Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Αμαλιάδα: Ανάσα με τρίμηνη παράταση για το Κτηματολόγιο


Σάββατο, 17 Μαρτίου, 2018

Όπως ενημερώθηκε εγγράφως ο Δήμος Ήλιδας από το ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, δόθηκε παράταση έως τις 18 Ιουνίου 2018 στην ημερομηνία λήξης της συλλογής δηλώσεων Κτηματογράφησης για την πόλη της Αμαλιάδας.
Η επίσημη παράταση έρχεται σε συνέχεια των ενεργειών του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, ο οποίος έγκαιρα είχε ενημερώσει τους υπευθύνους του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ για την μικρή προσέλευση των δημοτών να δηλώσουν τα ακίνητα τους.
Συγκεκριμένα μόλις το 9-10 % άγγιζαν  οι  δηλώσεις που είχαν υποβληθεί μέχρι τις αρχές της εβδομάδος στην Αμαλιάδα  για την ένταξη στο Εθνικό Κτηματολόγιο, την στιγμή που τα προεκτιμούμενα δικαιώματα για την συγκεκριμένη σύμβαση αγγίζουν τα 91.258 και επισήμως η προθεσμία υποβολής λήγει στις 19 Μαρτίου, δηλαδή θα έληγε σε τρείς  μέρες!
Και είναι γεγονός ότι σε καθημερινή βάση επικρατεί το αδιαχώρητο στο γραφείο του Κτηματολογίου στην οδό Ερμού. Μπορεί η υποβολή δηλώσεων να ξεκίνησε εντός του περασμένου Δεκεμβρίου,  ωστόσο οι περισσότεροι άρχισαν να υποβάλλουν δηλώσεις εντός του Φεβρουαρίου, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά την τακτική των Ελλήνων να είναι… της τελευταίας στιγμής!
Το αποτέλεσμα βέβαια είναι ότι οι πολίτες στήνονται με τις ώρες στις ουρές προκειμένου να εξυπηρετηθούν και πολλές φορές δεν είναι βέβαιο ότι θα προλάβουν να εξυπηρετηθούν σε μία ημέρα, ενώ υπάρχουν και παραδείγματα ότι πολλοί πηγαίνουν από πολύ νωρίς το πρωί και στήνονται έξω από το γραφείο του Κτηματολογίου για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν νούμερο για να έχουν μία ικανοποιητική σειρά. Προχθές ηλικιωμένη κυρία λιποθύμησε περιμένοντας στη σειρά. Οι υπάλληλοι με την σειρά τους κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να εξυπηρετήσουν τους πολίτες. Η προθεσμία που δόθηκε δίνει μια ανάσα σε όλους.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου