Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Κυπριακή ΑΟΖ: Ο Τραμπ κόβει τον «τσαμπουκά» του Ερντογάν


Έντονο προβληματισμό και ανησυχία προκαλεί στην Τουρκία η στρατηγική κίνηση των ΗΠΑ να ενισχύσουν την στρατιωτική παρουσία τους στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, με σαφή στόχο να στείλουν αποτρεπτικό μήνυμα στον Ερντογάν εάν προτίθεται να επαναλάβει τα «νταηλίκια» που έλαβαν χώρα μερικές εβδομάδες πριν αναφορικά με το γεωτρύπανο της ιταλικής ΕΝΙ στην κυπριακή ΑΟΖ.
Την ίδια ημέρα, πλοία τόσο από το Ναυτικό των ΗΠΑ όσο και από το βορειοαμερικανικό Ναυτικό Σώμα, αλλά και ερευνητικά πλοία της ExxonMobil, έφθασαν στη Μεσόγειο Θάλασσα.
Διόλου τυχαία στις 21 Φεβρουαρίου οι ΗΠΑ ανέπτυξαν στην περιοχή τέσσερα πολεμικά πλοία της ομάδας “Iwo Jima”, η οποία περιλαμβάνει τρία αμφίβια πολεμικά πλοία και ένα ακόμη που μεταφέρει την 26η θαλάσσια μονάδα δύναμης 2,500 πεζοναυτών, ενισχύοντας τη δύναμη του έκτου στόλου του αμερικανικού ναυτικού που αποτελείται από πέντε ακόμη πολεμικά πλοία. Η ναυαρχίδα του ομίλου, το αεροπλανοφόρο USS Iwo Jima, είναι εφοδιασμένη με ελικόπτερα επίθεσης Cobra, αεροσκάφη εδάφους AV-8 Harrier και αεροσκάφη MV-22 Osprey.
Δύο ερευνητικά πλοία της Exxon Mobil έφθασαν επίσης στη Μεσόγειο σχεδόν δύο εβδομάδες αργότερα με κατεύθυνση την αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου στο πλαίσιο της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της Κύπρου, της ExxonMobil και του Qatar Petroleum.
Πηγή: newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου