Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Εκλογικά γκάλοπ


Τρίτη, 20 Μαρτίου, 2018

Το παλεύουν οι γκαλοπατζήδες, για να διαμορφώσουν προεκλογικό κλίμα και κυρίως να εκλέξουν νωρίς-νωρίς πρωθυπουργό, ανυπομονούν να εισπράξουν τα εύσημα για την επιτυχία της πρόβλεψής τους, ακόμη και αν δεν τους βγει, αφού πάντα υπάρχει ο αστάθμητος παράγων, που την τελευταία στιγμή αλλοίωσε την πρόβλεψη.
Και ως είναι φυσικό οι πρωταγωνιστές του δίπολου αριστερά – δεξιά παρακολουθούν και μελετούν τα  «αποτελέσματα», ώστε να προσαρμόσουν την ομοιομορφία τους στην πολιτική πρακτική ασφαλώς, γιατί στην ιδεολογική κατεύθυνση δεν έχουν πρόβλημα, ισχύει απόλυτα ο αυτοπροσδιορισμός και η αυτοδήλωση.
Η δεξιά λοιπόν και η αριστερά, όπως αυτοαποκαλούνται και κομπάζουν γι αυτό, μάχονται καθημερινά για να φτιάξουν την μόστρα τους και να πείσουν τους ψηφοφόρους για την ανώτερή τους πολιτική ποιότητα, μέσα σε ένα σύστημα προδιαγεγραμμένο και προκαθορισμένο, από την τρόϊκα, τους θεσμούς κατ άλλους και τους δανειστές και κηδεμόνες μας οπωσδήποτε και για όλους.
Αν και η κυβέρνηση προπαγανδίζει, καλώς ή κακώς, ανάλογα πως φαίνεται για τον καθένα, την έξοδο στις αγορές και ουσιαστικά την απαλλαγή από την κηδεμονία, ώστε να γίνουν τα απαραίτητα ρουσφέτια, η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί ότι έχει τακτοποιήσει όλα τα ζητήματα σχετικά με τις αγορές, το πρόγραμμα διακυβέρνησης και φυσικά με τα ρουσφέτια για τα δικά της παιδιά.
Αποκρύπτουν ασφαλώς και οι δύο την ανετοιμότητά μας για έξοδο στις αγορές με ανταγωνιστικές προοπτικές και όρους, αφού είναι μάλλον απίθανο όσο είμαστε καταχρεωμένοι, να αποφασίσουν οι ιδιώτες λεφτάδες να μας χρηματοδοτήσουν χωρίς νέα μνημόνια και μάλιστα πιο σκληρά, ώστε να διαφυλάξουν τα χρήματά τους.
Άλλωστε τόσα χρόνια με τους κρατικούς δανειστές, δεν μπορέσαμε να διοχετεύσουμε έστω ελάχιστα χρήματα στις υποδομές και στην παραγωγή, ώστε να μπορέσουμε να πληρώσουμε έστω ένα τοκοχρεολύσιο με επενδυτικά κέρδη, το αντίθετο μάλιστα, όλα τα δανεικά έμπαιναν στην ανανέωση των προηγούμενων δόσεων και στην λειτουργία του κράτους, παρότι τελευταία κυριαρχεί η απατηλή άποψη περί πρωτογενών πλεονασμάτων και αποσιωπούνται τα κοινωνικά , μισθολογικά και συνταξιοδοτικά ελλείμματα.
Αλλά που καιρός τώρα για πολύπλοκες σκέψεις και συλλογισμούς περί επενδύσεων και ανάπτυξης, προέχει η κομματική μόστρα και το γυάλισμα των λοιπών χώρων, ώστε το εκλογικό σώμα να θαμπωθεί και να ψηφίσει ανάλογα μα την συγκυρία αφενός, αλλά και με τις διαθέσεις των δύο πόλων του δίπολου, γιατί υπάρχει και το απρόβλεπτο, που μόνο οι γκαλοπατζήδες μπορούν, δηλαδή να γίνουν οι εκλογές νωρίτερα, για το καλό της πατρίδας, όπως συνηθίζεται να λέγεται πάντα σε πρόωρες εκλογές.
Δεν φαίνεται όπως δείχνουν τα πράγματα και επιβεβαιώνουν οι γκαλοπατζήδες, να πάμε για το Φθινόπωρο του 2019 στην εκλογική διαδικασία, δεν κρατιέται κανένας του πολιτικού συστήματος, φοβούμενοι όλοι την φθορά του χρόνου και δυστυχώς ουδείς έχει την ικανότητα να επενδύσει εκλογικά στον χρόνο, άρα λοιπόν, κατά τις ανεπίσημες προβλέψεις, οδεύουμε σύντομα σε εκλογές.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου