Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

NEΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 18 Μαρτίου, 2018

  • Με τις ομιλίες των βασικών στελεχών ολοκληρώθηκε η δεύτερη και τελευταία ημέρα το ιδρυτικού συνεδρίου του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς «Κίνημα Αλλαγής», που διεξήχθη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ανακοινώθηκε το σήμα του κόμματος.
  • «Η Ελλάδα έχει ανάγκη από το Κίνημα Αλλαγής. Δεν έχει ανάγκη από ένα νέο κόμμα συμβιβασμών. Ένα πραγματικό Κίνημα, μιας πραγματικής Αλλαγής», υπογράμμισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής.
  • Γενικό προσκλητήριο στις προοδευτικές δυνάμεις της κοινωνίας απηύθυνε η Φώφη Γεννηματά κλείνοντας τη συζήτηση στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής.
  • Θανάσιμα τραυματισμένος βρέθηκε ένας άνδρας στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού Αγίας Τριάδας στον Πειραιά, με την ΕΛ.ΑΣ. να αναζητά στοιχεία για την υπόθεση.
  • «Κάθε φορά που δεν βρίσκεται λύση στο Κυπριακό η έλλειψη εμπιστοσύνης αυξάνεται, δήλωσε ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Κόσμος

  • Την ενοχή της Ρωσίας στην υπόθεση της δολοφονίας του πρώην ρώσου διπλού πράκτορα και της κόρης του στην Αγγλία επανέλαβε η βρετανίδα πρωθυπουργός.
  • Μηχανικοί και αξιωματούχοι του πανεπιστημίου της Φλόριντα των ΗΠΑ και της πολιτείας αυτής είχαν συναντηθεί λίγες μόλις ώρες πριν από την κατάρρευση της πεζογέφυρας που προκάλεσε τον θάνατο έξι ανθρώπων, αλλά κατέληξαν ότι μια ρωγμή στη γέφυρα δεν αποτελούσε κίνδυνο για την ασφάλειά της, ανακοίνωσε σήμερα το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντα.
  • Στο Παρίσι βρέθηκε η Άνγκελα Μέρκελ για την πρώτη "επίσημη αποστολή" στη νέα θητεία της. Γαλλία και Γερμανία επεξεργάζονται κοινές θέσεις για το μέλλον της Ευρώπης και αναμένεται να τις παρουσιάσουν τον Ιούνιο.
  • Περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι έχουν ήδη εγκαταλείψει από το πρωί την ανατολική Γούτα, το προάστιο αυτό της πρωτεύουσας της Συρίας, της Δαμασκού, μέσω του σημείου ελέγχου της Χαμουρίγια, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κέντρου για τη Συμφιλίωση στη Συρία που ανήκει στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας ταγματάρχης Βλαντίμιρ Ζολοτούκιν.
  • «Τα τελευταία χρόνια ήταν ταραγμένα. Έχω την αίσθηση ότι έχουμε αφήσει αυτήν την εποχή πίσω μας και ότι τώρα μπορούμε να εργασθούμε για σημαντικά και αξιόλογα θέματα στο συνολικό εύρος των σχέσεών μας, διότι υπάρχουν πάρα πολλά πάνω στα οποία μπορούμε χτίσουμε», δηλώνει ο πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα Γενς Πλέτνερ.

Οικονομία

  • Η υπουργός Εργασίας, μιλώντας στη συνάντηση «Ενώνοντας δυνάμεις για μια άλλη Ευρώπη», υποστήριξε ότι η μέθοδος που επιλέχθηκε για την αντιμετώπιση της κρίσης, οδήγησε σε μεγάλης κλίμακας αναδιανομή εισοδήματος, εις βάρος της μισθωτής εργασίας».
  • Σε ολοκληρωτική κατάρρευση του νόμου Κατρούγκαλου που αφορά τον επανυπολογισμό των συντάξεων και τις περικοπές 18% που έχει συμφωνήσει η Ελλάδα με τους δανειστές, φέρνει απόφαση του «Μισθοδικείου».
  • Την ανακοίνωση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου από τον οίκο Standard and Poor's σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, σημειώνοντας πως η κυπριακή οικονομία βρίσκεται αρκετά κοντά στην αναβάθμιση.
  • Την ενίσχυση των επενδύσεων και της απασχόλησης αλλά και την επεξεργασία της νέας Αναπτυξιακής Στρατηγικής αναφέρει ο Γιάννης Δραγασάκης ως τους δύο βασικότερους στόχους του στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.
  • Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο πόλεμος των αγωγών μεταφοράς φυσικού αερίου από τα πρόσφατα κοιτάσματα που ανακαλύφθηκαν στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο προς την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Αθλητισμός

  • Η Τότεναμ έγινε η πρώτη ομάδα που πήρε το «εισιτήριο» για την ημιτελική φάση του κυπέλλου Αγγλίας, καθώς νίκησε στην έδρα της Σουόνσι με 3-0. Εκεί θα βρίσκεται και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που απέκλεισε με 2-0 την Μπράιτον στο «Ολντ Τράφορντ».
  • Το προβάδισμα των τεσσάρων βαθμών που είχε η Γιουβέντους έναντι της Νάπολι, μπορεί να γίνει +2, μετά την αποψινή «γκέλα» της «Γηραιάς Κυρίας» στην έδρα της ΣΠΑΛ (0-0). Τεράστιο βήμα για την παραμονή της στη Serie A έκανε η Σασουόλο με το «διπλό» στο «Φρίουλι» επί της Ουντινέζε (2-1).
  • Η Βαλένθια δεν εγκαταλείπει τη μάχη για μια θέση στην πρώτη τριάδα. Οι «νυχτερίδες» νίκησαν στο «Μεστάγια» με 3-1 την Αλαβές στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής και ξαναπέρασαν στην τρίτη θέση, με παιχνίδι περισσότερο από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η Μπέτις εκμεταλλεύτηκε την έδρα της και νίκησε την Εσπανιόλ με 3-0, ενώ στο ματς που προηγήθηκε η Χετάφε έκανε σπουδαία ανατροπή στην χώρα των Βάσκων, όπου επιβλήθηκε με 2-1 της Σοσιεδάδ.
  • Με δύο γκολ σε ένα τρίλεπτο από τον Γιάγια Σανόγκο, η Τουλούζ ανέτρεψε το 0-1 που έχανε από τη Στρασμπούρ ως το 89ο λεπτό (!), αλλά δεν κατόρθωσε να νικήσει και να απομακρυνθεί από τη ζώνη του υποβιβασμού, καθώς οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. Η Ρεν συνέχισε την καλή πορεία της περνώντας με 2-0 από την έδρα της Μπορντό, ενώ η Μονπελιέ δεν κατόρθωσε να κάμψει την αντίσταση της Ντιζόν.
  • Η Λίβερπουλ συνεχίζει να διανύει περίοδο φόρμας και να αποζημιώνει με πλούσιο θέαμα τους φίλους της, χάρη και στον Αιγύπτιο επιθετικό της, Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος έβαλε τέσσερα γκολ στο 5-0 επί της Γουοτφορντ. Εκτός της ζώνης του υποβιβασμού βρίσκεται μετά από καιρό η Κρίσταλ Πάλας, μετά την εκτός έδρας νίκη με 2-0 επί της Χάντερσφιλντ. H Έβερτον πήρε την εκτός έδρας νίκη με 2-1 επί της Στόουκ Σίτι κι έπιασε στην 8η θέση τη Λέστερ με 40 βαθμούς. Τέλος, η Μπόρνμουθ επικράτησε με 2-1 την ουραγό Γουέστ Μπρομ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου