Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018

Αιγαίο: Τουρκικές δυνάμεις δεσμεύουν περιοχή απέναντι από τη Μυτιλήνη


Παρασκευή, 16 Μαρτίου, 2018Επίδειξη ισχύος στο Αιγαίο επιχειρεί να κάνει η Τουρκία με νέα ναυτική οδηγία που εξέδωσε την Πέμπτη 15 Μαρτίου.
Στρατιωτικοί και διπλωματικοί αναλυτές επισημαίνουν τον πανικό της Άγκυρας και τονίζουν την ανάγκη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία στην Ελλάδα να είναι σε αυξημένη επαγρύπνηση.

Στόλος, ελικόπτερα και πεζοναύτες στο Αιγαίο

Για ασκήσεις του τουρκικού πολεμικού ναυτικού με αποβατικά πλοία και αναγνωριστική πτήση τουρκικού ελικοπτέρου ναυτικής συνεργασίας στον διεθνή εναέριο χώρο κάνει λόγο η εφημερίδα Milliyet.
Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης πως, προκειμένου «να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο», η Τουρκία στέλνει μια κορβέτα και δύο υποβρύχια στο πλαίσιο άσκησης που θα λέγεται «Μεσογειακή Ασπίδα».
789
Η τουρκική ΝΟΤΑΜ με αριθμό Α1472/18, η οποία φυσικά είναι παράνομη για την εν λόγω περιοχή, δεσμεύει τμήμα εντός του FIR Αθηνών και εγκλωβίζει περιοχή στο μέσο του ελληνικού Αρχιπελάγους για το χρονικό διάστημα από τις 25 Μαρτίου μέχρι τις 30 Απριλίου.
444
Προκειμένου δε να απαντήσει στη NOTAM με την οποία η Ελλάδα θα κάνει ασκήσεις στα Δαρδανέλια, εξέδωσε δική της για άσκηση την ίδια περίπου περίοδο.
Κατά την πάγια τακτική της, η Τουρκία, μέσω της αεροναυτικής επιχείρησης «Ασπίδα της Μεσογείου» θα προκαλέσει στο Αιγαίο πέλαγος την Ελλάδα στοχοποιώντας κατά το δοκούν περιοχές κοντά σε νησιά μας δρώντας προκλητικά κάθε ημέρα, ώστε να διαπιστώσει και καταγράψει τις αντιδράσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Τονίζει δε πως θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια της εναέριας κυκλοφορίας. Προφανώς αγνοούν το γεγονός πως η περιοχή είναι μέσα στο FIR Αθηνών.
Το γεγονός δε ότι πρόκειται να εμπλακεί η ταξιαρχία πεζοναυτών με καθαρά επιθετικό προσανατολισμό προς την Ελλάδα, καταδεικνύει ότι η Άγκυρα ετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα.
Η Αθήνα απάντησε με τη ΝΟΤΑΜ Α0707/18, με την οποία τόνισε πως πρόκειται για άκυρη χωρίς ισχύ τουρκική ΝΟΤΑΜ καθώς, μόνο αυτή έχει το δικαίωμα να κινείται στο FIR της. Επιπρόσθετα τονίζει πως η περιοχή που επιχειρεί να δεσμεύσει η Τουρκία συμπεριλαμβάνει και περιοχή ελληνικής κυριαρχίας.
5555
Πηγή: newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου