Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Καθοριστικός ο ρόλος της Ομογένειας για την Ελλάδα τόνισε στον «Ε.Κ.» ο Κυριάκος Μητσοτάκης


Τετάρτη, 14 Μαρτίου, 2018


Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος κατά την ομιλία του στο Boston College. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα», από τη Βοστώνη που επισκέφτηκε για μία ημέρα, έπλεξε το εγκώμιο της Ομογένειας, τονίζοντας πως «σήμερα παρά ποτέ άλλοτε η Ομογένεια έχει να παίξει έναν καθοριστικό ρόλο για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, η οποία βρίσκεται σ’ ένα εξαιρετικά κρίσιμο οικονομικό αλλά και γεωπολιτικό σταυροδρόμι».
Ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμη ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στην παραχώρηση δικαιώματος ψήφου στους Αποδήμους, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις στενές του σχέσεις με την Ομογένεια από τα φοιτητικά του χρόνια.
Μίλησε για την προκλητικότητα της Τουρκίας και επίσης στα φαινόμενα του ποδοσφαίρου με αφορμή τα επεισόδια που δημιούργησε ο κ. Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος οπλοφορούσε όταν μπήκε στο στάδιο ωρυόμενος.
Στην ερώτηση «τι μηνύματα κομίζετε στην Ομογένεια της Αμερικής και τι προσδοκάτε να αποκομίσετε φεύγοντας;», είπε: «Οπως ξέρετε, οι σχέσεις μου με την Ομογένεια είναι σχέσεις πολύ στενές μετά από πολλά χρόνια παραμονής στην Αμερική».
Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «θεωρώ ως απαραίτητο σημείο αφετηρίας την εκδήλωση μιας υποχρέωσης η οποία πηγαίνει πολλές δεκαετίες πίσω κι αυτή είναι το δικαίωμα της ψήφου των αδελφών Ελλήνων του εξωτερικού στο μόνιμο τόπο διαμονής τους. Είναι μία δέσμευση την οποία έχω αναλάβει και την οποία είμαι σίγουρος ότι η κυβερνητική πλειοψηφία θα φέρει εις πέρας».

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανάμεσα στο ακροατήριο την ώρα που τον καλοσωρίζει ο αντιπρόεδρος του Boston College Fr. Casey Beamier. Ακολούθησε ομιλία του κ. Μητσοτάκη. Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος.

Οταν τον ρωτήσαμε «τι προγραμματίζετε να πείτε στην επίσημη Ουάσιγκτον και τι περιμένετε να σας πουν από εκεί;», απάντησε πως «έχω μία σειρά από συναντήσεις, θα κάνω μία ομιλία σε μία δεξαμενή σκέψης την Τρίτη. Επίσης, στο πεδίο της οικονομίας θα προβάλλω το δικό μας αναλυτικό σχέδιο για την οριστική έξοδο από την κρίση. Στο δε πεδίο των γεωπολιτικών εξελίξεων να καταλήξω στη μεγάλη και ολοένα διαρκώς αυξανόμενη στρατηγική σημασία της Ελλάδος σε μία εποχή όπου η Τουρκία, ο παραδοσιακός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών, γίνεται ένας απρόβλεπτος παράγοντας αποσταθεροποίησης».
Στην ερώτηση πόσο ανησυχεί για την προκλητικότητα της Τουρκίας, πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα, ο κ. Μητσοτάκης είπε, «κοιτάξτε ανησυχία υπάρχει, αλλά δεν υπάρχει ούτε φόβος, ούτε απώλεια ψυχραιμίας. Η Τουρκία είναι απρόβλεπτη, έχει ανοίξει μία σειρά από γεωπολιτικά μέτωπα ιδίως προς Ανατολάς, αλλά και αντανακλάσεις βλέπουμε στη συμπεριφορά της και στο Αιγαίο αλλά και στην Κύπρο». Τόνισε πως «απαιτείται ψυχραιμία και ενότητα και εφόσον τα έχουμε αυτά δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτε».

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε σε ερωτήσεις του ακροατηρίου στην εκδήλωση στο Boston College της Βοστώνης. Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος

Οταν τον ρωτήσαμε πως «είπατε στην ομιλία σας ότι η Ελλάδα είναι πολύ καλά θωρακισμένη από απόψεως άμυνας. Πού θα επισημαίνατε τον μεγαλύτερο κίνδυνο που θα μπορούσε να προέλθει, από την Τουρκία, στο Αιγαίο, στην Κύπρο;» είπε, πως «δεν θέλω να μπω σε μία τέτοια συζήτηση, η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία έχει ισχυρές αποτρεπτικές δυνατότητες αλλά και ένα πνεύμα συνεργειών οι οποίες της επιτρέπουν να μην αισθάνεται μόνη της σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία».
«Πώς σχολιάζετε φαινόμενα σαν του κ. Σαββίδη;», τον ρωτήσαμε. «Εμείς έχουμε βρεθεί απέναντι σε φαινόμενα ολιγαρχίας με ποδοσφαιρικούς και μιντιακούς όρους, κι αυτή είναι μία οριζόντια παρατήρηση διότι δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο πρόσωπο. Για μας ο νόμος θα τηρηθεί για όλους. Τέτοια φαινόμενα τα οποία πηγαίνουν την Ελλάδα πολλές δεκαετίες πίσω δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά. Βέβαια φαινόμενα σαν κι αυτά που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο έχουν γίνει ανεκτά από τον κ. Τσίπρα εδώ και πολύ καιρό. Βέβαια ήταν αυτός ο οποίος είχε αγκαλιάσει τον κ. Σαββίδη και ήταν ο εκλεκτός της κυβέρνησης. Οταν αγόραζε Μέσα Ενημέρωσης και στήριζε την ελληνική κυβέρνηση ήταν καλός, βολικός και χρήσιμος», απάντησε.

Ομογενείς πανεπιστημιακοί καθηγητές και επιχειρηματίες χειροκροτούν όρθιοι τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στο Boston College. Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας -Θεόδωρος Καλμούκος.

Ομιλία στο Boston College
Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε στο Boston College της Βοστώνης το βράδυ της Δευτέρας 12 Μαρτίου, ενώπιον πυκνού ακροατηρίου, για τη σημερινή πορεία της Ελλάδος και το όραμα του για την Ελλάδα του αύριο.
Το ακροατήριο το αποτελούσαν Ελληνες και Αμερικανοί καθηγητές πανεπιστημίου, φοιτητές όλων των βαθμίδων, βασικοί και μεταπτυχιακοί, ομογενείς επιχειρηματίες και επαγγελματίες όλων των κλάδων, από τη Βοστώνη και άλλες πόλεις και πολιτείες της Νέας Αγγλίας.
Ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας για την ανεργία, υπενθύμισε πως «πεντακόσιες χιλιάδες νέοι Ελληνες έφυγαν από την Ελλάδα τα λίγα περασμένα χρόνια για να βρουν εργασία». Επισήμανε πως «η Ελλάδα εξαρτάται από τους δανειστές» και συμπλήρωσε πως «το τρίτο πρόγραμμα θα τελειώσει τον Αύγουστο, ας ελπίσουμε πως θα μπορέσουμε να πάμε μπροστά».
Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε στο ακροατήριο, το οποίο ήταν εν πολλοίς ακαδημαϊκού επιπέδου, πως «είμαι εκ φύσεως αισιόδοξος», ενώ υπογράμμισε πως «υπάρχει γενική δυσπιστία, δεν εμπιστεύονται οι πολίτες πολιτικούς και ακαδημαϊκούς».
Στην ομιλία του τόνισε πως «το όραμά μου για το μέλλον είναι προσέλκυση επενδύσεων» και υπογράμμισε πως «η Ελλάδα χρειάζεται μία έκρηξη επενδύσεων. Δεν έχουμε ομοιόμορφη ατζέντα, πρέπει να γίνουμε περισσότερο ανταγωνιστικοί σαν χώρα». Είπε ακόμα πως «ο ελληνικός λαός χρειάζεται αυτές τις αλλαγές». Εκανε λόγο για την ανάγκη «φορολογικής αλλαγής, μείωσης της γραφειοκρατίας και περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις».

Το πυκνό ακροατήριο παρακολουθεί με ενδιαφέρον την ομιιλία του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο Boston College της Βοστώνης. Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος

Αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στη Ρόδο πριν μερικές ημέρες και την επένδυση που προσπαθεί να γίνει εκεί στην περιοχή Αφάντου και η οποία δεν προχωρεί λόγω της γραφειοκρατίας, ενώ είπε πως «μερικοί επενδυτές είναι από την Αμερική» εννοώντας τον κ. Μάικ Αγγελιάδη.
Σε άλλο σημείο, εξήγησε ότι «πρέπει να αναβαθμίσουμε τον Τουρισμό και να αξιοποιήσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά. Ερχονται τριάντα εκατομμύρια στην Ελλάδα και λίγοι επισκέπτονται τα αρχαία μνημεία».
Εκανε επίσης λόγο «για ποιότητα δημοκρατίας και ανάπτυξη» και τόνισε πως «οι δημοκρατίες δεν πέφτουν μόνο από πραξικοπήματα. Οταν οι λαϊκιστές έλθουν στην εξουσία πάντοτε συμπεριφέρονται το ίδιο». Υπογράμμισε πως «δεν θα επιτρέψω να γίνει η Ελλάδα μία αποτυχημένη χώρα».
Αναφέρθηκε στην ανάγκη αναθεωρήσεως του Συντάγματος, αναδιάρθρωσης της Δημόσιας Διοίκησης, προαγωγή της Παιδείας και τάχθηκε υπέρ των ιδιωτικών Πανεπιστημίων λέγοντας πως «είμαστε η μόνη χώρα που δεν έχουμε ιδιωτικά πανεπιστήμια».
Εκανε επίσης αναφορά στο ποδόσφαιρο και στα έκτροπα που δημιούργησε ο κ. Σαββίδης, ο οποίος μπήκε ως γνωστόν στο στάδιο οπλοφορώντας. Χωρίς να τον κατονομάσει, είπε πως «αυτό που έγινε ήταν απαράδεκτο».
Επίσης, αναφέρθηκε στο θέμα των Εξαρχείων και των ταραχοποιών κουκουλοφόρων και υποσχέθηκε πως θα πατάξει τέτοιους είδους φαινόμενα.
Μίλησε για την ελληνική Διασπορά τονίζοντας πως «έχουμε πολύ δυνατή Διασπορά, την παραδοσιακή και τη Νέα Διασπορά των πεντακοσίων χιλιάδων που έφυγαν λόγω έλλειψης εργασίας» ενώ δεσμεύθηκε για την παραχώρηση δικαιώματος ψήφου στους ομογενείς.
Ακολούθησε εκτενής περίοδος ερωτήσεων και απαντήσεων από το ακροατήριο, ενώ ο κ. Μητσοτάκης έγινε δεκτός με ενθουσιασμό και εγκαρδιότητα από όλους. Στο τέλος τον πλησίασαν, του μιλούσαν και ήθελαν να βγάλουν αναμνηστικές φωτογραφίες μαζί του.

Ο κ. Δρακούλης Μπεχράκης μέλος της εφορίας του Boston College της Βοστώνης με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος

Τον κ. Μητσοτάκη παρουσίασε με λόγια φιλόφρονα ο αντιπρόεδρος του Boston College ο π. Casey Beamier. Επίσης, χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Δρακούλης Μπεχράκης, ο οποίος είναι μέλος της Εφορείας του Boston College και ο κ. Σταύρος Πιπέρης πρόεδρος του Ελληνικού Φοιτητικού Συνδέσμου.
Ανάμεσα στους παρευρεθέντες ήταν ο πρόεδρος του Μαλιωτείου Πολιτιστικού Κέντρου καθηγητής κ. Φίλιππος Σεραφείμ, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας κ. Νικόλαος Γκέιτζ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Νέας Αγγλίας κ. Βασίλης Καυκάς, ο γενικός πρόξενος κ. Στράτος Ευθυμίου, ο επιχειρηματίας κ. Γεώργιος Ντανής.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου