Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα


Αγαπητοί Αναγνώστες, Αναγνώστριες

Λόγο των πολλών ειδήσεων ΝΕΑ της ημέρας μπορεί να είναι και κάτω δεξιά που γράφουμε “παλαιότερες αναρτήσεις” κάνετε “κλικ” πάνω σε αυτές τις δύο λέξεις και θα δείτε και πολλά άλλα άρθρα.

Επίσης, λίγο αριστερά σε αυτή τη πρώτη σελίδα θα δείτε “Translate” και ακριβώς από κάτω “Επιλογή Γλώσσας”. Κάνοντας “κλικ” πάνω στο Επιλογής Γλώσσας μπορείτε να μεταφράσετε όλη την ιστοσελίδα στη γλώσσα της αρεσκείας σας. Εάν έχετε συγγενείς και φίλους που δεν μπορούν να διαβάσουν Ελληνικά πέστε τους για αυτή τη δυνατότητα.


Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2018

«Είμαστε Μακεδονία» λένε οι Σκοπιανοί. Νέα διαδήλωση στα Σκόπια

Ζητούν «Να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις»

Και οι Έλληνες "πολιτικοί" αγνοούν τα μηνύματα του Ελληνικού λαού ανά το κόσμο και είναι έτοιμοι να πραγματοποιήσουν την επιθυμία τους;

Άραγε έγειναν "εντολοδόχοι" της ΕΕ & ΗΠΑ;

«Είμαστε Μακεδονία»: Νέα διαδήλωση στα Σκόπια
Οι διαδηλωτές ζήτησαν από την κυβέρνηση της χώρας να διεκδικήσει στα Ηνωμένα Εθνη ψήφισμα που θα διασφαλίζει την αναγνώρισή της με το συνταγματικό της όνομα.Πηγή: ANA
Περίπου 5.000 πολίτες της ΠΓΔΜ διαδήλωσαν το απόγευμα της Κυριακής στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, αντιδρώντας στο ενδεχόμενο αλλαγής της αποκαλούμενης συνταγματικής ονομασίας της χώρας.
Τη συγκέντρωση διοργάνωσε νεοσύστατη οργάνωση που αποκαλείται «Είμαστε Μακεδονία» και φέρεται να συνδέεται με οργανώσεις της διασποράς της ΠΓΔΜ.
Οι διαδηλωτές ζήτησαν ακόμη από την κυβέρνηση της χώρας να διακόψει τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, που διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στη Ν.Υόρκη, και να διεκδικήσει στα Ηνωμένα Εθνη ψήφισμα που θα διασφαλίζει την αναγνώρισή της με το συνταγματικό της όνομα.
Η συγκέντρωση στα Σκόπια για το ζήτημα της ονομασίας ήταν η δεύτερη μέσα σε μία εβδομάδα.
Οπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, παρόμοιες διαδηλώσεις διοργανώθηκαν σήμερα Κυριακή σε πάνω από δέκα πόλεις του κόσμου όπου υπάρχει διασπορά της ΠΓΔΜ.
Η μεγαλύτερη από αυτές πραγματοποιήθηκε στο Σίδνεϋ, ενώ στη Μελβούρνη ορισμένοι εθνικιστές διαδηλωτές έκαψαν πόστερ του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, κατηγορώντας τον ότι «είναι έτοιμος να αποδεχτεί αλλαγή του ονόματος της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου