Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018

Αμερικανικά F-15 στην αεροπορική άσκηση «Ηνίοχος 2018»

Σε όλο το FIR Αθηνών

Του Άγγελου Αθανασόπουλου

Αμερικανικά F-15 στην αεροπορική άσκηση «Ηνίοχος 2018»Πέμπτη, 15 Μαρτίου, 2018

Από τη  Δευτέρα 12 έως και την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018, θα διεξάγεταιί στην Ελλάδα η πολυεθνική αεροπορική άσκηση Μεσαίας Κλίμακας «Ηνίοχος 2018»., η οποία έχει γίνει σημείο αναφοράς τα τελευταία χρόνια.

Η άσκηση γίνετε σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών δυνάμεων τόσο από την Ελλάδα όσο και από άλλες χώρες. Αναμφίβολα, η σπουδαιότερη συμμετοχή είναι αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες συμμετάσχουν με 14 F-15E και προσωπικό υποστήριξης 300 ατόμων. Το παρών θα δώσει επίσης η Βρετανία (με Eurofighter Typhoon FGR4), η Ιταλία (με Tornado), τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (με Mirage 2000-9), ενώ θα είναι παρούσα, έστω και με μικρή συμμετοχή, και η Κύπρος. Από ελληνικής πλευράς, θα συμμετάσχουν όλες οι μοίρες της Πολεμικής Αεροπορίας με 4-6 αεροσκάφη.
Σύμφωνα και με την ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας, «ο αντικειμενικός σκοπός της Άσκησης είναι να παρέχει ρεαλιστική επιχειρησιακή εκπαίδευση σε συνθήκες που προσομοιάζουν ένα σύνθετο, πολλαπλών απειλών περιβάλλον μάχης, ώστε να μεγιστοποιήσουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πολεμικής Αεροπορίας».
Η άσκηση περιλαμβάνει επιχειρήσεις καταστολής αεράμυνας, προσβολής αεροδρομίων, προσβολής ειδικών στόχων/ αεροπορικής απομόνωσης, προσβολής στόχων επιφανείας, προστασίας αεροσκαφών υποστήριξης και αποστολές έρευνας και διάσωσης μάχης.
Σημειώνεται πως η αμερικανική συμμετοχή περιλαμβάνει 14 μαχητικά F-15E Strike Eagle και 300 άτομα προσωπικό υποστήριξης, που βρίσκονται στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, Ηλείας.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου