Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Κινητοποίηση στη Βοστώνη για το συλλαλητήριο της Νέας Υόρκης για τη Μακεδονία

Του Θεοδώρου Καλμούκου
Διακρίνονται: Αθανάσιος Καραγιώργος, Α αντιπρόεδρος, Μαρία Κουκούτση, εκπρόσωπος προξενείου, Βασίλης Καυκάς, πρόεδρος, Ολγα Φώτου, γραμματέας, Βασίλης Βασιλειάδης, Β αντιπρόεδρος. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Η Ομογένεια της Βοστώνης ετοιμάζεται να δώσει δυναμική παρουσία στο επικείμενο συλλαλητήριο της Κυριακής 18 Μαρτίου 2018 στη Νέα Υόρκη για τη Μακεδονία.
Η Ομοσπονδία Σωματείων Νέας Αγγλίας με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Βασίλη Καυκά και το Διοικητικό Συμβούλιο εργάζονται πυρετωδώς κινητοποιώντας σωματεία, συλλόγους και ιδιώτες για ομαδική μετάβαση στη Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα πλησίον του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για να αποτραπεί η χρήση του ονόματος της Μακεδονίας από την ονοματοδοσία των Σκοπίων.
Σε δηλώσεις του στον «Εθνικό Κήρυκα», ο κ. Βασίλης Καυκάς είπε πως «άνθρωποι της Ομοσπονδίας μας σε συνεργασία με την Παμμακεδονική Ενωση οργώνουν κυριολεκτικά τη Νέα Αγγλία για να ενημερωθεί ο κόσμος και να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο. Μάλιστα η Ομοσπονδία τύπωσε προκηρύξεις οι οποίες εδόθησαν δια χειρός σε Σωματεία, Κοινότητες και Οργανισμούς».
Πρόσθεσε πως «συντονιστές ορίστηκαν ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Βασίλειος Βασιλειάδης, ο Πρώην Πρόεδρος της Παμμακεδονικής κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος και ο πρώην Κυβερνήτης της Παμμακεδονικής κ. Ιωάννης Κατσαρός».
Για τον συντονισμό και την κινητοποίηση, σημείωσε ότι «ο συντονισμός και η συνεργασία με τους παράγοντες και αξιωματούχους της Ομοσπονδίας μας, την Παμμακεδονική Ενωση, την Ομοσπονδία της Νέας Υόρκης και τις άλλες Ομοσπονδίες είναι εξαιρετική και συγκινητική. Σε όλο τον κόσμο και όλα τα λεωφορεία που θα φύγουν από τη Νέα Αγγλία θα δώσουμε ελληνικές και αμερικανικές σημαίες. Μέχρι στιγμής, δέκα λεωφορεία έχουν γεμίσει και αναχωρούν στις 6:00 π.μ. της Κυριακής από τις πόλεις της Βοστώνης, Μπρέιντρι, Μπρούκλαϊν, Κέμπριτζ, Γούμπερν, Λόουελ, Γούστερ, ενώ εάν υπάρξει κι άλλο ενδιαφέρον θα ναυλωθούν και άλλα λεωφορεία». Συμπλήρωσε πως «είναι και πολύ κόσμος που θα πάει με δικά του μεταφορικά μέσα».
Συνέχισε, λέγοντας πως «έπειτα από μισή ώρα στάση στο Κονέκτικατ τα λεωφορεία θα φτάσουν στον χώρο των Ηνωμένων Εθνών στις 11:30 π.μ.. Το συλλαλητήριο είναι από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 3:00 μμ. Στο τέλος του συλλαλητηρίου τα λεωφορεία θα παραλάβουν τον κόσμο και θα πάνε στην Αστόρια για 2 ώρες για φαγητό και υπολογίζεται ότι θα αναχωρήσουν για επιστροφή στη Βοστώνη στις 7:00 μ.μ.».
«Τι αποκομίζετε από τις επικοινωνίες σας; Υπάρχει ενημέρωση; Κινητοποίηση;» ρωτήσαμε τον κ. Καυκά. «Βέβαια και έχει ενημερωθεί η Ομογένεια», μας είπε.
«Με τηλεφωνήματα και e-mails, ανακοινώσεις και μηνύματα στα Μέσα Ενημέρωσης, τα social media. Τυπώσαμε και χιλιάδες προκηρύξεις και σε πακέτα διανεμήθηκαν χέρι-χέρι από ανθρώπους της Ομοσπονδίας σε όλες τις κοινότητες και καταστήματα, ενώ προσωπικά εγώ έφτασα μέχρι το Μάντσεστερ του Νιου Χαμσάιρ, το Γούστερ και Λόουελ της Μασαχουσέτης και άλλοι συνεργάτες πήγαν σε άλλες πόλεις. Παράλληλα, γνωρίζω ότι ο Μητροπολίτης Βοστώνης κ. Μεθόδιος έστειλε εγκύκλιο στις κοινότητες να συμμετάσχουν. Πιστεύω ότι τα λεωφορεία δεν θα είναι αρκετά για τον κόσμο μας».
Ο κόσμος θα συγκεντρωθεί στις 6:00 π.μ. την Κυριακή 18 Μαρτίου στις αφετηρίες όπου θα υπάρχει χώρος στάθμευσης των ιδιοκτητών αυτοκινήτων που μέχρι στιγμής είναι: Ιερός Ναός Αγίας Αικατερίνης Braintree, Ιερός Ναός Αγίου Νεκταρίου, Roslindale, Boston, Cathedral Center 162 Goddard Avenue, Brookline, Ιερός Ναός Κοίμησης της Θεοτόκου Woburn, Greek-American Political Club, Cambridge, Ημερήσιο Ελληνοαμερικανικό Σχολείο, 60 Broadway Street, Lowell, Ιερός Ναός Αγιος Σπυρίδων, Worcester.
Στον ιστότοπο της Μητρόπολης Βοστώνης αναρτήθηκε η εξής επιστολή του Μητροπολίτη κ. Μεθοδίου.
«Αγαπητοί,
Η Παμμακεδονική Ενωση Αμερικής οργανώνει συλλαλητήριο την Κυριακή 18 Μαρτίου από 12:00 έως 3:00 μμ, παραπλεύρως του κτιρίου του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, για την απαράδεκτη χρήση του ονόματος της Μακεδονίας από την FYROM. Θα συμμετάσχει πλήθος ομογενών με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατον Αρχιεπίσκοπον Αμερικής κ. κ. Δημήτριον. Η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Βοστώνης και Νέας Αγγλίας θα συντονίσει την συμμετοχή της Ομογένειας της Νέας Αγγλίας την οποία ενθέρμως ενθαρρύνω».
Πηγή: ΕΘΝΙΚΌς ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου