Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

«Αστεγος» και «φτωχός» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Δημήτριος


 Σάββατο, 10 Μαρτίου, 2018

Του Θεοδώρου Καλμούκου


Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Δημήτριος. Φωτογραφία αρχείου: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος δήλωσε «άστεγος» και «φτωχός» που δεν έχει διόλου χρήματα, παρά μονάχα λίγα για τον ενταφιασμό του, αφήνοντας τους πάντες άφωνους, κληρικούς και λαϊκούς, που συμμετείχαν το περασμένο Σάββατο 3 Μαρτίου 2018 στην τοπική Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Αμεσης Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας.
Η Κληρικολαϊκή έγινε στις νεόδμητες εγκαταστάσεις της κοινότητας του Αγίου Μιχαήλ στο Port Washington του Λονγκ Αϊλαντ.
Ο Αρχιεπίσκοπος είπε πως στην ουσία είναι «άστεγος» ενώ χρησιμοποίησε το όρο «homeless» στα αγγλικά, πλην όμως δεν προχώρησε για να πληροφορήσει την ολομέλεια πού διέμενε κατά τα περασμένα δέκα χρόνια.
Υπενθυμίζεται ότι αρνήθηκε να μείνει στην πρώην οικία του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Ιακώβου στην περίοπτη θέση στο Rye της Νέας Υόρκης επικαλεσθείς την απόστασή της από τα Γραφεία της Αρχιεπισκοπής στο Μανχάταν.
Η οικία πωλήθηκε στην τιμή των $3,0 εκατομμυρίων όταν η αγορά και οι τιμές των ακινήτων βρίσκονταν στο κατώτερο επίπεδο τους. Εκ των $3,0 εκατομμυρίων οι $800.000 χρησιμοποιήθηκαν για την επισκευή της οροφής της Αρχιεπισκοπής και τα υπόλοιπα αγνοούνται καθότι δεν δόθηκε ποτέ απολογισμός, ούτε εμφανίστηκαν σε καμία αναφορά οικονομικών όπως απεκάλυψε ο «Εθνικός Κήρυκας».
Είπε ακόμα πως οι γονείς του τους δώρισαν με τον αδελφό του το σπίτι που είχαν στην Αθήνα, το μοιράσανε, και το δικό του μερίδιο το διαθέτει για υποτροφίες σε παιδιά.
Ανέφερε ακόμη, ότι δεν έχει αυτοκίνητο. Ωστόσο, όλοι γνωρίζουν ότι η Αρχιεπισκοπή παρέχει αυτοκίνητο και μάλιστα μάρκας Audi υψηλών προδιαγραφών και δύο Διακόνους ως οδηγούς.
Τόνισε ότι δεν χρησιμοποίησε ποτέ την πιστωτική κάρτα που του είχαν δώσει όταν ήλθε και μάλιστα τώρα που τις ζητούσαν για να τις κόψουν είχε δυσκολία να την εντοπίσει. Βέβαια την πιστωτική κάρτα την χειρίζονται οι Διάκονοι που τον συνοδεύουν διότι δεν είναι πρέπον ο Αρχιεπίσκοπος να βγάζει ο ίδιος την πιστωτική κάρτα και να πληρώνει.
Μιλώντας για τα οικονομικά ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος είπε ότι όταν ήλθα βρήκα από τον Σπυρίδωνα χρέος εκατομμυρίων δολαρίων, κι έκανα τις σχετικές επεμβάσεις και μέσα σε λίγο καιρό διορθώθηκαν όλα.
Αποκάλυψε πως είχα το δικαίωμα να σηκώσω το τηλέφωνο και να πω σ’ ένα φίλο πως χρειάζομαι ένα $1,0 εκατομμύριο. Κι εκείνος μου έλεγε εντάξει και την άλλη μέρα λάμβανα επιταγή με το ποσό του $1.200.000 (ενός εκατομμυρίου διακοσίων χιλιάδων δολαρίων). Και του έλεγα σου ζήτησα $1,0 εκατομμύριο, κι εκείνος μου απαντούσε μα έχεις και έξοδα.
Σε άλλο σημείο φέρεται να είπε πως λένε ότι η Αρχιεπισκοπή είναι πεσμένη οικονομικά και πρόσθεσε διερωτώμενος: τα ιδρύματα, η εκκλησία στο Σάουθχαμπτον, τίνος είναι; Είναι της Αρχιεπισκοπής.
Τόνισε πως περίμενα να έλθουν οι πλούσιοι να δώσουν τα χρήματα για την Αρχιεπισκοπή και για τον Αγιο Νικόλαο και αντ’ αυτού δεν έγινε τίποτε.
Υπογράμμισε πως εργάσθηκε σκληρά κι έφερε ειρήνη και αγάπη στην Εκκλησία. Επανέλαβε ότι δεν γνώριζε τίποτε για τα γενόμενα στην Αρχιεπισκοπή γύρω από τα οικονομικά, διαψεύδοντας τον μέχρι πρόσφατα στενό και εξ’ απορρήτων συνεργάτη του, τον κ. Τζέρι Δημητρίου Εκτελεστικό Διευθυντή της Αρχιεπισκοπής, ο οποίος στην επιστολή που του έστειλε στις 24 Ιανουαρίου 2018 του είπε ότι όχι μόνο γνώριζε τα πάντα αλλά ο ίδιος (ο Αρχιεπίσκοπος) απεφάσιζε.
Στην Κληρικολαϊκή μίλησε ο κ. Μιχάλης Ψαρός, Ταμίας του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την οικονομική εξυγίανση και ανασυγκρότηση της Αρχιεπισκοπής. Ανέφερε ότι η Αρχιεπισκοπή λειτουργεί ήδη σε σταθερές οικονομικές βάσεις.
Οτι απέλυσαν τριάντα τρία τοις εκατό του υπαλληλικού προσωπικού. Οτι πήραν τις πιστωτικές κάρτες διότι ο καθένας είχε την κάρτα του και τη χρησιμοποιούσε όπως ήθελε. Οτι δεν υπήρχε λογαριασμός πόσες πιστωτικές κάρτες και πόσα κινητά τηλέφωνα υπήρχαν.
Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου της κοινότητας των Αρχαγγέλων του Port Washington υπέβαλλε σειρά ερωτήσεων όπως πού πήγαν τα χρήματα; Ποιος τα πήρε; Δεν μπορεί να μην ξέρετε πόσα είναι. Πώς ήταν δυνατόν να ήταν υπεύθυνος μόνο ένας άνθρωπος, ο κ. Τζέρι Δημητρίου;
Ο «Εθνικός Κήρυκας» είναι σε θέση να γνωρίζει ότι στο τέλος της Κληρικολαϊκής ιερείς αλλά και λαϊκοί έλεγαν ότι δεν πίστευαν στα αυτιά τους όταν άκουγαν τον Αρχιεπίσκοπο να κάνει ο ίδιος την αγιογραφία του.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου