Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Τουρκ χαβά μπαμ, καλώς τον Φώτη, ο Σταύρος με το Ποτάμι του σαρώνει


Από την ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)S
Από τα χαμόγελα και τις κουμπαριές, φτάσαμε στο Τουρκ Χαβά Γιολαρί σε τέτοιο μάλιστα σημείο που η τραγική λέξη «πόλεμος» μπήκε για τα καλά στο λεξιλόγιο και στις συζητήσεις των αδελφών μας Ελλήνων στην Ελλάδα και ημών ενταύθα. Μακάρι και χίλιες φορές μακάρι να είναι όλα μία μπλόφα και να περάσουν ανώδυνα, αλλιώς βρισκόμαστε μπροστά σε εξελίξεις.
Δεν επιθυμώ να κινδυνολογώ, κάθε άλλο, αλλά και μόνο που σκέπτομαι, Αδέλφια μου Ελληνες, ότι η Κωνσταντινούπολη, η Μικρά Ασία, ο Πόντος, η Ιμβρος και η Τένεδος πέρασαν στην κατοχή της Τουρκιάς, με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς μας, τόσο και αυξάνεται η απέχθειά μου αλλά και η καχυποψία μου γι’ αυτούς διότι τους θεωρώ ικανούς για όλα.
Κι ακόμα πώς να ξεχάσω πως η Κύπρος βοά και στενάζει από το 1974 κι έχει πέσει μέσα σ’ έναν κυκεώνα αδιεξόδων, διαπραγματεύσεων και σούρτα – φέρτα χωρίς να γίνεται τίποτε ουσιαστικά, αφού η Τουρκιά εξακολουθεί να κατέχει μεγάλο μέρος της στρατιωτικά, οπότε για ποια Ευρώπη μιλούμε, για ποιο ΝΑΤΟ και για ποιον ΟΗΕ;
Είναι αποδεδειγμένο ότι οι εγωτικοί και εξουσιομανείς τύποι κάνουν μεγάλα και μοιραία λάθη, κι ίσως είναι παρακινδυνευμένο να το πει κανείς, αλλά αν ο Ερντογάν κάνει το λάθος και υλοποιήσει τις απειλές του και παρεμποδίσει το τρυπάνι της Exxon στην Κύπρο και κάνει μανούβρες στον Εκτο Αμερικανικό Στόλο, ε, τότε θαρρώ πως θα σημάνουν μεγάλες εξελίξεις. Ισως επέστη ο καιρός, Αδέλφια μου Ελληνες, να τολμήσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες να κάνουν ένα σουλτάν μερεμέτ στην Τουρκία επί τρία να μην ξέρει από πού να γλυτώσει. Κι αυτό έπρεπε να είχε γίνει πολλά χρόνια πριν.
Αλλά ποτέ δεν είναι αργά… Ας σταματήσω όμως εδώ για να πούμε και κάτι πιο ανάλαφρο για τον καινούργιο «συνεταιρισμό» Πάνου – Φώτη που ήταν και η έκπληξη της τελευταίας «αναδόμησης» -αξέχαστε Ανδρέα λεξιπλάστη της δημαγωγίας – αφού όλοι γέλασαν μ’ αυτό το «ακραίο» πραγματικά συνταίριασμα.
Ο Πάνος υποδέχθηκε με απόδοση τιμών από αγήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, και όλο το προβλεπόμενο τυπικό τον Φώτη, εκθειάζοντας την πολιτική του προσφορά στη χώρα και υποστήριξε πως είναι βέβαιος ότι θα έχουν μία άριστη συνεργασία. Τόνισε ο Πάνος πως «είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία μας θα είναι άριστη. Η δική σας βαθειά γνώση και των εθνικών θεμάτων και η εμπειρία σας στην πολιτική είναι εχέγγυο της καλής συνεργασίας μας».
Κι ο Φώτης έμπλεος συγκινήσεως γενόμενος αναφώνησε «γνωρίζω καλά ότι όλοι σε αυτό το υπουργείο προτάσσουν το εθνικό και δημόσιο συμφέρον και ακολουθούν όλα τα άλλα. Παρακολουθώ την εξέλιξη της λειτουργίας του υπουργείου και των Ενόπλων Δυνάμεων και είναι σημαντικό το έργο που έχει επιτευχθεί και επιτελείται σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες με κυρίαρχη την οικονομική αντιξοότητα της πατρίδας μας. Σε αυτό το υπουργείο όλοι συναρθρώσατε τη δράση και τη λειτουργία με αυτό που καταγράφει στην ελληνική κοινωνία».
Κι αμέσως μετά ακούστηκε το άσμα του Χατζή να τραγουδά σατιρικά με την ιδιόμορφη βραχνή φωνή του που ταίριαζε όμως στην περίπτωση «κλάψε αν θες, γέλα αν θες». Είναι πραγματικά, Αδέλφια μου Ελληνες, η κατάσταση για γέλια και για κλάματα μαζί. Καληνύχτα Ελλάδα.
Καληνύχτα!
Ζήλεψαν πολλοί τη δόξα του Φώτη κι άρχισαν τα δηκτικά τους σχόλια, από τον σύντροφο Γρηγόρη Ψαριανό ο οποίος συνεντευξιαζόμενος είπε πως «έγινε βοηθός Καμμένου… στα τέσσερα! Καλή σταδιοδρομία και καλά κέρδη σύντροφε Φανούρη».
Αλλά και ο Σταύρος ο Ποταμίσιος εξέφρασε τον δικό του προοδευτικό προβληματισμό σαν είπε για τον Φώτη πως «αυτό που με προβληματίζει σαν προοδευτικό πολίτη είναι πώς μπορεί να δεχθεί ένας άνθρωπος αυτή τη χρονική συγκυρία να είναι αναπληρωτής του κ. Καμμένου». Πω, πω σιγά ρε Σταύρο με το Ποτάμι σου σάρωσες τα πάντα.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου