Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018

Αμερικανικά F-15 στην αεροπορική άσκηση «Ηνίοχος 2018»

Σε όλο το FIR Αθηνών

Του Άγγελου Αθανασόπουλου

Αμερικανικά F-15 στην αεροπορική άσκηση «Ηνίοχος 2018»Πέμπτη, 15 Μαρτίου, 2018

Από τη  Δευτέρα 12 έως και την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018, θα διεξάγεταιί στην Ελλάδα η πολυεθνική αεροπορική άσκηση Μεσαίας Κλίμακας «Ηνίοχος 2018»., η οποία έχει γίνει σημείο αναφοράς τα τελευταία χρόνια.

Η άσκηση γίνετε σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών δυνάμεων τόσο από την Ελλάδα όσο και από άλλες χώρες. Αναμφίβολα, η σπουδαιότερη συμμετοχή είναι αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες συμμετάσχουν με 14 F-15E και προσωπικό υποστήριξης 300 ατόμων. Το παρών θα δώσει επίσης η Βρετανία (με Eurofighter Typhoon FGR4), η Ιταλία (με Tornado), τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (με Mirage 2000-9), ενώ θα είναι παρούσα, έστω και με μικρή συμμετοχή, και η Κύπρος. Από ελληνικής πλευράς, θα συμμετάσχουν όλες οι μοίρες της Πολεμικής Αεροπορίας με 4-6 αεροσκάφη.
Σύμφωνα και με την ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας, «ο αντικειμενικός σκοπός της Άσκησης είναι να παρέχει ρεαλιστική επιχειρησιακή εκπαίδευση σε συνθήκες που προσομοιάζουν ένα σύνθετο, πολλαπλών απειλών περιβάλλον μάχης, ώστε να μεγιστοποιήσουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πολεμικής Αεροπορίας».
Η άσκηση περιλαμβάνει επιχειρήσεις καταστολής αεράμυνας, προσβολής αεροδρομίων, προσβολής ειδικών στόχων/ αεροπορικής απομόνωσης, προσβολής στόχων επιφανείας, προστασίας αεροσκαφών υποστήριξης και αποστολές έρευνας και διάσωσης μάχης.
Σημειώνεται πως η αμερικανική συμμετοχή περιλαμβάνει 14 μαχητικά F-15E Strike Eagle και 300 άτομα προσωπικό υποστήριξης, που βρίσκονται στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, Ηλείας.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου