Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Αποστρατεία - σκάνδαλο του ταξίαρχου που «φρέναρε» την πώληση όπλων στη Σ. Αραβία

Eίχε διαπληκτιστεί με τον Π. Καμμένο

Αποστρατεία - σκάνδαλο του ταξίαρχου που «φρέναρε» την πώληση όπλων στη Σ. Αραβία Κυριακή, 4 Μαρτίου, 2018
Την αποστρατεία του ταξίαρχου Μιχαήλ Παπαδάκη, του αξιωματικού που είχε εμπλακεί στην υπόθεση πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, αποφάσισε το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, σε μια απόφαση που ενδεχομένως να προκαλέσει αντιδράσεις και ενδεχομένως να χαρακτηριστεί και εκδικητική.
Αξίζει να θυμίσουμε ότι ο κ. Παπαδάκης ως επικεφαλής γραφείου της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενήργησε με τρόπο ο οποίος δεν ήταν και τόσο αρεστός στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, με αποτέλεσμα όπως έχει γίνει γνωστό να υπάρξει ένταση μεταξύ τους και να διαπληκτιστούν, με τον Πάνο Καμμένο να φωνάζει φρουρούς να τον συλλάβουν.

Το ιστορικό

Σημειώνεται ότι η ποινική δικογραφία για την υπόθεση αγοραπωλησίας στρατιωτικού υλικού με την Σαουδική Αραβία, διαβιβάστηκε στη Βουλή στις αρχές Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα μάλιστα με διαβιβαστικό που συνόδευε τη δικογραφία, «θα διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του υπουργού Αμυνας σχετικά με την υλοποίηση της από 13-6-2017 διακρατικής συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας για την αγοραπωλησία αμυντικού υλικού (300.000 βλήματα τύπου 105 mm) από τα αποθέματα του Ελληνικού Στρατού».

Για να ολοκληρωθεί η προμήθεια, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας υπέγραψε ιδιωτικό συμφωνητικό, που προβλήθηκε ως διακρατική συμφωνία, με τον επιχειρηματία Βασίλη Παπαδόπουλο, ο οποίος εμφανιζόταν ως εκπρόσωπος των Σαουδαράβων. Η συμφωνία υπεγράφη άρον άρον μεταξύ του γενικού διευθυντή Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων και του μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλου στο αεροδρόμιο της Μίκρας στη Θεσσαλονίκη, παρά τις προειδοποιήσεις του προξένου στο Ριάντ Ηλία Κλουβάτου ότι η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας εμφανιζόταν να αγνοεί την ανάμειξη του έλληνα επιχειρηματία.

Ο Βασίλειος Παπαδόπουλος υποστηρίζει ότι ήταν εξουσιοδοτημένος από το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, ενώ σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο ο Βασίλειος Παπαδόπουλος δεν είναι «μεσάζων» αλλά ο αντιπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας.

Επισημαίνεται ότι ο φερόμενος ως μεσάζοντας στην αγοραπωλησία, επιχειρηματίας Βασίλης Παπαδόπουλος ουδέποτε εμφανίστηκε ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών όταν κλήθηκε να καταθέσει, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργήθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς. Στη συνέχεια, η Εισαγγελία διαβίβασε αμελλητί στη Βουλή τη δικογραφία μόλις διαπίστωσε πως στην υπόθεση εμπλέκεται το όνομα του Πάνου Καμμένου.

Κικίλιας: Η κυβέρνηση επιδιώκει να ελέγξει τις ένοπλες δυνάμεις

Στην απόφαση να αποστρατευθεί ο Μιχαήλ Παπαδάκης έκανε αναφορά και ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας τονίζοντας πως «Οι πρόσφατες κρίσεις των ανωτάτων αξιωματικών του Στρατού Ξηράς, γεννούν πολλά ερωτήματα καθώς σχετίζονται και με την υπόθεση της απόπειρας πώλησης αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία για την οποία ελέγχεται ο κ. Καμμένος».

Ο κ. Κικίλιας σημειώνει ότι: «αποστρατεύθηκε ο Ταξίαρχος Μιχαήλ Παπαδάκης, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι ήταν ο αξιωματικός που ενεργώντας με τη θεσμική του ιδιότητα χάλασε την “δουλειά” που πήγε να στήσει ο κ. Καμμένος με τον εκλεκτό του μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλο» και προσθέτει: «ως φαίνεται, μετά την άλωση του κρατικού μηχανισμού που επιχειρεί συστηματικά η Kυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τώρα επιδιώκει να ελέγξει και τις Ένοπλες Δυνάμεις αποπέμποντας αξιωματικούς που προτάσσουν το συμφέρον της χώρας μας, και μάλιστα σε μια τόσο ευαίσθητη περίοδο για τα εθνικά μας θέματα».

Καταλήγοντας ο κ. Κικίλιας αναφέρει: «το μόνο παρήγορο είναι ότι η χειρότερη και πιο επικίνδυνη Κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης μετρά πλέον τον χρόνο της αντίστροφα»..
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου