Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Μετά την κατάληψη της Αφρίν ο Ερντογάν απειλεί με εισβολή στο Ιράκ

Την επέκταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων και σε άλλες κουρδικές περιοχές όπως το Ιράκ διαμήνυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με την αγγλική έκδοση της Hurriyet, δήλωσε πως η Αγκυρα «μπορεί να εισβάλει ξαφνικά μέσα σε μία νύχτα» στην ιρακινή πόλη Σιντζάρ.
Ο Ερντογάν ζήτησε από την ιρακινή κυβέρνηση να «καθαρίσει» τους Κούρδους αντάρτες του PKK. Σε περίπτωση μη επίλυσης του ζητήματος προειδοποίησε:
«Μπορούμε να εισβάλλουμε μέσα σε μία νύχτα στη Σιντζάρ και να την “καθαρίσουμε”».
«Τώρα, μετά (την Αφρίν), θα συνεχίσουμε αυτήν την επιχείρηση έως την ολοκληρωτική καταστροφή αυτού του διαδρόμου, που περιλαμβάνει τη Μανμπίτζ (Ιεράπολη), το Άιν αλ Αράμπ (σ.σ η αραβική ονομασία του Κομπάνι), το Ταλ Αμπιάντ, το Ρας αλ Έιν και το Καμισλί» επισήμανε ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε στην Άγκυρα.
Η Τουρκία αποκαλεί «τρομοκρατικό διάδρομο» τα εδάφη που τελούν υπό τον έλεγχο των κουρδικών οργανώσεων στη βόρεια Συρία και το Ιράκ κι επεκτείνονται έως την τουρκική μεθόριο.
Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους έχει ήδη διαβεβαιώσει ότι μετά την Αφρίν, οι τουρκικές δυνάμεις κατευθύνονται στο Μανμπίτζ, σε απόσταση περίπου 100 χλμ ανατολικά.
Εντούτοις, μια τέτοια πρωτοβουλία θα μπορούσε να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, καθώς στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί εκατοντάδες Αμερικανοί στρατιώτες, που στηρίζουν τους YPG στη μάχη εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Πηγή: Βραδυνή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου