Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018

Κοτζιάς - Ντιμιτρόφ: Επιβεβαιώνονται οι δυσκολίες για το Σύνταγμα - Αρχική συμφωνία για τις μελλοντικές σχέσεις

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
ΣΚΟΠΙΑ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ.Σημαντική διαφορά καταγράφεται στις διαπραγματευτικές θέσεις Ελλάδος και Σκοπίων παρά τη συνέχιση των διαβουλεύσεων.
Το ένα θέμα αφορά στην αλλαγή του Συντάγματος της χώρας κάτι που επιβεβαιώθηκε και από τις απαντήσεις που έδωσε ο Νίκολα Ντιμιτρόφ προς τους δημοσιογράφους, στις οποίες έδειξε σκεπτικισμό για την προοπτική αναθεώρησης του Συντάγματος.
Εξίσου σκεπτικός εμφανίστηκε ο κ. Ντιμιτρόφ και έναντι της ελληνικής θέσης για αμετάφραστο (αυτό που συζητείται είναι το GornjaMacedonia), αλλά και έναντι του ενιαίου.
Από την πλευρά του, ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι υπάρχει συμφωνία για τις μελλοντικές σχέσεις και διευκρίνισε ότι η Ελλάδα δεν ζητάει παραπάνω εγγυήσεις «απλά παίρνουμε υπόψιν αποφάσεις δικαστηρίων ευρωπαϊκών χωρών οι οποίες θεωρούν το Σύνταγμά τους, υπερκείμενο ευρωπαϊκών συνθηκών».
Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο κ. Κοτζιάς εκδήλωσε την πίστη του στην προοπτική ενός έντιμου συμβιβασμού: «Πιστεύουμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό, και σε έναν έντιμο συμβιβασμό δεν μπορείς να πάρεις όλα όσα θέλεις, όλα όσα έχεις στο νου σου», ήταν η φράση του κ. Κοτζιά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τον ομόλογό του των Σκοπίων Νικόλα Ντιμιτρόφ.
Ο κ. Κοτζιάς δήλωσε χαρούμενος που βρίσκεται στη «βόρεια φίλη χώρα» και υπενθύμισε ότι όπως είχε πει «μόλις αλλάξει το όνομα στο αεροδρόμιο θα έρθουμε να επισκεφτούμε την όμορφη πόλη σας».
Πρόσθεσε δε τα εξής: «Πιστεύουμε πάρα πολύ στο κοινό μας μέλλον, στην κοινή μας συνεργασία που θα είναι προς όφελος των πολιτών και της περιοχής. Πιστεύω βαθιά πως αν μπορέσουμε να κάνουμε βήματα, και σήμερα κάναμε βήματα, θα λύσουμε τα προβλήματα που βρήκαμε. Και τα προβλήματα αυτά δεν τα δημιούργησα εγώ και ο Νίκολα. Μια λύση θα βοηθήσει τη φιλία των λαών μας, την οικονομική συνεργασία και την ασφάλεια στην περιοχή».
«Οι σχέσεις των δύο χωρών πρέπει να ακολουθήσουν τις πολύ καλές σχέσεις των δύο λαών», είπε επίσης ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, φέρνοντας το παράδειγμα των χιλιάδων πολιτών από την ΠΓΔΜ που κάθε καλοκαίρι έρχονται για διακοπές στην Ελλάδα.
Από την πλευρά του ο Νίκολα Ντιμιτρόφ στην εισαγωγική του τοποθέτηση ανέφερε: «Μιλήσαμε για όλα τα σημαντικά σημεία. Πρόκειται για πολύ ευαίσθητη ισορροπία. Αν γίνει ένα μικρό βήμα τα πάντα μπορούν να μετατοπισθούν προς μία λύση. Προσπαθούμε να οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη, υπάρχουν ακόμη προκαταλήψεις. Υπάρχει πραγματική επιθυμία για την επίλυση του θέματος με τρόπο που δεν θα υποτιμήσει κανέναν».
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Κοτζιά - Ζάεφ 
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ.
Μετά τη συνάντηση οι δύο άντρες αντάλλαξαν χειραψία ποζάροντας χαμογελαστοί στους φωτογράφους.

Αμέσως μετά ο υπουργός Εξωτερικών μετέβη στο Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια για τον εορτασμό της Εθνικής επετείου 25ης Μαρτίου.
Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου