Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018

Στη διάλεξη του Πρέσβη της Ελλάδος κ. Χάρη Λαλάκου στο Tufts University

Παρασκευή, 16 Μαρτίου, 2018

Για το συλλαλητήριο της 18ης Μαρτίου:   "Εγώ δεν είπα σε κανένα τι να κάνει".


Έκπληξη ήταν για πολλούς η παρουσίαση του Έλληνα Πρέσβη στην Ουάσιγκτον κ. Χάρη Λαλάκου. 

Βέβαια η μία έκπληξη ήταν ότι αντί του κ. Νίκου Κοτζιά υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας ήρθε ο κ. Πρέσβης. Αυτό έδειξε και το απλό πρόγραμμα (μάλλον έγινε τη τελευταία στιγμή).

Η δεύτερη έκπληξη ήταν η πολύ καλή ανάλυση και η παρουσίαση του Έλληνα Πρέσβη για την Ελλάδα και τον ρόλο της στην περιοχή. Μία περιοχή που είναι έτοιμη να εκραγεί.

Παρουσίασε ο κ. Πρέσβης το τρίγωνο που τον τελευταίο καιρό διαδραματίζονται διάφορα πολεμικά γεγονότα. Αρχίζοντας από τη Λιβύη, Συρία, Ουκρανία και μετά Λιβύη.
Μίλησε για την μετανάστευση από χώρες της Ανατολής, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής και τα προβλήματα που υπάρχουν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και την Ιταλία όπου οι δύο χώρες δέχονται εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες το χρόνο. “Με ότι αυτό συνεπάγεται... και με την ασφάλεια των χωρών” είπε ο κ. Λαλάκος.
Αναφέρθηκε στη στρατηγική μεν αλλά δύσκολη σε συγκυρία θέση της Ελλάδας. Μίλησε γιά την ενέργεια και τους δρόμους που ακολουθεί το αέριο για την Ιταλία και την Ευρώπη.

Σε ερωτήσεις όπως για την Ρωσία ο Έλληνας Πρέσβης είπε ότι η Ελλάδα και η Ρωσία είναι χώρες με μακρά φιλία και τους ενώνουν πολλά όπως η θρησκεία και ο πολιτισμός. Σε άλλη ερώτηση για την σημερινή Τουρκία απάντησε: Στη σημερινή Τουρκία υπάρχει μία έντονη κατάσταση που είναι αδικαιολόγητη. Αρκετές φορές στο παρελθόν έχει συμβεί να υπάρχει αυτή η έντονη κατάσταση. Εμείς συνεργαζόμαστε και προσπαθούμε να έχουμε φιλικές σχέσεις με την Τουρκία και τους γείτονές μας απάντησε ο Έλληνας διπλωμάτης.

Σε ερώτηση του πρώην Προέδρου του Α-Ω κ. Θανάση Λιάκου “... τα Σκόπια και τη διαδήλωση της 18ης Μαρτίου στον ΟΗΕ;" 
Ο κ. Πρέσβης είπε μεταξύ των άλλων: Η Ελλάδα θέλει να έχει φιλικές σχέσεις με τους γείτονές της και γίνεται πολύ δουλειά πάνω σε αυτό. Το όνομα δεν είναι μόνο το ζήτημα αλλά είναι και άλλα θέματα. Έχουμε Δημοκρατία στην Ελλάδα και δεν μπορούμε να πούμε στους πολίτες τι να κάνουν. Πολύ περισσότερο δε εδώ που είναι μία άλλη χώρα και δεν μπορούμε να πούμε τι θα κάνουν οι πολίτες. Εγώ δεν είπα σε κανένα τι να κάνει. Η Ελλάδα συζητάει αλλά δεν δέχεται τι θα της υποδείξουν να κάνει. Όταν θα φτάσουμε στο όνομα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας θα χρειαστεί να ψηφίσει η Ελληνική Βουλή.
Το Έλληνα Πρέσβη παρουσίασε πριν την διάλεξη ο Ναύαρχος εν αποστρατεία James Stavrides ο οποίος τόνισε ότι είναι Ελληνικής Καταγωγής και έμπλεξε το εγκώμιο του Έλληνα Πρέσβη.
Παρόντα στην διάλεξη ήταν το ζεύγος Μάργκο και Γεώργιος Μπεχράκης με μέλη της οικογένειάς του (ήταν οι οικονομικοί συντελεστές), ο Γενικός Πρόξενος κ. Ευστράτιος Ευθυμίου και μέλη της Ελληνικής διπλωματικής αντιπροσωπείας της Βοστώνης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων, ο πρώην Πρόεδρος κ. Αθανασόπουλος, μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, καθηγητές και φοιτητές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου