας, ευχήθηκε «συγχαρητήρια για την 103η επέτειο της εφημερίδος.
Θυμάμαι από μικρό παιδί όταν ήρθα στην Αμερική ο πατέρας μου διάβαζε τον ‘Εθνικό Κήρυκα’ με τα τοπικά και ελληνικά νέα. Θυμάμαι πολλές συνομιλίες και αναλύσεις που κάναμε για τα άρθρα σας από το 1970 όταν ήρθα στην Αμερική. Από μικρό παιδί ο ‘Εθνικός Κήρυκας’ βοήθησε να κρατήσω την ελληνική φλόγα μέσα μου πιο λαμπερή και ζωντανή και να με οδηγήσει δια μέσου των 9 Ακαδημιών του Πλάτωνα που έχω ανοίξει στη Φλόριδα να προωθήσω την ελληνική γλώσσα και την αγάπη προς την Ελλάδα και το κάθε ελληνικό σε όλα τα παιδιά που φοιτούν στα σχολεία μας. Συγχαρητήρια πολλά για την υποστήριξή σας στην ελληνική γλώσσα και το κάθε ελληνικό. Εύχομαι η εφημερίδα που τυπώνετε εδώ στην Αμερική να συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμα και να μη σταματήσει ποτέ να ενημερώνει αντικειμενικά τα νέα από Ελλάδα και τα τοπικά και ιδίως να κάνει αυτή την ενημέρωση στην ελληνική γλώσσα».

Ο ομογενής επιχειρηματίας κ. Δημήτρης Κατσιούλης .Φωτογραφία “Ε.Κ.” Θεόδωρος Καλμούκος

Ο κ. Δημήτρης Κατσιούλης επιχειρηματίας, είπε «εύχομαι ο ‘Εθνικός Κήρυκας’ να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο για πολλά χρόνια να μας μεταφέρει τα νέα από όλο τον κόσμο, την Ελλάδα, την Αμερική, και κυρίως τα ομογενειακά. Είναι το ενημερωτικό μέσο που συνδέει τον Ελληνισμό κυρίως της Αμερικής με τους απανταχού ομογενείς καθημερινά.
Και επειδή όλοι μας είναι καλά να ξέρουμε τι μας γίνεται γενικά σαν ομογενείς, εύχομαι ο ‘Εθνικός Κήρυκας’ να συνεχίσει το σπουδαίο έργο που έχει αναλάβει, για πολλά χρόνια ακόμα.
Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα είναι η Ομογένεια, και πώς θα ενημερώνεται, χωρίς ένα ανεξάρτητο ενημερωτικό μέσο όπως ο ‘Εθνικός Κήρυκας’. Μας φέρνει τα νέα της Ομογένειας μέσα στα σπίτια αμερόληπτα, από όλη την Αμερική και όχι μόνο. Εχουν γίνει πολλά μέσα στην Ομογένειά μας, άσχημα και καλά, από ανθρώπους με εξουσία μέχρι και απλούς ανθρώπους, που αν δεν ήταν ο ‘Εθνικός Κήρυκας’ με έγκυρη ενημέρωση, δεν ξέρω αν θα τα μαθαίναμε ποτέ».
Ο κ. Δημοσθένης Τριανταφύλλου, καθηγητής της Ελληνικής γλώσσας, ιστορίας και πολιτισμού, συγγραφέας και πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Προμηθέας», ανέφερε πως «ο ‘Εθνικός Κήρυκας’ είναι Πνευματικός Φάρος στην Αμερική! 103 χρόνια γιορτάζει φέτος η μοναδική και ιστορική εφημερίδα της Αμερικής, ο ‘Εθνικός Κήρυκας’. Είναι ένα επίτευγμα τιμητικό για όλους που αφιέρωσαν τη ζωή τους και την επαγγελματική τους γνώση στη διατήρηση και επιβίωσή της.
Στα 103 αυτά χρόνια, άλλαξε διευθυντές και εκδότες αλλά άντεξε σε όλες τις αλλαγές και με καλούς καπεταναίους ζει και ενημερώνει τον Ελληνισμό της Διασποράς και τους συμπατριώτες μας στην πατρίδα.
Θα μπορούσαμε να τον παρομοιάσουμε με έναν πνευματικό φάρο που καθημερινά εκπέμπει φως και φωτίζει όλους τους Ελληνες της Αμερικής.
Στην εποχή μας, ο ‘Εθνικός Κήρυκας’ με την χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας και με τις δύο μορφές έκδοσής του, έντυπη και ηλεκτρονική, καταργεί αποστάσεις και διαφορά χρόνου και ο αναγνώστης ενημερώνεται έγκαιρα και έγκυρα.
Η καινοτομία να εκδίδει και περιοδικά τα Σαββατοκύριακα κεντρίζει το ενδιαφέρον του αναγνώστη και προσφέρει ποικιλία θεμάτων που ικανοποιεί τις πνευματικές απαιτήσεις των αναγνωστών.
Η παρουσίαση με βίντεο, στιγμιότυπα από ομογενειακές εκδηλώσεις, έχει δημιουργήσει ένα καινοτόμο ιστορικό αρχείο που αποτελεί μοναδική παρακαταθήκη στη νέα μας γενιά.
Είναι η ελληνική βιβλιοθήκη στην Αμερική, το ελληνικό πανεπιστήμιο, το σημείο αναφοράς όλων των ομογενών.
Για τον μετανάστη αντιπροσωπεύει την αγκαλιά της μητέρας, την καθοδήγηση του πατέρα, την πλατεία του χωριού και λειτουργεί ως γέφυρα ανακούφισης και έμπνευσης μεταξύ Αμερικής και Ελλάδας.
Αν δεν υπήρχε, θα έλειπε η πνευματική εστία του Ελληνισμού της Διασποράς.
Με την εβδομαδιαία αγγλική έκδοση ενώνει τα μέλη των εδώ γεννημένων Ελλήνων και ανοίγει ένα δίαυλο αλληλογνωριμίας και επικοινωνίας που προβάλλει τα εθνικά μας θέματα και επηρεάζει τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης.
Θα πρέπει να επενδύσει και σε άλλους τομείς της Ομογένειας, ιδίως στην Παιδεία, ώστε να μην χαθούν όσα έχει δημιουργήσει μέχρι σήμερα.
Εύχομαι όπως ο Υψιστος χαρίζει υγεία και δύναμη στην οικογένεια του «Εθνικού Κήρυκα» ώστε οι διάδοχοι να συνεχίσουν το πολυδιάστατο εθνωφελές έργο του».

Ο κ. Γιαννης Αρμάου.

Ο κ. Γιάννης Αρμάου, επιχειρηματίας, ανέφερε ότι «επί τη ευκαιρία της συμπληρώσεως 103 χρόνων από την ίδρυση του ‘Εθνικού Κήρυκα’, θα ήθελα κατά πρώτον να ευχηθώ χρόνια πολλά.
Το έργον που προσφέρει στην Ομογένεια είναι πράγματι ανεκτίμητο. Ενώνει την Αμερική απ’ άκρου εις άκρον.
Ανευ μεγαλαυχίας, πάντα ταπεινά επί 103 συναπτά έτη εργάζεται δια την πλήρη και αμερόληπτη ενημέρωση της Ομογένειας.
Χάρη στον ‘Εθνικό Κήρυκα’ μαθαίνουμε τα τεκταινόμενα της Εκκλησίας μας, καλά και άσχημα.
Τις περισσότερες φορές τα δυσάρεστα νέα του κλήρου ως και τα τελευταία κατορθώματα της Αρχιεπισκοπής, μας προτρέπουν να αναφωνήσουμε ‘κύριε φύλαττε τας εκκλησίας σου από τους φύλακάς της’!!
Σας παρακαλώ συνεχίστε απρόσκοπτα το έργο σας.
Οι 500 και πλέον Ελληνικές κοινότητες στις Ηνωμένες Πολιτείες, χρειάζονται την αμερόληπτη δημοσιογραφία σας. Αιέν Αριστεύειν».
Ο κ. Χρήστος Τσιμήκας, συνταξιούχος, είπε ότι «ο ‘Εθνικός Κήρυκας’, η εφημερίδα τις Ομογένειας γιορτάζει την 103η επέτειο τις ιστορίας της! Χωρίς αυτήν την ενημέρωση της εφημερίδας μας θα είχαμε ένα σκοτάδι μπροστά μας, με αυτά που συμβαίνουν σε όλον το κόσμο, και στις εκκλησίες μας εδώ. Αυτή η εφημερίδα μάς ενημερώνει, μάς διδάσκει και μας μορφώνει. Χωρίς τον ‘Εθνικό Κήρυκα’ που τον διαβάζω για 40 ολόκληρα χρόνια δεν θα μπορούσα να γράψω αυτές τις γραμμές. Αυτή η εφημερίδα κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερη. Θερμά Συγχαρητήρια στον κύριο Διαματάρη και σε όλους τους άξιους συνεργάτες του που δουλεύουν σε αυτήν την θαυμάσια εφημερίδα. Εύχομαι να συνεχίζετε με τον ίδιο ζήλο για πολλά χρόνια ακόμη».

Ο Δημήτρης Ματθαίος, 3ος από δεξιά. Φωτογραφία “Ε.Κ.”/ Θεόδωρος Καλμούκος.

Ο κ. Δημήτρης Ματθαίος, επιχειρηματίας, σημείωσε πως «θα ήταν αδιανόητο για τον Ελληνοαμερικανό, κάθε ηλικίας, να ξεχνά το πρωινό ρόφημα που λέγεται σωστή πληροφόρηση. Η παρουσία του ‘Εθνικού Κήρυκα’ για 103 ολόκληρα χρόνια αμερόληπτης και ανεξάρτητης πληροφόρησης με τις άοκνες προσπάθειες, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια της παραπληροφόρησης με τα fake news που ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις, είναι αναγκαίο καλό να διαβάζουμε τον ‘Κήρυκα’ καθημερινά για τη σωστή ενημέρωσή μας.
Τα θέματα που απασχολούν κυρίως την Ομογένεια, Εκκλησία, τοπικές οργανώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, νέα της γενέτειρας, και γενικώς ό,τι απασχολεί τον καθένα μας και ενδιαφέρεται να γνωρίζει μπορούμε άνετα ηλεκτρονικώς ή με την αποστολή της εφημερίδας στα σπίτια μας να διαβάζουμε και πολύ οικονομικά σε σχέση με άλλα Μέσα Ενημέρωσης.
Μια Ομογένεια χωρίς τη σωστή και ειλικρινή ενημέρωση είναι σαν τον τυφλό που δεν βλέπει το δρόμο για να περπατήσει.
Ο ‘Εθνικός Κήρυκας’ είναι ο σηματοδότης που φωτίζει με άπλετο φως, ειλικρίνεια και σωστή δημοσιογραφία ό,τι αφορά το ελληνικό στοιχείο και ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Εγραψε και γράφει με ανεξίτηλα γράμματα την Ιστορία του Ελληνισμού, τα νέα της Εκκλησίας Αμερικής, Ελλάδος, του Πατριαρχείου και παγκοσμίως. Καταγράφει σε καθημερινή βάση όλες τις εξελίξεις της Ορθοδοξίας στο πιο απομακρυσμένο σημείο της υφηλίου, από την Αφρική, έως τη Ρωσία, Αυστραλία, Μέση Ανατολή και όπου αλλού υπάρχουν Ορθόδοξες ψυχές βρίσκεται μπροστά και παρών».
Χωρίς την επικαιρότητα των γεγονότων καθημερινά γραμμένα από τις στήλες του ‘Εθνικού Κήρυκα’ ο Ελληνισμός της Αμερικής θα ήταν ένα βαθύ σκοτάδι.
Θερμά συγχαρητήρια στον Διευθυντή Αντώνη Διαματάρη και σε όλους τους αξιόλογους συνεργάτες του ‘Εθνικού Κήρυκα’ για το σοβαρό έργο της σωστής ενημέρωσης που προσφέρουν αδιάκοπα στον Ελληνισμό της Αμερικής και ουσιαστικά όλου του κόσμου».
Ο κ. Ευάγγελος Βαλέρας, συνταξιούχος, είπε: «Ο ‘Εθνικός Κήρυκας’ είναι η μόνη εφημερίδα
ολόκληρης της Ομογένειας, η οποία ενημερώνει, μορφώνει, καλλιεργεί το πνεύμα, τον νου μας και γράφει την ιστορία του Ελληνισμού της Αμερικής επί 103 χρόνια. Συγχαρητήρια σε όλους που κοπιάζουν, τους ευχαριστώ πάρα πολύ και καλή συνέχεια για άλλα 103 χρόνια».


Ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου