Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018

Πολλαπλά μέτωπα ανοίγει η Τουρκία – «Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο»


Παρασκευή, 16 Μαρτίου, 2018
Σε μια διαρκή περίοδο κρίσης με όλους σχεδόν του γείτονές της (και όχι μόνο) βρίσκεται τους τελευταίους μήνες η Τουρκία. Με αποκορύφωμα τη δήλωση του Τουρκού προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε για έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, η γειτονική χώρα περνά μια παρατεταμένη περίοδο αστάθειας και δείχνει ότι είναι διατεθειμένη να φτάσει στα άκρα και να παρασύρει όποιον βρεθεί στο διάβα της για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του ηγέτη της.
Ιδού με ποιες χώρες βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε ανοιχτή παράθεση και τους λόγους για τους οποίους επιδιώκει να φέρει την κατάσταση στο «κόκκινο».

ΣΥΡΙΑ – ΚΟΥΡΔΙΚΑ ΕΔΑΦΗ

Ο πόλεμος στη Συρία αποτέλεσε μια πρώτης τάξης ευκαιρία για την Άγκυρα να επέμβει με στόχο να χτυπήσει τους κουρδικούς θύλακες και ταυτόχρονα να ελέγξει την περιοχή στα βόρεια του κράτους. Εδώ και εβδομάδες ο τουρκικός στρατός προελαύνει στην πόλη Αφρίν, με τις διεθνείς οργανώσεις να κάνουν λόγο για πρωτοφανή αιματοχυσία και εγκλήματα κατά αμάχων. Η Τουρκία έχει διαμηνύσει ότι όταν η πόλη πέσει στα χέρια της, δεν θα την παραδώσει στη Συρία αλλά θα την εντάξει σε ένα σχέδιο δημιουργίας μια ουδέτερης ζώνης. Στις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού συμμετέχουν και αντάρτες της συριακής αντιπολίτευσης, περιπλέκοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

ΕΛΛΑΔΑ – ΑΙΓΑΙΟ/ΕΒΡΟΣ

Η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο ήταν το αποκορύφωμα μιας σειράς από επεισόδια τα οποία χρονολογούνται από την «απόδραση» οκτώ Τούρκων στρατιωτικών με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη μετά την απόπειρ πραξικοπήματος, και την άρνηση της ελληνικής δικαιοσύνης να τους εκδώσουν στην Τουρκία. Η Άγκυρα δείχνει ότι θα κάνει τα πάντα για να τραβήξει στην κατάσταση στα άκρα –όσο αυτό της επιτρέπει το διεθνές και εγχώριο δίκαιο για περιστατικά σαν αυτά του Έβρου- όμως πριν από το συγκεκριμένο επεισόδιο είχαν προηγηθεί και άλλα αρκετά σοβαρά, όπως η σύγκρουση ελληνικού πλοίου με τουρκική ακταιωρό στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Παράλληλα ο Ερντογάν κάνει, πλέον, σχεδόν καθημερινή αναφορά στην Ελλάδα, είτε εξαιτίας της πρόσφατης υποβάθμισης της τουρκικής οικονομίας από τον οίκο Moody’s, είτε γιατί η χώρα μας «έχει λάβει πολλά δισ. ευρώ από τους Ευρωπαίους ενώ η Τουρκία όχι».

ΚΥΠΡΟΣ

Η επιθετική στάση της Τουρκίας απέναντι στην Κύπρο περνά διαρκώς από περιόδους κάμψης και έντασης. Οι πρόσφατες απόπειρες για μελέτες φυσικού αερίου και υδρογονανθράκων στα θαλάσσια οικόπεδα νότια του νησιού αντιμετωπίστηκαν από τον Ερντογάν με μια σειρά από απανωτές –και παράνομες για τη Λευκωσία- NAVTEX, κατά τις οποίες δεσμεύονταν για μεγάλο χρονικό διάστημα για στρατιωτικές ασκήσεις τα σημεία όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθούν ερευνητικές γεωτρήσεις. Αποκορύφωμα της έντασης που προκαλεί η Άγκυρα στην περιοχή ήταν η ανοιχτή απειλή του σκάφους της ιταλικής ΕΝΙ, το οποίο μετά από πολλές ημέρες αναμονής –και τεράστιων εξόδων- αναγκάστηκε να αποχωρήσει προσωρινά από την περιοχή.
Πηγή: news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου