Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com


Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018

Ιβάν Σαββίδης: Συγγνώμη από όλους για την εισβολή στο γήπεδο

Τι λέει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ

Ιβάν Σαββίδης: Συγγνώμη από όλους για την εισβολή στο γήπεδοΔύο σχεδόν ημέρες μετά τις πρωτοφανείς εικόνες από το γήπεδο της Τούμπας και αφού παρήλθε η προθεσμία του αυτοφώρου ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης με δήλωσή του ζητά συγγνώμη για την εισβολή του με όπλο στον αγωνιστικό χώρο.

Σε δήλωσή του στην επίσημη σελίδα της ομάδας ο Ιβάν Σαββίδης τονίζει ότι λυπάται για ότι έγινε και επισημαίνει ότι δεν είχε δικαίωμα να βγει κατ' αυτόν τον τρόπο στον αγωνιστικό χώρο. Απέδωσε το γεγονός σε συναισθηματική φόρτιση κατά την ώρα του αγώνα, ενώ τονίζει δεν απείλησε κανέναν.
Παρά το γεγονός ότι αναφέρει ότι δεν έπρεπε να εισβάλει με τον τρόπο αυτό στο γήπεδο, εντούτοις δεν κάνει καμιά αναφορά ούτε στο όπλο που έφερε στη ζώνη, ούτε βεβαίως και για τις απειλές που εκτόξευσε στους διαιτητές και σε παράγοντες της ΑΕΚ.
Υπενθυμίζεται ότι στο φύλλο αγώνα του διαιτητή Κομίνη υπάρχουν ξεκάθαρες αναφορές για την έξαλλη κατάσταση στην οποία ήταν ο κ. Σαββίδης και τον τσακωμό που είχε με μέλη της αποστολής της ΑΕΚ αλλά και τον ίδιο τον διαιτητή.

Ολόκληρη η δήλωση του Ιβάν Σαββίδη έχει ως εξής

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όλους τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, όλους τους Έλληνες φιλάθλους, την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα.
Λυπάμαι πάρα πολύ για αυτό που έγινε. Σαφώς δεν είχα δικαίωμα να βγω στον  αγωνιστικό χώρο κατ' αυτόν τον τρόπο.
Η συναισθηματική αντίδραση μου έχει προκληθεί από την γενικευμένη αρνητική κατάσταση, που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο τον τελευταίο καιρό και από το σύνολο των απαράδεκτων, μη αθλητικών γεγονότων,  που έλαβαν χώρα προς το τέλος του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: τις ενέργειες του διαιτητή και του επόπτη (γκολ – οφσάιντ – γκολ), την διακοπή του αγώνα, τις διαμαρτυρίες και την είσοδο μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεκάδων ανθρώπων και των δυο ομάδων.
Όλα αυτά θα μπορούσαν να δημιουργήσουν έκρυθμη κατάσταση στο γήπεδο και ο μοναδικός στόχος μου ήταν να προστατεύσω δεκάδες χιλιάδες φιλάθλων του ΠΑΟΚ από προβοκάτσιες – συμπλοκές – ανθρώπινα θύματα.

Πιστέψετε με, δεν είχα κανένα σκοπό να διαπληκτιστώ με την αντίπαλη ομάδα ή με τους διαιτητές. Και σαφώς δεν απείλησα κανέναν.
Δυστυχώς τόσο εγώ και η οικογένεια μου, όσο και οι συνάδελφοι μου, βρεθήκαμε όμηροι του τελείως αρρώστου ποδοσφαιρικού κατεστημένου.
Αγωνίζομαι και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, παρά τις αδιάκοπες επιθέσεις που δέχομαι σε όλα τα επίπεδα, για ένα δίκαιο ποδόσφαιρο με έντιμη διαιτησία σε όλους τους αγώνες και για να κερδίζονται τα πρωταθλήματα στα γήπεδα και όχι στα δικαστήρια.
Για ακόμα μια φορά ζητάω συγγνώμη.​​
Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου