Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Δικαιώθηκε ο ομογενής που είχε διαμάχη με τον Οργανισμό Τραμπ για ξενοδοχείο (βίντεο)



Τετάρτη, 7 Μαρτίου, 2018
Το όνομα Trump ξηλώθηκε από τη σήμανση του ξενοδοχείου (AP Photo/Arnulfo Franco).
ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΜΑ. Εργάτες ξήλωσαν το όνομα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ από τη σήμανση του ξενοδοχείου «Trump Ocean Club International Hotel and Tower» στον Παναμά, καθώς τα στελέχη του Τραμπ αναγκάστηκαν να φύγουν από τα γραφεία διαχείρισης, όπως και οι φύλακες ασφαλείας.
Ηταν το τέλος, με νομική παρέμβαση, μίας 12ήμερης διαμάχης για τον έλεγχο του ακινήτου. Η Δικαιοσύνη του Παναμά και αξιωματικοί της Αστυνομίας υποστήριξαν τα επιχειρήματα του ιδιοκτήτη της πλειοψηφίας των μετόχων, του ομογενή Ορέστη Φιντικλή (Orestes Fintiklis) να έχει τον έλεγχο.
«Ηταν καθαρά μία εμπορική διαμάχη η οποία ξέφυγε από τον έλεγχο», δήλωσε ο -κυπριακής καταγωγής- κ. Φιντικλής, private equity investor με έδρα το Μαϊάμι και επικεφαλής της Ενωσης Ιδιοκτητών Ξενοδοχείων. «Και σήμερα αυτή η διαμάχη τακτοποιήθηκε από τις αρχές και τους δικαστές αυτής της χώρας».
Οσον αφορά στην «ιστορία» της υπόθεσης, ο κ. Φιντικλής ήθελε να αλλάξει την επωνυμία του ξενοδοχείου και να φύγει ο Οργανισμός Τραμπ από τη διαχείρισή του επειδή θεωρεί ότι αυτός είναι ο λόγος που οι δουλειές δεν πηγαίνουν καλά.
Ο κ. Φιντικλής, ο οποίος διευθύνει το private equity fund «Ιthaca Capital», υποστηρίζει ότι ο Οργανισμός Τραμπ έχει φανεί ασυνεπής στις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη σύμβαση, ενώ παράλληλα λέει ότι οι δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου πάνω στα θέματα της μετανάστευσης έχουν καταστρέψει την επωνυμία της επιχείρησης στη Λατινική Αμερική.
Οι δικηγόροι του Οργανισμού Τραμπ, ανέφεραν από την πλευρά τους, ότι τα δικαστήρια του Παναμά δεν έλαβαν επί της ουσίας απόφαση για τη διαμάχη αυτή καθ’ εαυτή -τη σύμβαση διαχείρισης που ισχυρίζονται ότι είναι ακόμη σε ισχύ- και όρισαν μία προσωρινή διοίκηση μέχρι το διεθνές διαμεσολαβητικό όργανο να εκδικάσει σχετικά με το ζήτημα.
«Τα Trump Hotels είναι απόλυτα πεπεισμένα ότι όχι μόνο θα επικρατήσουν, αλλά ότι επίσης θα πρέπει να αποζημιωθούν για τις ζημιές που σχετίζονται με τις σημερινές ενέργειες», επεσήμαναν οι δικηγόροι σε ανακοίνωσή τους. Ο Οργανισμός Τραμπ δεν ανέφερε ποιος ήταν η νέα διαχείριση ή γιατί το όνομα Τραμπ ξηλώθηκε από το ξενοδοχείο.
Μέχρι πρότινος, οι ενέργειες του κ. Φιντικλή για αλλαγή της διαχείρισης στο ξενοδοχείο περιορίζονταν σε νομικά μέσα, αλλά και σε επιστολές που απέστελνε ο ίδιος στη διοίκηση του Οργανισμού Τραμπ.
Πριν από μερικές ημέρες, ωστόσο, ο ομογενής πήγε στο ξενοδοχείο με σκοπό να παραδώσει επιστολές τερματισμού της εργασίας του προσωπικού. Αυτή η ενέργειά του προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις. Κάποια στιγμή κατέφτασε και η Αστυνομία που δεν άφησε τον κ. Φιντικλή να διώξει το προσωπικό.
Σε αντίθεση με το Trump International Hotel στην Ουάσιγκτον ή το θέρετρο Mar-a-Lago στη Φλόριδα, που προσελκύουν τους επισκέπτες που επιθυμούν να βρεθούν σε επιχειρήσεις του νυν Προέδρου των ΗΠΑ, οι επισκέπτες που μίλησαν στο «Associated Press» φάνηκαν λιγότερο ευχαριστημένοι για το ξενοδοχείο του Οργανισμού Τραμπ στον Παναμά.
«Θα μπορούσα πραγματικά να το κάνω χωρίς το Trump Mojito. Υπάρχουν τέσσερα ή πέντε ποτά Trump στο μενού», δήλωσε η Leanne Horning, τουρίστρια από το Σικάγο, που μένει στο ξενοδοχείο επειδή έλαβε μια καλή προσφορά στο Διαδίκτυο.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου