Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Τσίπρας: «Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι»


Παρασκευή, 23 Μαρτίου, 2018

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (Βρυξέλλες, 22 Μαρτίου), προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Πιστεύω ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Θα πρέπει να λάβουμε αποφάσεις για το κοινό μας μέλλον. Πρέπει να κάνουμε μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη. Χρειαζόμαστε έναν ισχυρό και δεσμευτικό κοινωνικό πυλώνα. Χρειαζόμαστε μια αξιόπιστη τραπεζική ένωση, προκειμένου να μας προστατεύει όλους.
Ιδιαίτερα στις μέρες μας, στις οποίες εκτυλίσσονται δύσκολες γεωπολιτικές εξελίξεις, χρειαζόμαστε την ΕΕ να είναι ένας ισχυρός περιφερειακός και διεθνής παράγοντας. Αυτό σημαίνει, πρώτα απ’ όλα, υποστήριξη σε όλα τα κράτη-μέλη ενάντια σε παραβιάσεις από τρίτες χώρες. Υποθέτω ότι σήμερα θα συζητήσουμε τις υποθέσεις της Τουρκίας και του Salisbury. Πιστεύω ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα διπλωματικά μέσα.
Σχετικά με την υπόθεση Salisbury ανέφερε ότι «Πρέπει να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στο Ηνωμένο Βασίλειο, και στο Βρετανικό λαό, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να διερευνήσουμε το ζήτημα περαιτέρω και να λειτουργήσουμε με μεγάλη υπευθυνότητα», ενώ για τις σχέσεις ΕΕ και Τουρκίας δήλωσε: «Πρέπει να προβληματιζόμαστε με τις εξελίξεις στην περιοχή αλλά επίσης πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε σαφείς απέναντι στην τουρκική πλευρά, ως προς τις υποχρεώσεις τους. Ιδιαίτερα ως προς την υποχρέωσή τους να σέβονται το διεθνές δίκαιο, αλλά ταυτόχρονα να κρατάμε ανοιχτές τις πόρτες για διάλογο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου